Featured By: Attiqah Mohd October 4, 2021 @ 3:05pm

“Ketahuilah Ia Kerosakan Yang Besar..”- Hantaran Sahabat Baik Ebit Lew Curi Perhatian Warganet

Kontroversi yang melanda pendakwah Ustaz Ebit Lew (UEL) semakin hangat apabila pendakwah terkenal itu bersama isterinya dipanggil untuk memberi keterangan kepada pihak polis minggu lalu.

Baru-baru ini, pendakwah Firdaus Wong pula tampil membuat laporan polis menafikan dirinya sebagai penyebar utama video tidak senonoh didakwa milik UEL.

Terbaru, sahabat baik kepada UEL, Ustazah Noor Laila Aniza Zakaria telah tampil memberikan komen mengenai isu ini.

Menerusi laman Facebook, Aniza dilihat menulis nasihat dan pesanan buat UEL dan juga buat mereka yang terlibat dalam kes ini.

“Buat sahabat baikku, Ustaz Ebit Lew, seandainya apa dikatakan orang tentang dirimu, semoga Allah mengeluarkan kamu daripada segala kesulitan hidup dan kesakitan yang kau tanggung sehingga melakukan kerosakan sebegini besar, ketahuilah ia kerosakkan yang besar.

“Seandainya ia merupakan fitnah ke atasmu, semoga Allah menganjarimu dengan sebanyak-sebanyak kebaikan yang tak terhitung.

“Pasti ada ubat dan penawar, ubatilah dirimu dan carilah jalan keluar sebelum terlambat, terlalu ramai ingin menolong kamu, sangat ramai,” tulisnya.

Dalam pada itu, Aniza turut mengingatkan orang ramai agar tidak terlalu taasub dalam mempercayai sesuatu perkara yang belum tentu kesahihannya.

“Buat yang tidak tahu akar umbi dan pengetahuan sangat terhad, maka lebih baik tidak menyokong dan tidak mengeji. Boleh jadi tuan puan menyokong walhal tuan puan sedang menyokong kemungkaran yang tersembunyi.

“Dan bilamana tuan puan menuduh org lain membuat fitnah ke atas Ebit Lew, boleh jadi tuan puan pula sedang memfitnah orang-orang tersebut yang menjumpai kebenaran,” tulisnya lagi.

Di akhir pesanannya, Aniza turut meminta mangsa gangguan seksual yang terlibat untuk berani tampil ke hadapan jika benar mempunyai bukti yang kukuh dan berani kerana benar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 4 Feb 2022

Usop Sah Bergelar Suami Kepada Nur Fatihah – “Saya Ingin Menjadi Suami Yang Terbaik..”

Penyanyi Usop, 24, selamat bernikah dengan gadis pilihannya, Nur Fatihah Md Hashim atau Teha, 25, pada jam 10 pagi tadi di Kompleks Darul Hidayah, Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang. Akad Nikah Usop atau nama […]

Hiburan Tue, 18 Jul 2023
Events Fri, 23 Nov 2018

鍾瑾桦再战舞曲!12月发全新马来单曲

刚从越南返马的鍾瑾桦,目前正筹备第二首马来单曲;他预告新歌将尝试舞曲风格的路线,预计将在下个月发行。

Featured Wed, 21 Jun 2023
Featured Tue, 16 Nov 2021

“Best Juga, Dapat Gaduh Dengan Orang…” – Chacha Maembong

Pelakon Chacha Maembong ingin menyahut cabaran mencuba karakter yang belum dibawakan olehnya. Chacha atau nama sebenarnya, Siti Aisyah Ismail ingin membawakan karakter antagonis atau pun watak aksi. “Saya nak cuba satu watak yang lain yang […]

Hiburan Tue, 17 Dec 2019

Fattah Dan Fazura Sudah Bersedia Untuk Hidup ‘Bertiga’

Semoga cepat-cepat dimakbulkan Allah…

Featured Fri, 5 Feb 2021
error: Content is protected !!