Hiburan By: SGMS Faida August 30, 2019 @ 11:00pm

Lepas Restoran, PU Riz Urus Food Court Pula

Baru lapan bulan menguruskan restoran Food Station yang beroperasi di Jalan Tun Sambanthan, KL (berhadapan dengan Nu Sentral), pendakwah bebas yang juga pelakon, Riz IsmaiL mengorak langkah dalam perniagaan makanan dengan dua lagi medan selera.

Riz yang baru sahaja pulang menunaikan Haji kini optimis dengan dua lagi perniagaan baharu yang bertempat di medan selera di tingkat 3 Nu Sentral, Kuala Lumpur.

Terbaru Riz yang baru bergelar Haji sekembalinya dari Tanah Suci Makkah ini menguruskan dua lagi ‘food court’ atau medan selera sebagai bukti betapa optimisnya meneruskan kelangsungan hidup.

Istimewanya dua medan selera, Sizzling & Claypot dan Thai Cuisine yang turut berada di bawah bumbung syarikat induk Desire Food Sdn Bhd ini menerima sambutan luar biasa sejak tiga bulan lalu. 

Desire Food mempunyai pelbagai jenis premis makanan dan tiga daripadanya dipantau jejaka yang mula dikenali menerusi program realiti, Pencetus Ummah (PU) musim keempat itu.

“Saya optimis dengan perniagaan makanan ini. Bisnes makanan ini jika betul caranya, memang boleh pergi jauh. Kalau makanan yang dijual itu sedap, pasti orang akan datang lagi untuk menjamahnya. Sekalipun perniagaan makanan ini sengit persaingannya, kehadiran dua premis medan selera di Nu Sentral ini saya percaya dapat terus memberi variasi kepada ramai orang.

“Saya lihat juga perniagaan makanan sebegini sangat stabil dan pada masa sama kita terus menjaga kualiti dengan menawarkan mutu makanan sedap serta terbaik. Biasalah dalam mana-mana perniagaan pasti ada fasa turun naik, tapi itu bukan alasan untuk terus memeluk tubuh.

“Di mana-mana saja lokasi, perniagaan makanan ini pasti akan jadi tumpuan. Dua medan selera, Sizzling & Claypot dan Thai Cuisine ini juga mahu terus memberikan aneka pilihan kepada semua penggemar makanan. Saya mahu terus memastikan ingat Desire Food, ingat segala jenis tawaran makanan di dua medan selera ini,” katanya dalam satu pertemuan dengan teman media dan blogger hari ini (30 Ogos).

Berbanding restoran, Riz memberitahu perniagaan medan selera ini bermodalkan jumlah wang yang kecil tapi mampu mengaut keuntungan besar dengan mutu makanan yang pasti menambat hati.

“Untuk memastikan dua medan selera ini terus jadi pilihan, kita menjanjikan kualiti makanan setaraf makanan di restoran. Kalau nak makanan sizzling, di Sizzling & Claypot kita tawarkan pelbagai jenis mee sizzling. Ada yang dicampur dengan telur, ayam, udang, sotong dan semuanya dengan harga mampu milik. Semuanya pasti membuat penggemar mee sizzling kecur air liur.

“Kalau mahu kelainan makanan Thai, di Thai Cuisine ada macam-macam pilihan makanan dari negara berkenaan. Nak tom yam atau ikan tiga rasa dan macam-macam lagi, tak perlu fikir panjang segala pilihan boleh dijamah.

“Tukang masak di dua medan selera ini terlebih dulu berlatih skil dan kepakaran mereka di restoran Food Station,” katanya.

Sebenarnya dunia perniagaan tidak pernah asing dalam hidup Riz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd. Ismail. Bapa tercinta terlebih dulu menjadikan perniagaan sebagai punca rezeki. Lalu kini, Riz meneruskan legasi bapanya.

“Sesuatu yang terus menjadi fakta, bapa saya menjadi mentor dalam dunia perniagaan. Saya banyak menimba ilmu dan pengalaman serta selok belok dunia perniagaan daripadanya.

“Dunia artis ini juga kita tak mampu menebak sejauh mana perjalanannya pada masa mendatang. Lalu dalam mencari kelainan serta jaminan masa depan, saya meneroka dunia perniagaan makanan. Setidak-tidaknya saya ada pendapatan setiap bulan,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 Sep 2019

泰风来袭!dimsum 携9位泰星来马开唱

泰风来袭!dimsum携9位泰星来马开唱,Sunny和霸总Tor 11月来马会粉丝。

Hiburan Sat, 24 Aug 2019

Safura Menangis Hiba Di Instagram

Mengapa Safura mengangis hiba di Instagram?

Hiburan Wed, 28 Nov 2018

黄鸿升、玉兔、李艳馨来马宣传《舞极限》

配合电影《舞极限》即将上映,导演李闳杰将于12月1日至3日,携演员小鬼、玉兔和李艳馨一起北中南马展开电影宣传活动。

Hiburan Thu, 23 Nov 2017

MAROON 5 AND JIMMY FALLON SURPRISES SUBWAY COMMUTERS

Dressed like total hipsters, no one was able to tell that they were the celebrities themselves. But, Adam’s voice was certainly drawing commuters in.

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Siti Nurhaliza and Datuk K’s first wedding anniversary with Aafiyah

The gorgeous little family looks amazing together.

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Aksi Panas Sajat Ketika Sesi Photoshoot!

Tapi, nampaknya sebaik sahaja photoshoot berlangsung mood Sajat pun kembali stabil. Al-maklumlah, banyak sangat hal yang perlu beliau selesaikan kan?

Hiburan Mon, 27 Jan 2020
Hiburan Wed, 17 Jul 2019

Alamak…Kena Samanlah Pula

Hazama buat hal lagi!

Hiburan Sun, 29 Dec 2019

Nick Jonas Ganti Adam Levine Dalam THE VOICE 2020!

Nampaknya, persaingan agak sengit dalam The Voice musim terbaharu ni.

| Live TV