Hiburan By: Aqilah Paharuzi November 29, 2023 @ 5:59pm

Media Prima Audio Raih Lebih 5.5 Juta Pendengar Mingguan, Hot FM Terus Kekal Di Kedudukan Pertama!

Media Prima Audio (MPA) memaklumkan telah mencapai jumlah lebih 5.5 juta pendengar mingguan berdasarkan keputusan diraih melalui Tinjaun Nielsen dan Consumer & Media View (CMV) dari tempoh Julai 2022 sehingga Jun 2023 dalam golongan individu berusia 15 tahun dan ke atas di Semenanjung Malaysia.

Stesen Hot FM sekali lagi telah mengekalkan kedudukannya sebagai stesen radio No. 1 di Malaysia yang meraih seramai 3.73 juta pendengar dari Julai 2022 hingga Jun 2023.

Pelbagai kempen yang dianjurkan oleh pihak Hot FM antaranya ialah Hot Hulur Wang Sama Pendengar (HWSP) dimana pemenang dapat membawa wang tunai sebanyak RM300,000. Bukan itu sahaja, Anugerah TerHot, Last Beat Hot FM, Piknik Hot di beberapa tempat dan lain-lain kempen lagi.

Hot FM

Pada 26 October 2023, Hot FM telah mengambil inisiatif dengan memperkenalkan gandingan baharu untuk segmen HotFlix bersama Ayu iaitu Aidil Fikri. Aidil Fikri merupakan DJ AI berbahasa Melayu pertama di Malaysia.

Setelah 3 minggu Ayu dan Aidil Fikri ke udara di segmen tersebut, ianya menunjukkan impak yang positif daripada pendengar kerana mereka mendapati DJ AI ini adalah sesuatu yang baharu dalam industri.

Selain itu, Fly FM juga masih mengekalkan prestasinya menjadi stesen radio No. 2 berbahasa Inggeris di Malaysia dengan membuktikan seramai 2.11 juta pendengar diperoleh dari Julai 2022 hingga Jun 2023.

Fly FM juga tidak kurang hebat dengan pelbagai kempen antaranya ialah Code Breaker, RnB Flydays x DJs Playground, penyampai radio AI pertama di Malaysia iaitu Aina.

Aina telah membuktikan kepada pendengar radio bahawa teknologi AI ini mampu membawa sesuatu baharu kepada industri media.

Serentak dengan itu, Hot FM juga telah menganjurkan sebuah majlis doa selamat bagi meluahkan rasa syukur tentang keputusan tinjauan tersebut dan sebagai tanda terima kasih kepada pendengar dengan membawa anak-anak yatim daripada Rumah Cahaya Kasih Kota Damansara bersama-sama untuk memeriahkan majlis, baru-baru ini.

Hot FM

Stesen radio yang dijenamakan semula daripada Buletin FM iaitu Kool 101, telah membawa pelbagai kempen untuk berusaha dekat dengan rakyat dengan kempen-kempen yang berjiwa rakyat.

Dengan jumlah pendengar seramai 192,000 pendengar, Kool 101 telah berjaya menarik hati pendengar untuk sentiasa dengarkan isu semasa dan sosial daripada Kool 101.

8FM juga telah dijenamakan semula kepada Eight FM. Penjenamaan tersebut adalah kerana Eight FM ingin berdiri dengan jenama mereka berbanding gunakan logo yang lama. Kempen yang diadakan di Eight FM telah mendapat sokongan pendengar terutamanya seramai 592,000 pendengar yang mendengarkan Eight FM sehingga hari ini.

Hot FM

Sebagai Ketua Pegawai Eksekutif MPA, Nazri Noran berkata, pihaknya akan sentiasa  menyajikan pengisian yang baik demi memuaskan hati semua pendengar yang selama ini tidak henti memberi sokongan kepada radio di bawah naungan MPA.

Kami sentiasa inginkan pembaharuan kepada setiap stesen untuk menambah baik kandungan dan memuaskan hati pendengar.

“Saya juga meluahkan rasa syukur dan ribuan terima kasih kepada pendengar kami atas setiap sokongan yang diberikan kerana setia mendengarkan radio-radio di Media Prima Audio.

“Tidak lupa juga kepada rakan kongsi kami yang telah banyak membantu dan menyokong kami dari dulu lagi. Tanpa anda, tiadalah kami disini untuk merasa menjadi stesen radio No.1 di Malaysia,’ katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 16 Nov 2022

“Sayang, Itu Anak You Ke Anak Bergson?” – Gelagat Putera Sulung Eyra Hazali & Pemain JDT Curi Tumpuan

Anak pertama kepada pelakon Eyra Hazali, Hayder Qhalish sering mencuri tumpuan netizen kerana kecomelannya. Kali ini, Hayder mencairkan hati ramai dengan gelagat mesranya bersama pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Bergson Gustavo Silveira da Silva. Menerusi […]

Featured Wed, 19 Apr 2023
Featured Wed, 11 May 2022
Hiburan Thu, 3 Jan 2019

‘Bayangkan Bulan 10 Baru Ada Projek’- Syazwan Zulkifli Kongsi Alasan Lama Tak Muncul Di TV

Watak Pali dalam Pujaan Hati Kanda memang wow. Semoga terus sukses untuk tahun 2019 ini ya!

Hiburan Sun, 19 Jan 2020
Trending Thu, 3 Jun 2021
Trending Mon, 5 Apr 2021

“Kakak Manja Minta Sister… Ya Kak Kepom Pregnant” – Elly Mazlein Kongsi Berita Kehamilan

Selebriti popular, Elly Mazlein mendedahkan dia kini sedang hamil anak pertama hasil perkahwinannya dengan seorang guru, Mohamad Azlan Che Nuh, 31. Elly atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 41, berkongsi khabar gembira menerusi […]