Featured By: Attiqah Mohd October 4, 2021 @ 3:05pm

“Ketahuilah Ia Kerosakan Yang Besar..”- Hantaran Sahabat Baik Ebit Lew Curi Perhatian Warganet

Kontroversi yang melanda pendakwah Ustaz Ebit Lew (UEL) semakin hangat apabila pendakwah terkenal itu bersama isterinya dipanggil untuk memberi keterangan kepada pihak polis minggu lalu.

Baru-baru ini, pendakwah Firdaus Wong pula tampil membuat laporan polis menafikan dirinya sebagai penyebar utama video tidak senonoh didakwa milik UEL.

Terbaru, sahabat baik kepada UEL, Ustazah Noor Laila Aniza Zakaria telah tampil memberikan komen mengenai isu ini.

Menerusi laman Facebook, Aniza dilihat menulis nasihat dan pesanan buat UEL dan juga buat mereka yang terlibat dalam kes ini.

“Buat sahabat baikku, Ustaz Ebit Lew, seandainya apa dikatakan orang tentang dirimu, semoga Allah mengeluarkan kamu daripada segala kesulitan hidup dan kesakitan yang kau tanggung sehingga melakukan kerosakan sebegini besar, ketahuilah ia kerosakkan yang besar.

“Seandainya ia merupakan fitnah ke atasmu, semoga Allah menganjarimu dengan sebanyak-sebanyak kebaikan yang tak terhitung.

“Pasti ada ubat dan penawar, ubatilah dirimu dan carilah jalan keluar sebelum terlambat, terlalu ramai ingin menolong kamu, sangat ramai,” tulisnya.

Dalam pada itu, Aniza turut mengingatkan orang ramai agar tidak terlalu taasub dalam mempercayai sesuatu perkara yang belum tentu kesahihannya.

“Buat yang tidak tahu akar umbi dan pengetahuan sangat terhad, maka lebih baik tidak menyokong dan tidak mengeji. Boleh jadi tuan puan menyokong walhal tuan puan sedang menyokong kemungkaran yang tersembunyi.

“Dan bilamana tuan puan menuduh org lain membuat fitnah ke atas Ebit Lew, boleh jadi tuan puan pula sedang memfitnah orang-orang tersebut yang menjumpai kebenaran,” tulisnya lagi.

Di akhir pesanannya, Aniza turut meminta mangsa gangguan seksual yang terlibat untuk berani tampil ke hadapan jika benar mempunyai bukti yang kukuh dan berani kerana benar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 30 Mar 2018

Ini Cara Nak Buat Super Fluffy Omelet, Memang Mudah Dan Sedap!

Ramai di antara kita menganggap makan telur dalam jumlah yang banyak boleh menjejaskan kesihatan kerana tahap kolesterol yang tinggi. Namun adakah benar fakta tersebut?

Hiburan Wed, 1 Jan 2020

Izara Aishah Hamil Enam Bulan

Alhamdulillah…Tahniah Izara & Adib!

LIFESTYLE Tue, 9 Apr 2019

Experienced Somatic Coach René Roseburg to Help Enlighten The Sanchaya Guests

The Sanchaya invites guests to find their way in spirit and in life.

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

李幸倪新歌《侘寂》玩命!被沙活埋数小时一度呼吸困难

Gin李幸倪为新曲《侘寂》远赴台湾取景拍摄MV!首次与著名导演陈映之合作的李幸倪,MV足足拍摄了24小时,行程艰苦非常。

Events Mon, 11 Mar 2019

3 Cool Events to Look Forward to in March 2019

3 cool events in the 3rd month of the year…

Fab Foodies! Tue, 18 Dec 2018

Check Out What Went Down in Malaysia’s First Ever Wagyu Steak Eating Challenge

The competition was on fire but two winners emerged regardless.

Featured Tue, 12 May 2020
Featured Thu, 3 Jun 2021

“Kulit Gelap Juga Cantik”- Yuna Mahu Orang Ramai Henti Diskriminasi Warna Kulit & Beauty Standard

Penyanyi kelahiran Malaysia yang kini semakin dikenali di Hollywood, Yuna mengajak orang ramai untuk berhenti mendeskriminasi dalam meletakkan standard kecantikan seseorang. Beliau akui terkesan apabila menonton sebuah video yang tular yang menunjukkan tiga orang gadis […]

Eat Travel Sat, 20 Oct 2018

Guna 4 Bahan Sahaja Untuk Buat Ais Krim Milo Yang Lembut Dan Sedap Ini

Kalau nak lagi sedap taburkan milo di atasnya!

| Live TV