Featured By: Fatin Nurain December 5, 2022 @ 12:10pm

Hun Haqeem Tak Kisah Dikritik Tentang Fesyen – “Cantik Tu Subjektif”

Pelakon Hun Haqeem tampil menyatakan dirinya tidak kisah jika dikritik tentang fesyen yang ditonjolkannya, kebelakangan ini.

Menurut Hun, dia tidak kerap membaca komen-komen yang telah dilemparkan oleh netizen berkaitan fesyen yang sering diperagakannya di media sosial.

Malah, pelakon itu juga menyatakan setiap fesyen yang ditonjolkan itu hanya sekadar mengikut keperluan semasa sesi penggambaran.

“Kalau untuk gambar saya tak baca komen sangat sebab saya sibuk sangat dengan kerja. Jadi itulah salah satu sebab saya kurang bermain social media sekarang ni.

“Tapi untuk that specific post tu, biasalah tu kan fashion shoot, of course kita akan bereksperimentasi, explore untuk menjayakannya. Kalau shot tu jadi, jadilah.

“Saya lebih prefer tampil simple je macam pakai selipar dan seluar panjang pun saya dah okay. Tapi, bila kita photoshoot takkan lah kita nak buat benda tu juga. Of course kita akan cuba untuk menggayakan benda yang lain,” katanya.

Selain itu, Hun juga menyatakan dia telah menyerahkan seluruh kepercayaannya kepada penata gayanya, bahkan tidak kisah jika dirinya dieksperimentasi untuk tampil dengan fesyen yang menarik.

“Saya akan serahkan segalanya kepada stylist saya sebab kita hormat mereka punya vision. Lagipun, benda-benda yang cantik dan tak cantik tu bagi saya subjektif. Kalau kita rasa tak cantik, mungkin bagi kita je yang rasa begitu tapi orang lain tengok okay je.

“Jadi, sebabtulah saya selalu menjadi lebih terbuka dalam menerima pendapat sebab itulah tugasnya sebagai seorang stylist, kita percayakan dia.

“Kalau gaya yang kita pernah tampil tu tak sesuai, kita boleh ubah next time based on apa yang orang suka dan kita suka.

“Saya tak kisah untuk dieksperimenkan sebab mungkin kita boleh cipta kelainan yang baru ke yang bagus untuk semua orang. Saya akan gembira kalau orang tampil berpakaian yang menarik tapi janganlah selak-selak,” katanya.

Perkongsian tersebut telah didedahkan oleh Hun ketika ditemui pada majlis sidang media Viu Upfront 2023 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, baru-baru ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 30 Mar 2018

China Implements “Chinese Card” For Chinese Born Outside of the Country

China has been coming up with interesting things lately.

Trending Tue, 15 Jan 2019

Gambar Telur Ini Cipta Rekod Dunia

Cipta Rekod Dunia, Gambar Telur Ini Menjadi Gambar Paling Banyak Disukai Di Instagram

Featured Wed, 5 Feb 2020

Kurus sepantas kilat, senaman ini wajib cuba!

Turun lebih 4 kilogram dalam masa sebulan

Featured Thu, 1 Jul 2021

Moratorium Automatik : Tiada Faedah Terkompaun & Penalti Lewat Bayar, Tarikh Permohonan Dibuka Mulai…

Moratorium automatik selama 6 bulan bermula Julai telah diumumkan oleh Perdana Menteri untuk semua peminjam Individu B40, M40 & T20 di bawah Pakej Bantuan PEMULIH hari ini. Moratorium 6 bulan diberikan kepada semua peminjam individu,

Trending Tue, 14 May 2019

Suami Kongsi Kisah Bila Si Isteri Kena ‘Try’ Dalam Pesawat Air Asia

Untuk jejaka itu, kalau anda sedang membaca artikel ini, kami doakan anda bertemu jodoh dalam masa terdekat.

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Girls’ Generation’s Hyoyeon to Make Solo Debut with New Name

Girls’ Generation’s Hyoyeon will be making her first ever solo debut under a completely new stage name.

Featured Mon, 30 Mar 2020

Beberapa selebriti beramal bantu petugas barisan hadapan

Pelbagai cara dilakukan demi Malaysia

| Live TV