Hiburan By: SGMS Faida April 21, 2019 @ 1:48pm

‘ Ia Tindakan Tak Masuk Akal’- Isteri Allahyarham Saleem Kecewa Dengan Syarikat Rakaman

Isteri Allahyarham Saleem, Julia Bachok terkilan dengan sebuah syarikat rakaman yang menerbitkan album kompilasi lagu tanpa keizinan seminggu selepas pemergian arwah.

Julia atau nama sebenarnya Juriah Bachok mengaku marah dengan tindakan pihak berkenaan yang dilihat tidak menghormati keluarga Allahyarham.

“ Saya terkilan dengan syarikat rakaman berkenaan yang boleh membuat duit dengan hasil lagu-lagu arwah tanpa meminta izin.

“ Secara logiknya, ia sesuatu tindakan yang tidak masuk akal. Allahyarham baru sahaja meninggal dunia ketika itu, bagaimana anda boleh bertindak demikian? Sekurang-kurangnya beritahu saya dahulu,” katanya ketika ditemui di sidang media Showcase Supernova of The Legendary, di House G Tower, baru-baru ini.

Difahamkan, syarikat berkenaan menerbitkan sebuah album kompilasi menggabungkan arwah suaminya dan Syafiq Farhain tanpa kebenaran pada Oktober lalu.

“ Apa salahnya mereka minta kebenaran terlebih dahulu? Jadi, saya buat laporan polis dan merujuk kepada pakar perundangan. Bagaimanapun, isu itu dapat diselesaikan dengan baik atas nasihat peguam,” katanya.

Sebuah persembahan istimewa memperingati lagu-lagu Allahyarham yang menggabungkan barisan penyanyi popular di Showcase Supernova of The Legendary dijangka diadakan selepas Hari Raya Aidilfitri ini.

Antara artis yang akan terbabit sama dalam showcase bakal diadakan selepas Aidilfitri nanti ialah Syamel, Haqiem Rusli, Tam Spider, Irwan Ahmad, Uchop Ahmad, Nas Kilauan Emas, Syafiq Farhain dan Amirul Saleem. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Tue, 17 Oct 2023
Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Beliau Hebat Di Padang Bola Tapi Lebih Hebat Apabila Pelihara Solat – Mufti

Saya yakin, dengan ledakan 43 gol dalam semua perlawanan bersama Reds musim ini, beliau akan pergi lebih jauh dan cemerlang dengan sikapnya yang memelihara hak Allah SWT sebagai Tuhan dan tuntutan beliau sebagai hamba-Nya. Yakinlah, kejayaan yang hakiki jua bersama dengan hamba-hamba-Nya yang memelihara solat.

Events Fri, 19 Apr 2019

dimsum和泰国3台合作引进350小时最新泰剧!

dimsum与泰国3台合作!引进《查龙药师》、泰版《来自星星的你》等350小时泰剧欢庆泼水节。

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

‘ Belum Pernah Saya Tak Bayar Gaji’- Che Ta Jawab Dakwaan Pemandu Peribadi

Saya dan Zain pun rasa yang dia sebenarnya dihasut oleh rakan dan orang sekeliling untuk memuat naik status berunsur provokasi.

Hiburan Sun, 3 Dec 2017

Fathia Latiff Sebak Dapat Pujian Tun Mahathir

Nur Fathia merupakan salah seorang selebriti tanah air yang kini dilihat semakin berani menyuarakan pendapat berkaitan politik walaupun kadang-kadang apa yang diperkatakan oleh pelakon wanita ini adalah isu yang sudah berlalu. Lebih menarik lagi, baru-baru ini […]

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

丁蟹大战野蛮奶奶!郑少秋联手汪明荃预告上演歌舞剧

郑少秋和汪明荃时隔两年再以「荧幕情侣档」再来云顶开唱!这次郑少秋建议来个「丁蟹」与「野蛮奶奶」结合来个歌舞剧,又唱又跳又演,一次过满足所有影迷!

Featured Wed, 1 Feb 2023
Events Fri, 10 Jan 2020