Hiburan By: SGMS Faida August 27, 2018 @ 6:59pm

Lagu Bebas Gimik, Aishah Percaya ‘Malar’ Ada Magis Tersendiri

Selepas lapan tahun tanpa single terbaru, penyanyi popular Aishah muncul dengan buah tangan terbaru buat peminatnya.

Single berjudul Malar, ciptaan penuh komposer Hazami ini merupakan ‘hadiah’ pertama penyanyi berusia 53 tahun ini sejak bergelar juara menerusi program Gegar Vaganza musim keempat.

“ Secara ringkasnya, single ini berkisah mengenai diri saya sendiri. Segalanya tentang hubungan yang kekal dengan Tuhan dan manusia. Sebagai manusia biasa, kita harus pastikan hubungan kita sentiasa ‘segar’.

“ It’s a love song for everyone. Saya harap taruhan saya kali ini dapat diterima baik sebagaimana lagu-lagu hits saya terdahulu,” kata Aishah kepada xtra.com ketika ditemui di Q Sentral, Bangsar.

Ketika ditanya sama ada Aishah berminat untuk tampil dengan gimik seperti penyanyi baru lain lakukan, penyanyi yang cukup popular dengan genre balada ini tertawa besar.

“ Gimik apa yang yang bagus penyanyi usia macam saya? Beginilah…saya tak nafikan gimik itu kadang-kadang bagus. Tetapi biarlah gimik yang ada mesej tersendiri.

“ Kalau gimik itu menyampaikan cerita lagu itu, apa salahnya. Tetapi janganlah untuk tujuan viral saja.

“ Saya percaya setiap penyanyi ada cara tersendiri untuk menaikkan lagu mereka. Asalkan tak menyakitkan mata atau hati orang lain, tak salah,” katanya.

Akui Aishah, sesebuah lagu tidak memerlukan gimik berlebihan sekiranya ia kuat untuk menarik minat pendengar.

“ Kalau sesebuah karya itu kuat, rasanya tak perlu gimik. Terpulang pada penyanyi itu sendiri,” katanya.

Lagu dan lirik single Malar ciptaan Hazami dan diterbitkan Helen Yap ini sudah mula diputarkan di radio tempatan. Jangan lupa untuk request di stesen radio kegemaran anda ok?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

NABILA RAZALI KENA TUMBUK?

Nabila sendiri terkejut kerana menerima mesej berbaur ugutan di laman twitter beliau yang mengatakan ada seorang individu yang mahu menumbuk mukanya

Hiburan Thu, 22 Mar 2018

Mana Ada Lofa Bercinta, Kawan Jer…

Gambar yang tersebar itu seolah-olah menguatkan lagi khabar angin yang melaporkan kedua selebriti ini kembali menyulam kasih. Tambah pengacara berusia 29 tahun itu, apa pun yang terjadi, dia dan Hans akan tetap berkawan.

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Demi Watak Ainun, Maudy Ayunda Sanggup Berhenti…

Saya juga harus berusaha menampakkan sosok seperti Ibu Ainun iaitu isteri presiden Republik Indonesia ketiga, B.J Habibie.

Hiburan Sat, 31 Aug 2019

Erra Fazira Jawab Soalan ‘Sampai Bila Nak Berlakon?’

Salah satu doa Hajah Erra di Tanah Suci baru-baru ini agar urusannya terus dipermudahkan.

Hiburan Fri, 12 Apr 2019

Meriahkan Jelajah Nur 2 Dan Temui Barisan Pelakon Di ISetan KLCC Esok!

Nak jumpa Ustaz Hamadi dan Aisyah dalam Nur 2? Jom kunjungi Isetan KLCC esok!

Hiburan Wed, 31 Jul 2019

Wow…Isteri Dedah Sikap Sebenar Alif Satar Di Rumah!

Alif ni macam mana agaknya bila di rumah ya?

Hiburan Thu, 30 Jan 2020

“Babi Punya Kontraktor!” -Che Ta Mengamuk Rumah Tak Siap

Mana tak marah kalau dah dua tahun tunggu??

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

Gambar Fathia Latiff Buka Tudung Jadi Bualan

Fathia atau nama sebenarnya Nur Fathia Abdul Latiff memuat naik gambar itu dengan kapsyen “The star is still bright even in the dark”

| Live TV