Hiburan By: Padin August 21, 2022 @ 11:17pm

Kontroversi Gelek Di Majlis Akikah, Ifa Raziah Ikhlas Mohon Maaf – “Sepatutnya Saya Nak Buat Atas Pentas, Tapi…”

Penyanyi dangdut, Ifa Raziah akhirnya memohon maaf atas segala ketelanjuran yang berlaku.

Terpalit dengan kontroversi bergelek di majlis akikah, Ifa memohon maaf secara langsung di konsert pertama Terpaling Juara yang bersiaran di TV3 sebentar tadi.

Ifa atau nama sebenarnya, Saripah Raziah Mustapha, 47, turut memaafkan semua pihak yang mengguris hatinya.

“Dengan seikhlasnya, daripada hati saya, dengan rendah diri saya memohon maaf. Kita manusia tak sempurna.

“Tak rugi saya memohon maaf kerana ia perbuatan yang mulia. Kalau kita saling bermaafan, rezeki lebih bertambah.

“Kepada yang terguris dengan kenyataan saya, kepada mereka yang tak suka tengok saya dengan ketelanjuran video-video saya, saya ingin memohon maaf.

“Saya harap perkara ini tak berpanjangan lagi. Saya terima semua kecaman. Sepatutnya, saya nak buat permohonan maaf di atas pentas selepas selesai persembahan, tapi saya tak berkesempatan, jadi saya minta maaf ketika ditemu bual di belakang,” kata Ifa.

Menganggap kontroversi yang terjadi sebagai adat resam bergelar selebriti dalam dunia hiburan, Ifa hanya mahu meninggalkan kontroversi yang tercetus.

“Ini asam garam dunia seni. Perkara ni kita kena ‘move on’, lebih bagus sebenarnya. Tak payah nak simpan dalam hati, saya pun nak memandang ke hadapan.

“Apa yang penting, saya bersyukur kerana persembahan saya di konsert pertama menyampaikan lagu Sangkar Cinta nyanyian asal Ziana Zain berjalan lancar,” katanya lagi.

Isu hangat membabitkan pelantun lagu Ser Ser Ser itu mula tercetus selepas video dirinya bergelek di majlis akikah tular di media sosial.

Kontroversi terbabit mendapat perhatian dan teguran beberapa pendakwah seperti Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani dan Ustazah Asma’ Harun.

Jangan lupa saksikan Terpaling Juara yang diacarakan oleh Haziq Hussni dan Shiha Zikir setiap Ahad, jam 9 malam di TV3 dan boleh terus strim secara langsung di www.tonton.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

error: Content is protected !!