Featured By: Aqilah Paharuzi April 6, 2023 @ 4:02pm

Isteri Lan Solo Dedah Suami Pernah Terima Payment ‘Ghaib’ – “Janji Lepas Show, Sekali Dapat Cek Tendang!”

Isteri penyanyi, Lan Solo iaitu, Nur Sheila Hassim mendedahkan suami tercintanya itu pernah tidak menerima pembayaran  akibat pihak pengurusan memberi cek tendang.

Menerusi hantaran di Instagram Story (IGs), isteri Lan menjawab persoalan netizen yang bertanya sama ada suaminya itu pernah berhadapan krisis pembayaran ghaib sepanjang menjadi penyanyi.

“Sepanjang Lan jadi penyanyi ada sangkut payment tak? Sebab baca dekat pelakon Atu kesian dia kak..” soal netizen berkenaan.

Selaku pengurus, isteri Lan Solo menjawab soalan tersebut dan tidak menafikan perkara tersebut seakan normal dan asam garam dalam industri hiburan.

“Saya rasa bab ni boleh dikatakan semua anak seni pernah rasa kot. Tak kisah la sehebat mana pun pengurus dia.. kalau benda nak jadi, tetap jadi.

“Macam Lan Solo, sampai sekarang masih ada payment yang tak dapat dan pernah juga dahulukan duit sendiri bayar kawan-kawan band. Kalau tak silap masa tahun 2011.

“Masa tu show sekali dengan ramai-ramai artis dekat Kuantan. Balance payment dia memang cakap bagai pakai cek, so semua artis happy la kan.

“Masa sound check dah dapat cek balance. Esoknya pergi la bank in cek tu. Sekali bank call bagi tahu cek tu cek tendang! Kome rasa?,” katanya.

Lebih parah adalah inidividu tersebut sehingga kini melarikan diri dan tidak memberi pembayaran tersebut semenjak kejadian yang berlaku pada tahun 2011 itu.

“Call dan WhatsApp person in charge tu sampai sekarang ghaib. Lepastu memang tak nak ambik payment by cek, money order ke.. tak ada cash or transfer, kita tak bagi artis kita on stage.

“Progam TV or radio lain kisahnya sebab memang dah tahu payment menerusi kontrak. Selepas daripada tempoh kontrak itu, kalau tak dapat baru kita akan tanya, follow up,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 12 Jun 2019

祖雄变身职业拳击手!为电影每天狂操8小时增肌减脂

Hero祖雄为了新电影《震撼擂台》拳击手角色,每天8小时的严格训练,希望能在荧幕上呈现给观众完美的肌肉线条。

Trending Hari Ini Wed, 18 Mar 2020
Featured Fri, 10 Mar 2023
Trending Thu, 25 Jun 2020
Featured Thu, 13 Oct 2022

[VIDEO] Ustaz Azhar Idrus Ulas Isu Individu ‘Claim’ Cicit Nabi Muhammad, Netizen Puji Cara Orang Berilmu Jawab

Apa pendapat korang mengenai individu dakwa dirinya cicit Nabi Muhammad SAW?

Trending Tue, 30 Jan 2024

Fathia Latiff Dedah Punca Dendam Dengan Zahirah Macwilson & Aiman Hakim?

Allahu kalau kena kat diri sendiri pun sedih diperlakukan macam tu..

Hiburan Sat, 2 Jun 2018

Here’s a Full List of Every Dating Scandal G-Dragon Has Ever Had

There are quite a few ladies on this list.

Hiburan Wed, 16 Oct 2019
Events Thu, 10 May 2018

Selebriti Teruja Tengok Persembahan Bruno Mars Live In KL

Konsert penyanyi terkenal, Bruno Mars di Axiata Arena, Bukit Jalil berlangsung dengan meriah walaupun keputusan pilihanraya belum diketahui lagi