Featured By: Fatin Nurain August 9, 2022 @ 7:44pm

Hajat Tak Kesampaian, Alif Satar Cipta Lagu Sempena OST Risik Pada Hati – “Tapi Bukan Rezeki”

Penyanyi Alif Satar mendedahkan dia ada mencipta single untuk dijadikan lagu tema bagi drama Risik Pada Hati yang bersiaran di Slot Akasia TV3, baru-baru ini.

Menerusi perkongsian di TikTok, Alif menyatakan hasrat untuk menjadikan lagu yang berjudul ‘Isteri’ itu sebagai lagu runut bunyi (OST) drama tersebut tidak kesampaian.

“Lagu ni Alif pujuk production untuk jadi OST. ‘Risik Pada Hati’. Tapi bukan rezeki, jadi Alif nyanyilah sikit verse dia untuk korang. Buat semua yang dinamakan Isteri…#Isteri,” tulisnya.

Dalam perkongsian tersebut, Alif menyifatkan bait lirik lagu yang diciptanya itu sangat indah dan sesuai untuk digunakan bagi memujuk para isteri.

“Alif rasa lagu ni so beautiful, sweet sangat nukilan lirik dia. Mungkin korang pun boleh guna ayat ni untuk pujuk isteri korang, buat wedding song korang ke,” katanya.

Selain itu, Alif juga turut menyanyikan verse lagu tersebut menerusi video yang dimuat naiknya di TikTok.

@itsalifsatar Lagu ni alif pujuk production untuk jadi OST. ‘Risik Pada Hati’. tapi bukan rezeki, jadi alif nyanyi la skit verse dia untuk korang. Buat semua yang dinamakan Isteri…#Isteri ♬ original sound – alifsatar

Sementara itu, ada juga sebuah video yang tular menerusi platfom media sosial tersebut yang menunjukkan Alif menyanyikan lagu tersebut secara penuh ketika busking.

@fqafiq @alifsatar menyanyikan lagu terbaru yang diciptakan untuk #hayfa #risikpadahati yang bertajuk #isteri #alifsatar #alifsatarandthelocos ♬ original sound – Fq Afiq

Malah, pendedahan tersebut turut mendapat pelbagai respons positif dari pengikutnya yang rata-ratanya menyukai lagu yang dicipta oleh Alif.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 9 Mar 2021
Featured Sat, 5 Mar 2022
Trending Mon, 28 Jan 2019

8张「拍得好不如时机正巧」的神照

当你看到一些很不寻常的事情发生在眼前时,当下立即的反应,大概是神速抓起手机,咔嗒一声拍下照片来,有时很有意思的画面就这样产生了!

Featured Sun, 26 Dec 2021

2 Ahli Kumpulan BTS, Rap Monster & Jin Positif Covid-19

Syarikat agensi kumpulan BTS, Big Hit Music memberitahu dua lagi ahli kumpulan itu, Rap Monster (RM) dan Jin telah dijangkiti wabak Covid-19 pada Sabtu selepas pulang dari konsert mereka di Amerika Syarikat. RM, 27, dan

Trending Thu, 22 Aug 2019
Trending Thu, 4 Jun 2020
Featured Tue, 20 Aug 2019

4 cara gayakan skirt, anda pasti melangkah dengan bergaya!

Anda pun boleh tampil yakin dengan skirt!

Trending Sat, 2 Nov 2019

| Live TV