Trending By: Maya Basir August 1, 2022 @ 6:47pm

“Tinggal Barang Hantaran” – Menjelang Detik Bahagia, Mas Idayu Nikah 16 September?

Penyanyi dangdut terkenal, Mas Idayu memohon agar urusannya untuk mendirikan rumah tangga dengan Penerbit Eksekutif TV3, Sufian Isa dipermudahkan.

Belum mendedahkan secara spesifik tarikh nikah mereka, timbul desas desus pasangan ini bakal berkahwin pada tanggal 16 September ini.

Memetik laporan Harian Metro, Mas Idayu berkata berita itu bakal dikongsikan tidak lama lagi pada acara istimewa yang dbakal dijalankan pada 21 Ogos ini.

“Insya-Allah, saya akan berkongsi berita gembira ini kepada semua tidak lama lagi. Kebetulan pada 21 Ogos ini saya akan mengadakan majlis An Exclusive With Mummy Mas Idayu, Meet & Greet dan Pelancaran Twenty Skincare.

“Lagi pula, ada beberapa perkara lagi yang perlu diselesaikan. Jadi, mohon untuk doakan segala yang dirancang ini berjalan lancar. Saya nak berterima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan dan memberikan kata-kata yang positif buat kami,” katanya.

Menurut Mas Idayu, persiapan menjelang hari bahagia itu semuanya hampir siap.

“Macam yang pernah saya kongsikan, soal persiapan ini tak boleh terburu-buru. Saya juga akan berkongsi mengenai berita gembira ini jika semuanya sudah siap. Untuk masa sekarang, Alhamdulillah perkara dan bahagian penting sudah siap. Tinggal lagi beberapa perkara kecil seperti barang hantaran.

“Saya kalau boleh memang nak ikut cara orang dulu-dulu yang mana beli barang mengikut pilihan kita yang dirasakan sesuai dan kesukaan pasangan itu. Tidak mahu keluar bersama pergi cari barang, walaupun dia ajak saya. Jadi, kalau nak tahu apa yang saya suka dia akan bertanya kepada orang terdekat saya. Begitu juga sebaliknya,” katanya.

Pada Mei lalu, Mas Idayu sudah ‘diikat’ Sufian dalam majlis hantar tanda, di rumah keluarga Mas Idayu di Kota Tinggi, Johor.

Untuk rekod, Mas Idayu dan Sufian Isa saling berkenalan sejak program Mentor 3 pada 2008 tetapi baru sahaja menjalinkan hubungan secara serius sejak beberapa bulan lalu.

Terdahulu, pada April lalu, Mas Idayu mendedahkan bakal berkahwin dengan Sufian Isa pada September depan.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 24 Mar 2020
Hiburan Wed, 5 Dec 2018
Hiburan Sun, 20 Jan 2019

Betty Rahmad Selamat Lahirkan Anak Lelaki, Tahniah!

Alhamdulillah…Tahniah Betty dan Ardy!

Trending Fri, 15 Jan 2021
Trending Tue, 2 Feb 2021
Trending Wed, 14 Mar 2018

9.9 Juta Kad Kredit Diedar, Kes Muflis Dicatat 1,598 Orang

Setakat tempoh sama, statistik menunjukkan kita mempunyai 3.7 juta pemegang kad kredit utama di Malaysia.

Hiburan Tue, 14 May 2019

‘Sakit Ini Peringatan’- Pita Suara Bermasalah, Hael Husaini Mahu Rehat

Sakit ini memberi peringatan supaya tidak mengabaikan diri.

Hiburan Thu, 8 Feb 2018

MEET ISAAC VOO: THE FIRST MALAYSIAN KPOP IDOL

There have been many foreigners rising to fame in KPOP groups recently and now Malaysia’s very own Isaac Voo has brought so much pride to Malaysians as he joined the South Korean band IN2IT.

Trending Sat, 30 Nov 2019

Kena Hentak Sampai Nampak Otak Hingga Maut

Wanita Maut Ditukul Bekas Kekasih

| Live TV