Automobile By: Salma Syahbuddin April 25, 2019 @ 10:00am

Nova 4eTampil Ciri Premium Dengan Harga Mampu Milik

Penggunaan telefon pintar pada masa kini sering menjadi keutamaan terutamanya dalam melakukan pelbagai tugas seperti mengemaskini status laman Facebook, Instagram,  dan juga Twitter selain mampu merakam imej swafoto yang mengagumkan dengan harga yang lebih rendah.

Huawei Nova 4e juga dilihat tidak mengabaikan aspek spesifikasi dan rekaan fizikalnya yang mahu dilihat trendy serta lebih mesra.

Malah, bagi penggemar permainan mudah alih pula mereka boleh bermain dalam tempoh yang panjang. 

 

Dikuasai dengan pemproses kirin 710 (12nm) dan dipadankan dengan kemampuan memori sebesar 6GB serat kapasiti storan sebanyak 128GB.

Nova 4e juga menggunakan rekaan skrin paparan dewdrop berbentuk lekukdi bahagian atas dan nisbah paparan kepada bentuk fizikal peranti adalah 84.1 peratus.

Didatangkan dengan skrin paparan 6.15 inci, definisi penuh (FHD+) dan padanan cip pemprosesserta sokongan memori RAM mampu menjadikan telefon pintar ini berkuasa untuk sebarang pelaksanaan aplikasi.

Manakala, bahagian kamera belakang pula dilengkapi dengan tiga lensa kamera, menggabungkan sensor  24 megapixel, 8MP, dan 2 MP serta takuk pada skrin pula menempatkan sensor 32MP.

 

Turut mempunyai slot dwi kad SIM da bicu audio 3.5mm. Peranti berkenaan dijana dengan bateri berkapasiti 3,340mAh dengan sokongan pengecasan cepat yang ditawarkan dengan pilihan warna Midnight Black, Pearl White, dan Peacock Blue. 

Lensa augmented reality menerusi fungsi 3D Qmoji dan ia akan meniru mimik muka dan kelakuan pengguna juga turut tersedia.

Dengan harga RM1,199 telefon pintar ini sangat sesuai dimiliki oleh kelas pertengahan kerana ianya menggunakan aplikasi terkini.

Bagi golongan trendy,  Nova 4e, boleh merakam imej lebih jelas dengan teknologi peningkatan imej kecerdasan buatan (AI).

 

Nova 4e juga menghasilkan nada dering menggunakan lagu kegemaran atau menggunakan video, HUAWEI Nova 4e menyokong sepenuhnya video nada dering yang dihasilkan sendiri sebagai pilihan tambahan.

Pengguna juga boleh memuat naik klip daripada sumber lain seperti TikTok dan ia menambahkan lagi dimensi keseronokan menjawab panggilan telefon.

Selain itu, ianya juga menggunakan sistem operasi EMUI 9.0 manakala keupayaan pemproses grafik Mali G72 untuk memberi pengalaman lebih baik terutamanya ketika pengguna bermain sebarang judul permainan mudah alih.

Kini, HUAWEI menawarkan tawaran menarik kepada pembeli Nova 4e dan maklumat lanjut boleh melayari laman web https://shop.huawei.com/my/events/5-year-celebration.html

Segera dapatkan Nova 4e di kesemua rangkaian kedai HUAWEI atau melalui kedai dalam talian untuk mengetahui promosi yang ditawarkan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 28 Aug 2018

苹果卖得最好的产品,其实不是iPhone?

前段时间苹果市值突破一兆美元,谁都无法否认其中iPhone是最大贡献者,Q3财报中iPhone营收占比达56%,在大部分人印象中iPhone无疑是苹果最畅销的产品。

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

” Tahniah! What A Fantastic Occasion” – Ucapan Bekas Suami Buat Fasha Sandha Undang Kontroversi

Nak tahu apa status hubungan terkini Fasha Sandha? Klik artikel untuk berita selanjutnya

Hiburan Fri, 13 Dec 2019
TECH Sat, 30 Mar 2019

Cara Hapus Aplikasi Default pada Android Tanpa Root

ingin membuang atau menghilangkan apps yang tidak pakai.. boleh ikuti tips ini

Hiburan Fri, 21 Jun 2019

‘Nak Gugur Jantung Pagi Tadi’- Ezzaty Abdullah Kongsi Pengalaman Cemas

Nasib baik tiada sebarang kehilangan, kena lebih berhati hati lepas ini.

Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Hebat! Pesanan Ayahanda Dapat Sentuhan Lima Komposer

Muzik video Pesanan Ayahanda boleh mula ditonton bermula 31 Januari 2019. Dengarnya ada kemunculan seseorang istimewa, siapa tu agaknya?

Hiburan Tue, 4 Jun 2019
Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Tiada Niat Perli ‘Penunggang’ Agama

Itu hanya cebisan daripada realiti hari ini kerana di luar sana, masih ramai yang ikhlas dan jujur dalam perjuangan mereka untuk menegakkan agama…

Hiburan Fri, 31 May 2019

‘Seloka Hari Raya’ Bentuk Avatar 3D Himpun Artis Naungan Warner Music Malaysia

Antara yang terlibat dalam pembikinannya terdiri daripada Ajak, Alyah, Amir Hasan, Andi Bernadee, Awi Rafael, Bunga, Ezlynn, Kaka Azraff, Kucaimars, Layla, Pasya dan Yasin.

| Live TV