Events By: Atiqah Johari September 15, 2022 @ 9:11pm

Muncul Single Terbaru, The Gadys ‘Gelek Maut’ Dalam GELEK JAMBU!

Baru-baru ini, The Gadys membuat kemunculan kedua dengan single baharu yang berjudul ‘GELEK JAMBU’ yang menggabungkan elemen reggaeton, rock dan tradisional

Kumpulan yang dianggotai oleh empat wanita cantik ini berharap single terbaru mereka ini dapat membuat semua pendengar terhibur dan turut bergoyang, gelek dan melompat keriangan.

“Lagu ini dapat memberi senyuman, gelak tawa dan meningkatkan ‘mood’ untuk semua orang. The Gadys juga berharap, walaupun lagu ini ada selit sedikit ‘Indonesian ad-lip’, semoga semua dapat enjoy walau di mana jua anda berada,” kata mereka.

Menurut Nelissa Nizam yang mewakili The Gadys, dia menjelaskan bahawa GELEK JAMBU merupakan sebuah karya yang unik, segar dan sesuai dengan pasaran muzik yang boleh menarik perhatian pengguna laman sosial terutamanya di TikTok.

“Lagu GELEK JAMBU ini sangat ‘fun’, ‘cheeky’ dan ‘mess’ sebab ada pelbagai stail. Ada ‘cute’, reggaeton, rock dan tradisional sebagai muzik latar,” jelasnya.

Katanya lagi, lagu ini mengisahkan mengenai bagaimana mereka berdepan dengan perhubungan yang tidak baik.

“Lagu ini mengisahkan mengenai bagaimana The Gadys bersikap sambil lewa dalam perhubungan. Jika tak suka dengan cara pasangan tu, jika ia toxic, buang jauh-jauh dan berseronok dengan orang lain yang penting iaitu rakan kita, The Gadys,” ujar Nelissa.

Ditanya mengenai cabaran yang dihadapi sepanjang menyiapkan lagu dan MV GELEK JAMBU, Nelissa memaklumkan bahawa cabaran utama mereka adalah jadual penggambaran yang sangat padat.

“Cabaran paling utama The Gadys adalah masa kerana kami terbabit dalam bidang lakonan. Namun, jadual penggambaran yang sangat padat tidak menghalang kami untuk menyiapkan MV GELEK JAMBU.

“Ada yang tidak tidur, habis ‘shooting’ MV jam 5 pagi dan terus ke lokasi penggambaran drama pada jam 8 pagi. Ada yang mandi di set penggamabran pun ada. Itu belum lagi latihan menari sampai jam 2 pagi, tetapi Alhamdulillah,semua ujian dapat kami tempuhi dengan baik kerana rasa sayang terhadap satu sama lain di antarapasukandan semangat yang tidak pernah jatuh,” katanya.

Walaubagaimanapun, mereka mengakui bahawa sepanjang proses menyiapkan lagu GELEK JAMBU menyeronokkan dan berjalan dengan lancar meski terdapat pelbagai cabaran.

Sehubungan itu, GELEK JAMBU kini boleh didapati di semua platform penstriman digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music serta muzik videonya boleh ditonton di saluran YouTube The Gadys sejak 9 September 2022 lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 26 Jan 2020

Gempa Bumi Landa Timur Turki

Berjaga-jaga ya semua

Hiburan Wed, 11 Sep 2019

Filem Terbaru Upin Ipin Pemenang Anugerah Antarabangsa

Tahniah diucapkan kepada Produksi Les’ Copaque apabila filem animasi tempatan terbitan mereka, Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal telah dipilih sebagai pemenang kategori “Feature Film” di Montreal International Film Festival Animation 2019 (ANIMAZE) semalam.  

Featured Wed, 24 Aug 2022
Featured Thu, 5 Mar 2020
Featured Fri, 17 Apr 2020

Cara memaksimumkan konsep bekerja dari rumah

Kenal pasti perkara perlu diberi keutamaan

Hiburan Sat, 11 Aug 2018

Naik Angin Di Twitter, Pelakon Filem Pulang Minta Maaf

Individu berkenaan tiba-tiba menyentuh mengenai otot (biceps) dan jambang yang jelas tidak ada kaitan dengan lakonan saya dalam filem Pulang. Hurm… siapa yang tak naik angin kan?

Hiburan Wed, 18 May 2022
Hiburan Mon, 4 Nov 2019
Trending Fri, 12 Jul 2019

Avid Durian Eaters Out There, You Might Want to Read This Before Gobbling Another One!

They say all food is food! But guess not all foods go well together in the tummy. Apparently, Durian can’t be eaten together with…

| Live TV