Hiburan By: SGMS Faida April 8, 2019 @ 4:16pm

‘Kalau Kurang ‘Pakej’, Jangan Sentap’- Ucapan Azhan Rani Di Pentas DFKL 2019 Tarik Perhatian Ramai

Pelakon Azhan Rani menganggap kemenangan malam tadi di Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2019 (DFKL 2019) sebagai hadiah atas kerja keras selamanya bergiat dalam bidang lakonan.

Kata Azhan yang memenangi kategori Antagonis Pilihan malam tadi, dia turut berpesan kepada individu yang berminat untuk terjun dalam bidang lakonan namun tidak memiliki ‘pakej’ agar tidak terus mengaku kalah.

” Bukan ini yang aku cari pun selama ini, terus diterima, dibukakan rezeki dan dipilih menjayakan karya2 baik itu sudah satu anugerah. Namun seperti apa yang aku katakan tadi di atas pentas aku mewakili mereka yang punya bakat namun andai hadir dengan kurang ‘pakej’ usah lagi kita sentap, kita rajuk. Kita positif sahaja dan pegang pada nawaitu kita,” luahnya.

Menerusi sebuah entri panjang di Instagramnya, pelakon drama Nur 2 ini bersyukur apabila segala usaha kerasnya akhirnya mendapat tempat dan turut berterima kasih kepada penyokong drama popular itu.

” Moga anugerah di tangan ini menyuntik semangat rakan-rakan seperjuangan aku yang lain terus melipat gandakan usaha, tabah dengan apa pun cabaran dan seandai di puncak kejayaan jangan biarkan keangkuhan datang walau sedetik dalam hati.

” Moga kata-kata ini jadi peringatan buat diri aku sendiri. Umur pun makin tua kot-kot aku cakap harini esok aku lupa tolong luku kepala aku. Terima kasih atas ucapan tahniah yang bertalu-talu aku terima, mata ngantuk dan esok pun kerja. Aku try scroll mana yang mampu baca tapi ampun tak mampu nak balas semua. Mohon jangan dilambung aku terlalu tinggi. Segala puji adalah buat Allah yang mengizinkan kebaikkan,” katanya.

Sementara itu, Azhan yang memegang watak Syed Hamadi ini turut berterima kasih dengan syarikat produksi Radius One dan pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin yang memberinya peluang untuk beraksi dalam karya hebat ini. 

Tambahnya, plag kemenangannya itu juga hadiahkan kepada syarikat Radius One dan akan diletakkan di pejabat syarikat produksi itu.

” Bimbang nanti terdetik rasa megah dan terlalu selesa dengan apa yang ada ini. Aku cuma nak terus menyumbang kepada kerja yang aku sayang ini. Izinkan aku untuk terus berada di sini. Terima kasih atas semua doa juga sokongan buat aku dan drama Nur,” akhirinya. 

Anugerah DFKL yang berlangsung secara langsung di TV3 dan Tonton.my malam tadi menyaksikan drama Nur membolot enam plag termasuklah pengarah, aktor, skrip, antagonis dan drama pilihan. 

Jangan lupa saksikan drama Nur 2 yang bersiaran setiap Isnin-Jumaat bermula jam 10 malam!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 7 Oct 2018

ABPBH31: Adakah Nana Bakal Ulangi Kejayaan Tahun Lalu?

Tercalon dalam empat kategori malam ini, good luck Nana! Kalau ada rezeki, Insya Allah tak ke mana ya!

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

‘ Macam Tercekik Sudu, Menyanyi Ke Bercakap Tu?”- Rozita Che Wan Sindir Pereka Fesyen Di IG?

Chuppp no heart feelings. Kami takde isu dengan sapa-sapa pun…tapi daripada satu Malaya carut, baik kami carut dulu kot…

FESYEN Wed, 10 Jul 2019

Pertama Kali Di Malaysia, Pameran Fesyen Mewah Ini Curi Tumpuan Neelofa!

Wow, pameran jenama fesyen apa tu sampai Neelofa pun datang..

Hiburan Wed, 17 Jan 2018

PANAS! SAFIEY ILLIAS GADUH SIAP TAMPAR BABY ARA?

Namun, ada beberapa sumber mengatakan punca sebenar mereka bergaduh adalah disebabkan Baby Ara telah merakam dan viralkan video Safiey Illias menari tak ingat dunia semasa tahun baru lepas

TECH Wed, 5 Dec 2018

5 Sebab Akaun Facebook Boleh Disekat

Ini antara ciri-ciri akaun facebook anda boleh disekat.

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

Bekas Suami Bakal Jual Rumah, Kris Dayanti Siap Sedia Untuk…

Anang dilaporkan mahu menjual kediaman mewah bernilai jutaan Ringgit namun alasan sebenar masih belum diketahui sehingga kini.

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Tidak Mahu Ulang Kesilapan, Maya Karin Makin Memilih

Walaupun namanya agak tidak menonjol beberapa tahun ini namun, pelakon cantik ini mengakui dirinya kini semakin memilih sebelum menerima mana-mana tawaran lakonan walaupun bayarannya cukup lumayan.

Hiburan Fri, 14 Dec 2018

Hebat! Elfira Loy Bawa Rakan Pengapit Terbang Ke Tianjin

Untung siapa yang dapat jadi brideamaid Elfira & Faris ni kan, dapat travel ke Tianjin!

| Live TV