Featured By: Aqilah Paharuzi August 26, 2022 @ 6:32pm

Gara-Gara Nak ‘Cancel’ Fazura, Individu Ini Dikecam Netizen

Heboh di ruangan media sosial Twitter mengenai usahawan dan pelakon, Nur Fazura yang meninggalkan komen tanda setuju terhadap pendapat pengarah, Michael Ang di Instagram.

Fazura meninggalkan komen pada sebuah hantaran milik Michael yang memohon netizen untuk tidak melebih-lebih dalam memberi pandangan terhadap isu bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang dimasukkan ke dalam penjara.

“Pada netizen-netizen dah dah la komen dan buat video menghina yang melampau naw naw tu. Pak Ajib pun dah masuk penjara. Bukan nak back up atau sokong Pak Ajib but saya rasa hukuman dah jatuh so biarkan la.

“And just wish him well. Dalam kes mahkamah ni kadang-kadang kalau lawyer buruk orang tak bersalah pun jadi salah. Cuma orang tu sendiri aje tahu dia salah atau tak. So move on aje la kesian family dia orang bila baca komen-komen yang so evil tu,” tulisnya di Instagram Michael.

Aktres Pisau Cukur itu meninggalkan komen emoji tanda bagus dan berbentuk hati menandakan tanda setuju terhadap pendapat Michael di hantaran pengarah itu.

Susulan itu, seorang individu telah memuat naik tangkapan skrin luahan hati Michael itu di ruangan Twitter berserta komen Fazura dengan kapsyen, “Fazura is cancelled lol.”

Bagaimanapun, ramai dalam kalangan netizen yang tampil menyebelahi aktres Manisnya Cinta Di Cappadocia itu dengan berkata Fazura berhak untuk meluahkan apa yang dirasakan.

Rata-rata netizen menghentam individu berkenaan kerana didakwa memperbesarkan hal kecil dan tidak matang seperti itu.

“Lahh, itu hak dia nak komen apa. Kau dah kenapa? Benda ni pun nak dijadikan isu untuk cancel orang. Lagipun komen emoji je,” kata seorang netizen.

“Pentaksub memang gini ke? Orang nak kedamaian dan ketenangan pun jadi salah,” tulis netizen lain.

Artikel Berkaitan: “Cara Cakap Pun Sama” – Netizen Terkejut Jumpa Kembar Fazura

Artikel Berkaitan: [VIDEO] “Terima Kasih Jual Inai Murah..” – Netizen Dakwa Komen Nur Fazura Perli Seseorang, Che Ta Tampil Bersuara!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Ara Johari Selesa Single

Usia semakin bertambah Ara mengakui lebih matang dalam menggalas tanggungjawab terutama dalam bidang seni.

Trending Hari Ini Tue, 28 Apr 2020
Hiburan Fri, 22 Jul 2022

[VIDEO] “Hampir Setiap Hari Dia Dipukul Hanya Disebabkan.…” – Saksi Dedah Kisah #JusticeForAlia

Allahuakbar 😭 Mangsa turut dipukul menggunakan penyangkut baju, kayu penyapu dan dicucuh pemetik api.. 😣😣😣

Hiburan Thu, 4 Oct 2018
Hiburan Thu, 13 Jun 2019
Featured Mon, 18 Oct 2021

KKM Mahu Bersemuka Dengan Kumpulan Antivaksin

Susulan kes kumpulan antivaksin, Kementerian Kesihatan (KKM) bercadang untuk bersemuka dengan kumpulan antivaksin bagi memberi fakta dan penerangan  berdasarkan kajian klinikal yang sahih. Menurut Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, perjumpaan tersebut perlu

Featured Fri, 21 Feb 2020
Filem Thu, 2 Jan 2020
Trending Mon, 5 Mar 2018

Jangan Salah Bebel Anak, Silap-Silap Langsung Tak Dengar Kata!

Ibu bapa kuat membebel kerana anak degil dan tak mendengar kata? Baca kenapa salah membebel boleh menjadikan anak degil dan tak mendengar kata…

| Live TV