Hiburan By: Alexon January 13, 2019 @ 12:30pm

ntv7、八度空间「第四届亚洲彩虹盛典」大放异彩!9项入围大获全胜

ntv7和八度空间前天公布获9项提名入围第四届亚洲彩虹盛典,昨晚(12日)在颁奖典礼上写下了傲人的全胜纪录,大放异彩!

一度被誉为「马来西亚神剧」的《美丽新世界 – 丈夫》成为电视剧类最佳喜剧,男主角叶朝明和女主角蔡佩璇,也凭此剧成为了「喜剧视帝」和「喜剧视后」!

一段时间没有拍剧的叶朝明兴奋说道,“我其实很想再拍剧!戏瘾常常侵蚀我的灵魂,表演就好像呼吸一样,所以我在「缺氧」!” 他称抱着看世界的心态参与颁奖典礼,最终能够脱颖而出,他觉得是因为天时地利人和。

而在3个月前才诞下第3个孩子的蔡佩璇,对于自己成为「喜剧视后」,她笑称 “这次得了最佳喜剧女演员,也提高了我对演喜剧的信心,所以我希望可以尝试更多的喜剧角色!”

主持「一哥」叶俊岑和「一姐」小玉此次扬名海外,两人除了感谢大会对他们的肯定,也觉得这是他们在主持生涯的一大动力。叶俊岑分享说 “接下来如果有机会的话,我希望可以主持谈话性、旅游,或做一些更有深度的娱乐节目。”

在八度空间电视台主持了14年的小玉则说,“我希望《爱自游》可以回归!另外,我也想主持一些与各国艺人深度访谈的节目,连节目名称也想好了,叫《玉。见》!”

第四届亚洲彩虹盛典 – 得奖名单
■ 
电视剧类
最佳喜剧:ntv7《美丽新世界 – 丈夫》
电视剧类(单项入围)
优秀女主角:钟玉芳 – ntv7《美丽新世界 – 乌鸦》
优秀女配角:陈子颖 – 八度空间《逆光成长》[点击观赏]
最佳喜剧男主角:叶朝明 – ntv7 《美丽新世界 – 丈夫》
最佳喜剧女主角:蔡佩璇 – ntv7 《美丽新世界 – 丈夫》
优秀编剧:巫绍棋 – ntv7 《美丽新世界 – 丈夫》

■ 娱乐节目类
优秀竞赛秀:ntv7 《无敌状元》第七季
娱乐节目类(单项奖入围)
优秀男主持:叶俊岑 – 八度空间《好吃!》[点击观赏]
优秀女主持:小玉 – 八度空间《看见你的声音》 第一季

第四届亚洲彩虹盛典于昨晚在中国海南省三亚市亚龙湾会议中心圆满举行;演员蔡佩璇、叶朝明、钟玉芳、陈子颖,主持人叶俊岑、小玉、谢承伟、陈丽亭和编剧巫绍棋皆出席颁奖典礼。

(图/New Straits Times)

首要媒体电视网络首席执行长佐翰依沙(Johan Ishak)表示,在踏入2019年不到两个星期,就得到这么好的消息,这也给新的一年带来了好彩头!“ 除了献上万分感谢给所有对影视不离不弃的台前和幕后工作人员,当然也要感谢评审们给予的认可,还有观众的支持与鼓励。”

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

SIAPA RATU BAKAL HOS RANCANGAN POPULAR?

Kalau nama pun Ratu, dia mestilah seorang yang cantik, kulit mulus, putih gebu, pinggang kerengga dan semestinya kaya! Yang paling penting boyfriend Ratu kita ni handsome dan sado. Kau hado?

Hiburan Sun, 14 Oct 2018
Hiburan Fri, 1 Jun 2018

Che Ta Lega Tiada GST?

Che Ta enggan mendedahkan jumlah derma yang akan dihulurkan kerana menurut beliau apa yang dilakukan bukanlah paksaaan tetapi rasa tanggungjawab beliau sebagai rakyat Malaysia

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

Jarang Kongsi Cerita Peribadi Di IG, Tauke Kini Lebih Tenang

Pada masa ini, akaun Instagram pertama Tauke memiliki 993,000 pengikut manakala akaun kedua pula mencatatkan hampir 60,000 pengikut.

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

Sambut Ulang Tahun Ke 25, Justin Bieber Dihujani Ucapan Istimewa

Happy Birthday Justin Bieber, rindu nak dengar lagu baru dia kan!

Hiburan Thu, 10 May 2018

谁那么大胆!小劳勃道尼「900万钢铁人装甲」被偷了

「复仇者联盟」在电影里打击犯罪,拯救宇宙,没想到在现实生活中竟然成为受害者,一副小劳勃道尼(Robert Downey Jr.)曾穿过的钢铁人装甲被偷了!

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Perempuan DM Ayda Jebat Ajak ‘Couple’?

Ni tuntutan watak je lah…Ayda masih perempuan sejati.

Hiburan Tue, 29 May 2018

‘Syawal Kali Ini’ Definisi Hidup Fattah Amin

Kalau nak tahu, ini merupakan kali pertama saya mengarah klip video. Pada mulanya agak sukar untuk ajak mereka berlakon dalam klip ini tetapi saya percaya sebagai ahli keluarga, mereka sentiasa menyokong karier saya…Tahniah Fattah, semoga single ini terus meletop!

Hiburan Mon, 9 Jul 2018

Ini Sebab Kenapa Emma Maembong Dilabel ‘Playgirl’

Adakah gelaran tersebut diberikan kepada Emma kerana dirinya itu dilihat sangat rapat dengan beberapa pelakon lelaki lain?

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

SEUNG RI BIG BANG DAN RALINE SHAH IN A RELATIONSHIP?

Raline Shah kini bahagia bersama Seung Ri Big Bang. Adakah benar tentang relationship mereka ini? 

| Live TV