Featured By: Halimey Zamal November 22, 2022 @ 10:15am

Jawab Persoalan Warganet, Aliff Syukri Kemukakan Manifesto Jika Jadi Perdana Menteri

Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri menjawab persoalan netizen berkenaan pembaharuan yang akan dilakukannya jika dirinya terpilih menjadi Perdana Menteri.

Persoalan tersebut diajukan kepada Alif memandangkan Malaysia baru sahaja melepasi fasa Pilihan Raya Umum ke-15 dan masih belum menentukan Perdana Menteri yang baharu.

@aliffsyukriterlajaklaris Replying to @𝓕𝓲𝓮𝓺 ♬ original sound – Terlajaklaris

Hantaran video di TikTok milik Alif itu memaparkan dia memberitahu segala manifesto yang akan dilakukan jika diberi peluang menyandang jawatan tersebut.

” Yang pertama sekali, kalau saya jadi Perdana Menteri saya akan buang semua cukai-cukai yang terlalu banyak. Cukuplah hanya satu cukai sahaja.

“Nombor dua, saya akan pastikan semua usahawan dibela dan menyokong penuh dunia hiburan yang penting tidak menghisap dadah, tak minum arak dan menyekat tempat maksiat dan perjudian seperti Casino.

“Saya juga akan membela nasib ibu tunggal, terutamanya pada mereka yang tiada pekerjaan.

“Saya juga ingin menjadikan industri pelancongan bertaraf internasional supaya menarik lebih lagi pelancong luar untuk datang.

“Saya juga akan membantu usahawan tempatan untuk lebih maju, memberikan pendidikan percuma kepada mereka yang tidak mempunyai pelajaran tetapi meninginkan kemahiran sebab zaman sekarang ni pelajaran nombor dua yang penting ada skill.

“Seterusnya, yang paling utama saya juga akan megelakkan rasuah untuk memajukan sebuah negara, itu pun kalau saya jadi Perdana Menteri mana tahu next PRU saya bertanding, ada yang nak sokong tak?” jelasnya.

Meninjau ke ruangan komen, wargamaya terhibur dengan angan-angan Alif untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia dan ada juga yang memberi sokongan penuh jika impiannya itu tercapai.

“Sejujurnya janji Datuk ni lagi boleh dipercayai dari janji ahli politik.” tulis warganet.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 85,000 tontonan dan lebih 4,000 tanda suka.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 25 Nov 2018
Trending Sun, 12 Aug 2018

天生体质「比较敏感」易遇好兄弟体质5特征

什么样体质的人最容易接触到不同空间的众生?可以从手相和面相去看,拥有以下提到特征,个性或是体质较敏感,容易会遇到「鬼」!

Featured Thu, 22 Apr 2021

Janna Nick Dedah Hidap Penyakit Bipolar, Pernah Cuba B*nuh Diri

Pelakon dan pengacara Melodi, Janna Nick mendedahkan beliau mengalami ‘bipolar disorder’ yang merupakan sejenis penyakit gangguan mental melibatkan perubahan “mood” atau perasaan secara melampau sehingga menjejaskan aktiviti seharian. Menurut Janna yang mendedahkan perkara terbabit di

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Dia Band Tukar Vokalis Lagi?

Ia soal komitmen. Yazid juga memiliki single sendiri. Kumpulan kami perlu mengorak langkah ke hadapan dengan komitmen. Tiada soal perselisihan faham atau sebagainya.

Trending Fri, 11 Dec 2020
Featured Fri, 2 Sep 2022

[VIDEO] Selepas Susah Payah Tukar Kad Baru Dalam Keadaan Lumpuh, Wanita Terkilan Akaun Ibu Kena Block Tanpa Sebab

Allahhh 😢😢 Sedihnyaa 😩😢 Semoga Allah permudah segala urusan wanita ini dan ibunya yang bedridden 💔

Hiburan Mon, 20 Jan 2020

Sasha Pilih Sirhan Sebagai Suami!

Tahniah Sasha dan Sirhan!

| Live TV