Featured By: Salma Syahbuddin June 24, 2024 @ 12:23pm

Kamal Bakar Nazak, Kuman Merebak Hingga Tutup Paru-Paru

Keadaan pelakon senior, Kamal Bakar dilaporkan kritikal apabila paru-parunya dijangkiti kuman dan mula merebak dengan sangat cepat sehingga menutup bahagian kiri paru-parunya.

Memetik laporan Harian Metro, anaknya yang dikenali sebagai Hanis berkata, doktor memaklumkan agar dia bersedia dengan segala kemungkinan memandangkan keadaan ayahnya yang semakin teruk.

“Mengikut kata doktor, keadaan ayah makin teruk. Sekarang, ayah bergantung dengan mesin. Doktor masih terus memberikan ubat. Tapi sekiranya jantung ayah berhenti ketika ini, pihak hospital tidak akan melakukan bantuan pernafasan sebab tak mahu menyakitinya.

“Memang kami kena sedia, kene reda jika apa-apa berlaku. Tapi kami masih tak putus harapan.

“Keadaan ayah tengah nazak kerana paru-parunya dijangkiti kuman sekali lagi. Kuman merebak sangat cepat sampai tutup semua paru-paru sebelah kiri,” katanya kepada pemberita.

Dalam pada itu, Hanis dan keluarga bagaimanapun masih mengharapkan yang terbaik buat bapanya dan berharap jantungnya tidak akan berhenti.

Terdahulu, pada 3 Jun 2024, Kamal dikejarkan ke Hospital Melaka dan dalam tempoh dua minggu kemudian, dia sekali lagi dimasukkan ke Unit Kecemasan (ICU) selepas disahkan menghidap kanser paru-paru tahap empat.

 

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 26 Feb 2020
Hiburan Wed, 14 Feb 2024
LIFESTYLE Tue, 9 Jan 2018

10 LOCAL DRUGSTORE MAKEUP PRODUCTS THAT YOU NEED TO TRY!

2018 resolution: to slay without breaking the bank – CHECKED!

You’re welcome!

Hiburan Thu, 13 Jul 2023
Program TV Sat, 18 Apr 2020

“Biar Tahu, Jangan Keliru” Merungkai Persoalan Berkaitan Agama Hanya Dalam Tanyalah Ustaz

InshaaAllah, segala persoalan berkaitan agama akan terjawab dalam Tanyalah Ustaz

Featured Fri, 24 Sep 2021
Hiburan Mon, 25 Feb 2019

Jom Sertai Farah Nabilah, Kilafairy, Tya Arifin Di Celebpreneur 2019

Kita harap jelajah ini dapat buka peluang untuk golongan wanita khususnya bagi menjana pendapatan sampingan dengan menjadi agen mahupun stokis. Siri jelajah Celebpreneur 2019 ini dirancang di beberapa lokasi di seluruh negara. Selepas Johor, jelajah ini akan diteruskan di Pulau Pinang pada 8 Mac, Sabah (16 Mac) dan Sarawak (17 Mac)

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Ini Dia Peserta Realiti TV Tak Sedar Diri

Jurusolek ini memberitahu bahawa, tindakan wanita ini yang sengaja melambat-lambatkan proses mekap sepanjang perkahwinannya sehingga merugikan masa beliau dianggap sebagai sangat tidak bertanggungjawab