Hiburan By: Padin August 24, 2022 @ 6:29am

Harga Tiket Konsert Mahal? Ini Jawapan Noraniza Idris: “Nilai Berbaloi Dengan Persembahan, Bakal Bawa 300 Penari”

“Mahal ke? Saya rasa harga tu macam okey.”

Itu jawapan Ratu Irama Malaysia, Noraniza Idris yang menjawab dakwaan mengatakan harga tiket Konsert Malai Solo Noraniza Idris (KMSNI) dijual terlalu mahal.

Penyanyi yang mesra dipanggil dengan nama Kak Ani ini menjelaskan harga tiket KMSNI yang bakal berlangsung di Istana Budaya pada 21 hingga 23 Oktober ini berbaloi dan tidak mempunyai banyak beza dengan harga konsert yang pernah diadakan sebelum ini.

“Saya ada buat rujukan mengenai harga yang patut diletakkan. Saya juga ada membuat kajian mengenai harga tiket konsert lain, seperti contoh harga tiket konsert Aina Abdul yang berlangsung baru-baru ini.

“Harga-harga tiket biasanya RM250 hingga RM1100. Jadi saya hanya tambah sedikit saja daripada harga yang pernah diletakkan Aina dah penyanyi lain.

“Nilai tiket yang telah ditetapkan berbaloi dengan persembahan yang bakal disajikan kerana saya menggunakan pengarah muzik tersohor, Datuk Ramli MS dan penari profesional serta teknologi terkini untuk memeriahkan lagi persembahan.

“Ada pelbagai segmen seperti segmen Orang Asli, Melayu, irama Malaysia dan etnik kreatif. Saya akan tampilkan 300 orang penari dalam KMSNI,” katanya.

Kak Ani ditemui pada majlis sidang media Konsert Malai Solo Noraniza Idris di Istana Budaya, Kuala Lumpur semalam.

Dalam majlis terbabit, Kak Ani turut mengumumkan pihak produksi KMSNI menerima dana sebanyak RM3 juta daripada sebuah syarikat hartanah.

“Syukur Alhamdulillah, saya rasa lega apabila dana ini dapat menampung kos keseluruhan Konsert Malai Solo. Bagaimanapun saya masih mengalu-alukan penaja lain yang ingin membantu membiayai konsert ini,”katanya.

KMSNI yang dianjurkan oleh NIPV Managament Sdn Bhd ini bakal dipersembahkan selama dua jam tanpa henti bakal menyaksikan Kak Ani menyanyikan 24 buah lagu termasuk medley.

Tiket yang dijual bermula RM299 hingga RM1599 boleh dibeli di laman web ilassotickets.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 25 Sep 2021

Tarikh Bayaran i-Citra Bermula 1 Oktober, Semak Status Lulus

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hari ini mengumumkan tarikh bayaran i-Citra bulan Oktober menerusi laman Facebook rasmi. Pembayaran akan mula dibuat bermula mulai 1 Oktober dengan kadar maksimum RM1000 sebulan selama 5 bulan7 (bergantung kepada […]

Hiburan Mon, 25 Mar 2019

Selamat Tinggal, Boyzone!

Boyzone turut memilih Indonesia kerana sambutan di kalangan peminat yang diterima amat luar biasa!

Featured Thu, 22 Dec 2022
Hiburan Wed, 22 Sep 2021

Bersalin Seminggu Awal, Ayda Jebat Selamat Lahirkan Baby Girl

Penyanyi dan pelakon Ayda Jebat selamat menimang cahaya mata perempuan secara pembedahan di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur pada jam 7.07 malam semalam. Suami Ayda, pengacara Nabil Mahir memaklumkan berita gembira itu kepada Harian […]

Hiburan Fri, 9 Nov 2018

Dakwaan Disogok RM5 Juta, Polis Bakal Rekod Keterangan Farid Kamil

Pihak Polis menerima satu laporan di Balai Polis Kota Damansara semalam daripada seorang lelaki berusia 43 tahun yang menjadi wakil kepada Presiden Pemantau Malaysia Baharu, Datuk Lokman Noor Adam.

Trending Fri, 9 Jul 2021

Pengurangan Sewa Selama 3 Bulan Buat Peniaga Di R&R – PLUS

Berita gembira semua buat peniaga R&R

error: Content is protected !!