Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 5, 2023 @ 2:57pm

Lucu! Slang Maryam Younarae Luah Perasaan Buat Netizen Terhibur – “Balik Malaysia Rasanya…”

Pasangan pempengaruh, Ryzal Ibrahim dan Maryam Younarae pulang ke Korea bersama dengan anak perempuan mereka, Rina sekitar bulan lalu.

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian yang dimuat naik oleh Maryam di TikTok yang memaparkan dirinya sedang meluahkan perasaan setelah kembali pulang ke Malaysia.

Menerusi hantaran tersebut, Maryam memberitahu bahawa cuaca di Malaysia panas sambil mengelap peluh di mukanya.

Namun apa yang mencuri perhatian ramai adalah ‘slang’ Maryam ketika meluahkan perasaannya tersebut.

“Balik Malaysia rasanya cuaca lagi panas, panas gila mampus. Macam mana?” katanya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet terhibur dan suka mendengar ‘slang’ Maryam tersebut.

“Tergelak aku hahaha.

“Dia punya rasanya macam berikrar time kawad dah hahaha.

“Sakit perut aku ketawa hahaha.

“Weh hahaha cute betul.

“Ni siapa lah agaknya jadi tok guru yang mengajar bahasa Melayu untuk Maryam. Hebat sungguh bahasanya,” komen netizen.

Bukan itu sahaja, malah ada juga segelintir yang turut bersetuju dengan apa yang disampaikan olehnya itu.

“My mom and dad baru je balik dari Korea. Sama gila Maryam punya reaction dengan my mom and dad hahaha.

“Panas gila mampus. Memang panas kak sekarang ni hahaha.

“Aduh kesian dia, memang panas.

“Bulan 11 dan 12 syok Malaysia hujan sejuk. Ni dah start musim panas.

“Betul Maryam, awal tahun ni panas terik,” komen netizen.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 1 juta tontonan, 94,000 tanda suka dan lebih 1273 komen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 17 Jul 2023

Warga Emas Berkerusi Roda & Anak Didakwa Rogol Gadis Bawah Umur Dalam Kereta

Dah lebih umur sepatutnya tambah amal ibadah tapi tulah…

Hiburan Tue, 7 May 2019

Kyuhyun Officially Discharged + Performing Solo at Seoul Jazz Festival 2019

He is the last Super Junior member to complete his military enlistment!

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Bapa Aizat Amdan Meninggal Dunia

Al- Fatihah buat Datuk Amdan Bin Hj Mat Din…

Trending Tue, 27 Feb 2018

Belanja Lebih RM2,000 Untuk Merasai Hidangan Pelik

Logik tak logik tetapi inilah yang berlaku dimana pasangan ini sanggup membelanjakan RM2,000 ungtuk merasai hidangan pelik di sebuah restoran antara terbaik di dunia

Featured Thu, 8 Nov 2018

Bercuti Tanpa Giant Over-Sized Sun Hat Ini, Bermakna Anda Belum Cukup Fashionista!

Stail topi besar ini dicetuskan oleh pereka fesyen Perancis, Simon Porte Jacquemus pada 2017.

Featured Mon, 10 Apr 2023
Featured Fri, 5 May 2023

Didakwa Hamil Anak Kedua? Ini Penjelasan Ernie Zakri…

Aww! Kalau betul, kita doakan yang baik-baik saja buat Kak Ninie!

Hiburan Sun, 16 Apr 2023
error: Content is protected !!