Featured By: Maya Basir October 14, 2022 @ 4:56pm

Kedai Shuib Dilanggar Kereta SUV, Pemandu Dipercayai Tertekan Minyak

Pelawak dan usahawan, Shuib mengalami kerugian apabila kedai outlet BubbleBee miliknya di Meru, Ipoh dilanggar oleh sebuah kereta jenis SUV.

Menerusi perkongsiannya di Instagram, punca kemalangan masih lagi disiasat dan tiada sebarang kecederaan yang berlaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Kejadian di Outlet BubbleBee Meru, Ipoh. Tak tahu macam mana boleh jadi, tengah siasat. Mungkin pemandu ingat outlet ni pandu lalu.

“Tapi Alhamdulillah semuanya ok, tiada kemalangan. Semoga urusan pemandu dipermudahkan,” tulisnya.

Memetik laporan Harian Metro, Shuib bersyukur kerana tiada kemalangan jiwa berlaku.

“Alhamdulillah, tidak ada apa yang membimbangkan dan tak ada kemalangan jiwa.

“Pihak pengurusan juga sudah berbincang baik dengan individu yang melanggar itu. Katanya, dia tertekan minyak, tapi tak ada masalahlah sebab semuanya berjalan lancar.

“Benda boleh buat tuntutan insurans, jadi ia tak memeningkan kepala. Tak perlu nak bergaduh dan menyalahkan sesiapa. Kita anggap ia sebagai kemalangan. Kita pun tak nak, tapi ia dah berlaku.

“Apa yang penting tidak ada kemalangan jiwa. Nasib baik tidak ada kanak-kanak di depan tu. Kalau ada pening juga nak menjawab,” katanya.

Susulan daripada kemalangan itu, pihak pengurusan outlet juga sudah membuat laporan polis.

“Laporan polis pun sudah dibuat semalam. Cuma, masih belum memastikan anggaran kerosakan. Alhamdulillah pihak yang melanggar itu pun memberikan kerjasama yang baik. Jadi, tidak ada apa-apa. Semua okay,” ujarnya.

Meninjau diruangan komen, seorang individu dikenali sebagai @aminyahaya memberitahu, kereta yang dipandu guru sekolahnya itu berkemungkinan tersilap tekan minyak.

“Kereta tu kereta sekolah saya. Orang yang memandu tu guru saya. Kemungkinan tersilap tekan minyak. Mohon maaf dari pihak kami. Pihak sekolah tengah selesaikan bersama pihak BubbleBee,” tulisnya.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 Jun 2022

[VIDEO] Shuk Sahar Akui Menyesal Curang Namun Masih Berhubung Dengan Fara

Shuk Sahar kini rasa kosong tanpa anak dan isteri disisi.

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

Kongsi Gambar ‘Baby Bump’, Juliana Evans Bakal Jadi Ibu

Alhamdulillah! Semoga urusan melahirkan anak sulung nanti dipermudahkan oleh Allah SWT, Amin…

Hiburan Sun, 4 Sep 2022

Selepas 7 Tahun Berkahwin, Nad Zainal Sah Bercerai

Nad Zainal sah bercerai dengan suami.

Trending Hari Ini Tue, 9 Jun 2020
Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Isu Putus Cinta…Ini Jawab Mimi Lana

Bagi pelakon Mimi Lana, dia lebih selesa ‘tertutup’ dan tidak mahu terlalu terbuka mengenai kisah peribadi.

Featured Fri, 12 Aug 2022
Featured Fri, 15 Oct 2021

‘Real Life’ Squid Game di Abu Dhabi… Biar Betul?

Siapa sahaja yang tidak tahu dengan drama bersiri popular Squid Game yang berasal dari Korea Selatan. Cerita yang menayangkan tentang cabaran-cabaran yang boleh membawa kepada kematian ini telah menarik lebih dari 100 juta penonton. Kini,

Featured Sat, 5 Feb 2022
Trending Tue, 17 Sep 2019

Iras wajah Lisa Surihani, Polis PBB ini buat tulang rusuk bergetar!

Hikma Nursya, buktikan wanita cantik hebat!

| Live TV