Featured By: Salma Syahbuddin February 1, 2023 @ 7:13pm

“Mak Saya Yang Menilai & Zalim Kalau Saya Tak…” – Akui Selesa Bersama, Shuib Mohon Usah Banding Watie

Pelawak dan usahawan Shuib mengaku dia berasa selesa dengan kehadiran Watie Hanifiah dalam hidupnya.

Malah, dia menjelaskan isu keluar berdua menghadiri konsert 25 Years Lah Ahmad Live in Concert yang berlangsung di Nero Event Space, Petaling Jaya Performing Art Centre (PJPAC) baru-baru ini adalah secara kebetulan memandangkan rakannya menarik diri di saat-saat akhir.

“Itu pertama kali saya keluar berdua dengan dia, sebelum-sebelum tu saya akan ada kawan-kawan yang lain. Pasal hari tu, sebab Lah bagi last minute jugak tiket jadi,  kawan saya tak jadi nak pergi. So, one day before saya tanya Watie,  kebetulan dia tak ada kerja. Tapi masa nak pergi tu saya rasa ngeri juga, masuk-masuk pula kebetulan masuk pintu depan.

“Tapi memang dah agak pun orang akan bercakap, tapi saya tak buat benda-benda yang salah dan selalunya mesti akan ada anak,” katanya.

 

Menjawab persoalan sering dilihat berpakaian sedondon apabila tampil dikhalayak, Shuib menegaskan, ia sememangnya kehendak Watie kerana dia seorang yang gemarkan cara pemakaian sedemikian.

“Ni saya nak bagitau, Watie ni dia memang suka pakai pakaian sedondon. Memang begitu kot perangainya. Dia akan bagitau ‘boleh ke kalau kita pakai baju sedondon?’,” jelasnya.

Shuib berkata demikian ketika ditemui pada sidang media Kamya Fest 2023 di Kuala Lumpur pada Selasa.

Dalam pada itu, Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Mohamad memaklumkan, dia sedikit terkesan apabila orang luar sering membuat penilaian tentang Watie dan individu yang dikaitkan dengannya sebelum ini.

Bagi Shuib, sebagai manusia biasa yang tidak terlepas dari melakukan kesilapan, adalah lebih baik jika sentiasa berfikiran positif apatah lagi kehadiran Watie dalam hidupanya adalah berdasarkan daripada penilaian ibunya sendiri.

“Kadang-kadang terkesan dan terasa hati  dengan netizen. Yang duduk dan yang kawan adalah saya. Tapi saya pelik orang membuat penilaian mungkin daripada yang lepas tapi siapa kita untuk menilai orang.

“Sebab kita pun bila kita menilai orang, kita takut apa yang akan berlaku kedepan untuk diri kita sendiri.

“Kadang-kadang terasa hati kenapa orang cakap kita macam ni… sebab kita sebagai contoh membuat penilaian pada seseorang tu, based on orang yang paling rapat dengannya. So, penilaian pada dia berlaku adalah pada mak saya sendiri, mak saya yang menilai dia jadi bila mak saya menilai dia yang baik-baik of course kuat untuk  mengatakan insya-Allah dia ni boleh.

“Tapi orang luar? Sentiasa membuat perbandingan dengan yang lepas. Tapi yang lain mereka okay pula?

“Arwah Sarah saya dah letak dalam satu tempat yang paling best dah… dan hingga ke harini  pun saya mencari-cari hari dimana saya tak ingat dia dan itu belum ada lagi.

“Saya percaya bila ada orang yang datang dekat kita pasti ada sebab-sebabnya. Dan zalim lah kalau saya tak hargai orang tu,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 24 Feb 2018

Anak Sesak Nafas, Kenal Pasti Tanda Amaran Dan Bertindak Segera

Bila anak dah sesak nafas, ibu bapa pastinya panik, kenal pasti tanda amaran dengan pantasye

Trending Fri, 28 Feb 2020
Trending Mon, 27 Aug 2018

‘Janganlah Tutup Periuk Nasi Orang’ – Serina

Tidak sangka ada juga yang busuk hati ingin menjatuhkan perniagaan Serina Ridzuawan… Apa yang terjadi?

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

CANTIKNYA ANAK GADIS AZMIL MUSTAPHA

Sebagai seorang ayah dia tidak menghalang minat anak-anaknya jika kecenderungan mereka lebih ke arah bidang seni

Kisah Viral Fri, 15 Jul 2022

“Roger 7 Boyfriends Tu..” – Pasangan ‘Pelawak’ Minta Dana Awam RM40,000 Untuk Ikat Jamin, Reaksi Caprice Sangat Win!

Alamak, direct gitu je Cap bagi! Katanya, dana yang terkumpul setakat ini hanya RM3,000. Fuhh

Trending Tue, 30 Mar 2021

Nama Hangat Dek Percikan Kontroversi, Dai’ Syed Ambil Kesempatan?

Nama pendakwah selebriti, Dai’ Syed atau nama sebenarnya, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful, 26, hangat dek percikan kontroversi. Biarpun melibatkan isu negatif, sedikit sebanyak perkara terbabit menaikkan serta mempopularkan nama Syed. Selepas melancarkan single […]

Hiburan Sun, 14 Jan 2024

Nak Elak Sakit Hati Berlakon Di Set Penggambaran, Umie Aida Perlu Teliti Naskhah – “Saya Tak Suka Pelakon Main-Main, Don’t Waste My Time!”

“Kalau dah rasa popular, gunakan nama tu untuk kebaikan bukan untuk mematikan dalam hanyutan pujian,” – Umie Aida

Featured Thu, 16 Feb 2023

“Orang Kata Saya Nak Simpati Tapi…” – Genap 3 Tahun, Fad Masih Terkesan Dengan Pemergian Abam

Yang pernah rasa kehilangan je tahu macam mana sakitnya rasa tu 🥹