Hiburan By: SGMS Faida April 21, 2019 @ 1:48pm

‘ Ia Tindakan Tak Masuk Akal’- Isteri Allahyarham Saleem Kecewa Dengan Syarikat Rakaman

Isteri Allahyarham Saleem, Julia Bachok terkilan dengan sebuah syarikat rakaman yang menerbitkan album kompilasi lagu tanpa keizinan seminggu selepas pemergian arwah.

Julia atau nama sebenarnya Juriah Bachok mengaku marah dengan tindakan pihak berkenaan yang dilihat tidak menghormati keluarga Allahyarham.

“ Saya terkilan dengan syarikat rakaman berkenaan yang boleh membuat duit dengan hasil lagu-lagu arwah tanpa meminta izin.

“ Secara logiknya, ia sesuatu tindakan yang tidak masuk akal. Allahyarham baru sahaja meninggal dunia ketika itu, bagaimana anda boleh bertindak demikian? Sekurang-kurangnya beritahu saya dahulu,” katanya ketika ditemui di sidang media Showcase Supernova of The Legendary, di House G Tower, baru-baru ini.

Difahamkan, syarikat berkenaan menerbitkan sebuah album kompilasi menggabungkan arwah suaminya dan Syafiq Farhain tanpa kebenaran pada Oktober lalu.

“ Apa salahnya mereka minta kebenaran terlebih dahulu? Jadi, saya buat laporan polis dan merujuk kepada pakar perundangan. Bagaimanapun, isu itu dapat diselesaikan dengan baik atas nasihat peguam,” katanya.

Sebuah persembahan istimewa memperingati lagu-lagu Allahyarham yang menggabungkan barisan penyanyi popular di Showcase Supernova of The Legendary dijangka diadakan selepas Hari Raya Aidilfitri ini.

Antara artis yang akan terbabit sama dalam showcase bakal diadakan selepas Aidilfitri nanti ialah Syamel, Haqiem Rusli, Tam Spider, Irwan Ahmad, Uchop Ahmad, Nas Kilauan Emas, Syafiq Farhain dan Amirul Saleem. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

Susut Berat Badan Dan Muka Cengkung, Sufian Suhaimi Sakit Apa Tu?

Good luck for AJL33, Sufian Suhaimi ! Semoga cepat sembuh ye.

Hiburan Wed, 22 Aug 2018

Selepas Wardina, Giliran Ibu Pula Tegur Aliff Syukri

Selain bekas pelakon Spanar Jaya, Wardina Safiyyah, ibu kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, Rozita Ibrahim turut menegur anaknya.

Fab Foodies! Fri, 18 May 2018

Menu Jimat Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Bersesuaian dengan tema hari ini iaitu menu jimat dapur, kos untuk membuat mee sup cendawan bebola ikan menggunakan bahan-bahan di bawah RM 10. Jimat kan?

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Bibir Seksi Izara Aishah ‘Palsu’ Rupanya?

Izara Aishah antara top 5 wanita cantik kat hati min. Hehe

Hiburan Mon, 25 Mar 2019
Hiburan Tue, 23 Jul 2019

《百爆秒剧》在马来西亚正式启航!60秒「剧」精彩

电影公司《百爆秒剧》马来西亚正式启航!9月正式开拍四部「秒剧」大片,势必改变观众观影的口味。

Hiburan Thu, 9 May 2019
Hiburan Sat, 11 Jan 2020
Hiburan Thu, 5 Jul 2018

周杰伦花式调侃 《中国新歌声》开播前欢乐多

在《新歌声》当了三年的导师,周杰伦已经从那个原本有点害羞的大男孩,变成了会花式调侃的「皮皮伦」!今年录像还未开始,他就贡献了“奶茶”、“歌词”等多个话题梗,频频上了热搜,那么他在节目中表现到底有多皮呢?

Hiburan Sun, 27 May 2018

| Live TV