Featured By: Aqilah Paharuzi March 15, 2023 @ 8:41pm

Nabila Huda Kesal Dianiaya Sahabat Penuh Hasad Dengki – “But B*tch, Nice Try! Memfitnah Untuk Tabur Pasir Dalam…”

Ciapan terkini pengacara dan pelakon berkaliber, Nabila Huda meraih perhatian ramai selepas meluahkan rasa berang terhadap individu yang dipercayai merupakan rakan baiknya.

Lebih mengejutkan, individu tersebut dikatakan telah memburukkan Nabila serta penuh dengan rasa hasad dengki.

“Never ending story punya hasad dengki. You talk shit behind my back. Talking about the company di seberang, menfitnah untuk tabur pasir dalam periuk nasi sahabat sendiri..Terima kasih.

“But b*tch, nice try! Memaafkan lebih baik dari membalas. Inilah masalah bila kite terlalu baik, terlalu humble, terlalu senyum, dalam kita tak sedar, sahabat sendiri boleh iri hati dengan kita. Sahabat sendiri boleh menganiya kita. Nauzubillahiminzalik,” tulisnya.

Berdasarkan ciapan lain, pelakon filem Munafik itu seolah-olah mendapat berita tersebut menerusi individu lain yang telah memberinya amaran terlebih dahulu.

“Kita ni nak cerita pasal bangsa lain itu ini, agama lain itu ini. Tapi depan mata, Melayu sendiri nak jatuhkan melayu. Melayu sendiri yang dengki dengan sesama sendiri. Tak pernah nak berdamai. Ada je iri hati. Bila nak habis pun taktau lah.

“Tapi yang bagusnya orang-orang yang selalu dianiaya ni, dia tak perlu cari. Berita itu yang datang dengan sendiri di telinga tak kira lah berapa jauh pun. Tetap akan sampai. Alhamdulilah. Mungkin inilah keistimewaan orang yang teraniaya, dah dapat warning siap-siap,” ujarnya.

Jelas aktres filem Mama ini, Nabila atau lebih mesra disapa sebagai Abil berkata dia boleh mendedahkan identiti individu berkenaan namun memilih untuk tidak mengeruhkan keadaan yang telah menjadi tegang ini.

“Kalau ikutkan anytime je boleh bagi details satu persatu keburukan dan kelemahan sesiapa dengan niat untuk menjatuhkan. Tapi what for? Nak tambahkan musuh? Nak membenci sesama sendiri? Ishh, Useless nya hidup kalau ada perasaan kat atas ni. Sampai mati pun hidup tak dapat berkat.

“Jadi, teruskanlah apa niat kalian. Teruskan apa saja perasaan benci kalian, dirty business kalian.. because we’re good dan sentiasa akan terus begini. Forever humble, sentiasa menghormati. Akan kekal dengan tingkah laku ni sebab we chose passionate than to be rich,” katanya.

Di kesempatan itu, anak kepada penyanyi rock Datuk Amy Search turut memohon pengikutnya untuk percaya kepada rezeki yang telah tertulis oleh Sang Pencipta.

“Percayalah, rezeki tu datang dengan pelbagai cara. Masing-masing ada bahagian masing-masing. Kadang rezeki tu milik kita.  Kadang rezeki tu untuk dikongsikan. Ada jugak rezeki bukan milik kita… Tak perlu ada rasa iri hati tu. It’s not healthy at all,” akhrinya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Fri, 3 Mar 2023
Hiburan Sun, 3 Mar 2019

Alan Walker Believes Malaysia is Making a Great Impact on the Environment

He hopes that we will continue to contribute towards the environment!

Hiburan Fri, 6 Apr 2018

BTS Surprises Fans with New Video and Receives Special Invitation from Stevie Wonder

BTS is officially the busiest boy group on Earth, as they just released a new intense video for fans and also invited to be featured in Martin Luther King Jr’s tribute video!

Hiburan Tue, 28 Sep 2021

“Cantiknya Mata Baby…” – Ayda Jebat & Nabil Mahir Dedah Wajah Anak, Beri Nama Ana Nayla

Pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir mendedahkan wajah anak sulung mereka yang dilahirkan pada 21 September lalu. Menerusi kemas kini Instagram pasangan ini, mereka turut mendedahkan nama permata hati mereka, Ana Nayla. View this

Trending Mon, 21 Dec 2020

Varian Baru Virus Covid-19 Semakin Merebak, Negara Eropah Sekat Rentas Negara Ke UK

Dalam satu laporan terkini, United Kingdom telah melaporkan  mutasi baharu virus COVID-19 yang dikenali sebagai VUI-202012/01.  Mutasi itu telah menyebabkan virus lebih mudah berjangkit antara individu. Justeru, negara-negera Eropah seperti Itali, Belanda dan Belgium  kini

Kisah Viral Thu, 7 Apr 2022
Featured Tue, 7 Aug 2018

Gelaran Puteri Muslimah Asia 2018, Dedikasi Cinta Uyaina Kepada Negara

Figura menerusi edisi perdananya bersempena bulan Kemerdekaan Negara yang ke-61, menampilkan gadis dengan nama yang cukup unik Uyaina Arshad, sebagai cover girl.

| Live TV