Contest By: Salma Syahbuddin February 8, 2019 @ 6:00pm

#JommenangXtra : Nikmati Dunia Karnival Skytropolis Funland Hanya Di Genting!

Pembukaan Skytropolis Funland pada Disember tahun lepas telah memberi satu nafas baharu kepada dunia hiburan di Resort World Genting selepas ia ditutup hampir setahun enam bulan. Dan, sejak ia kembali dibuka, Skytropolis Funland berjaya menarik ribuan pengunjung untuk kembali ke Genting Highland.

Tidak dinafikan taman tema tertutup yang baharu diubahsuai itu merupakan pintu gerbang kepada dimensi baru keseronokan, yang bakal membawa para pengunjung dalam pengembaraan mendebarkan, permainan penuh adrenalin dan dunia serba baru. Daripada pintu masuk dihiasi roda bergigi yang bergerak hingga ke ribuan lampu berwarna-warna, setiap inci taman tema tertutup itu pastinya menjanjikan keseronokan paling maksimum!

Buat permulaan 13 permainan telah diperkenalkan dan 9 permainan lain akan menyusul. Antara permainan baru yang telah diperkenalkan adalah,  Power Surge, Disco!, Sky Towers, Spin Crazy, Bumper Boss, Boo Boo Bump, Tea Cups dan Balloon Race.

Berkeluasan 400,000 kaki persegi, taman tema tertutup itu memiliki pusat hiper realiti The VOID, Imaginatrix permainan realiti maya dan Big Top Games Park.

 

Jadi, apa tunggu lagi! Bagi korang yang nak merasai sendiri pengalaman penuh mencabar ini, korang bolehlah sertai peraduan dari Xtra untuk menang!

Hadiah yang bakal menanti korang berupa :

  1. Pas masuk ke pratonton “Art Pahang” Art Centre.
  2. Dua (2) pas untuk masuk ke Genting Bowling

Nak menang, kenalah ikut langkah-langkah dibawah ini :

Langkah 1 : Kongsikan pertandingan ini menerusi laman sosial Facebook, tag tiga rakan baik korang menerusi gambar tersebut dan Screenshot!

Langkah 2 : Tuliskan sebab kenapa  korang nak sangat pergi ke Genting Resort World City Indoor Park

Langkah 3 : Screenshot kanjawapan dan email korang berserta maklumat peribadi (nama, no.kad pengenalan, no. telefon dan alamat yang boleh kami hubungi) kepada [email protected]

*Syarat-syarat penyertaan adalah :

-Pertandingan bermula 8 Februari 2019 hingga 28 Februari 2019.
- Dibuka kepada warganegara Malaysia berusia 18 tahun ke atas.
- Pemenang akan menerima pemberitahuan e-mel daripada pihak Xtra (email mestilah yang sah)
- Pemenang memsti membawa kad pengenalan yang asli dan wakilnya mestilah mempunyai salinan kad pengenalan.
- Xtra mempunyai hak untuk menukar atau membatalkan penyertaan peserta sekiranya peserta gagal mengikut arahan dan syarat-
  syarat yang diperlukan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

Tiket Terjual Habis, Siti Nurhaliza Terkejut Masih Diterima Ramai

Fuh, rugi siapa yang tak dapatkan tiket awal. Kan dah sold out!

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Gara-Gara Diekori Peminat Fanatik, TWICE Terpaksa Hentikan Siaran V Live

Kalau minat pun, biarlah tindakan itu berpada-pada ya.

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Scooter Braun Backs Kris Wu Up Against Fake Chart Numbers Controversy

Angry fans of other stars even wanted this ‘case’ to be properly investigated!

Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Hiburan Sat, 7 Sep 2019

不老男团草蜢再次跳上云星剧场!带来第二季《17385》

不老男团再次跳上云星剧场!带来草蜢《17385世界巡回演唱会–云顶站》第二季,继续为粉丝带来一场精彩无比的视听享受。

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

MIRA FILZAH TUKAR ANGIN?

Mira berkata dia sudah bersedia menerima segala kritikan dan kecaman netizen sepanjang dia mengendalikan program tersebut

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

‘Doakan Anak Saya’- Anak Daus Drama Band Kini Di ICU

Pemain bass kumpulan Drama Band, Daus memohon orang ramai mendoakan kesihatan anak keduanya, Nurul Adni Nuha yang kini berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Serdang.

Hiburan Tue, 7 Aug 2018

Tak Mahu Lagi Kejar Dunia, Awi Rafael Tukar Selera?

Akuinya, dia mula ‘tersedar’ selepas sembuh daripada penyakit ekzema teruk beberapa bulan lalu sekaligus berhasrat menghasilkan lagu yang penuh nilai moral.

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

TAHNIAH! JOZLYN BAKAL DAPAT ANAK LAGI

Sebelum ini, video Johan tersasul mengatakan isterinya itu sedang hamil tidak mendapat sebarang komen daripada Ozlyn sendiri kerana ingin memastikan kandungannya itu stabil

| Live TV