Hiburan By: Khairil Khusyairi September 7, 2023 @ 12:15pm

Pekin Ibrahim Pesan Jangan ‘Give Up’ Dapatkan Zuriat, Kongsi Pernah Dapat Petua Aneh – “Bila Bersama Perlu Buka…”

Pelakon Pekin Ibrahim tampil memberi pesanan kepada pasangan yang belum dikurniakan rezeki zuriat.

Sudah tentu setiap pasangan mengimpikan hidup berkeluarga yang sempurna dengan kehadiran anak kecil. Namun, tidak semua orang menerima nasib yang sama.

Menurut Pekin atau nama sebenarnya Mohd Iznan Ibrahim, dia dan isteri yang juga aktres Mona Allen juga melalui nasib tersebut sebaliknya teruskan usaha dengan apa jua cara sekalipun.

“Hidup kita tak boleh ‘give up’, apa jua kena usaha, sama juga dalam kerjaya, bisnes…kalau saya boleh bertahan dalam industi, saya boleh sabar, takkan dalam perhubungan suami isteri kita boleh ‘give up’?

“Kami cuba pelbagai cara seperti rawatan moden dan tradisional. Walaupun Mona lebih ke arah moden, saya pula orang kampung. Orang cakap pergi jumpa Ustaz, Pawang…Mona dia tak percaya perkara begitu,” katanya kepada XTRA ketika ditemui di majlis pelancaran filem terbaharu lakonannya, Gemencheh Boys di TGV Cinema, Pavilion Bukit Jalil, pada Rabu.

Dalam pada itu, Pekin turut berkongsi terdapat pelbagai petua yang aneh-aneh diterimanya untuk mendapatkan zuriat seperti membuka sedikit tingkap ketika bersama dengan isteri.

“Macam-macam saya terima tips dan petua dari orang tua, ada yang cakap ‘bila ‘bersama’ perlu buka tingkap sikit’. Saya pun tercengang bila fikir perkara itu. Tapi saya juga cuba buka sikit tingkap. Tapi tips itu memang ada.

“Mereka cakap ‘buka tingkap sikit’, menghadap kiblat. Semuanya pelik-pelik tapi kita ikhtiar sahaja,” kongsinya.

Untuk info, Pekin dan Mona mendirikan rumah tangga pada 7 Disember 2018 dan dikurniakan anak lelaki yang bernama Petra Pekin pada 31 Ogos tahun lalu.

@xtra_my Uish pelik betul petua yang Pekin dapat tu 😱 Tapi kita ikhtiar jela kan soal anak ni 😌 #xtramy #fyp #pekinibrahim #kongsi #petua #dapat #zuriat #aneh #beritaditiktok #sembangentertainment ♬ original sound – XTRA

ARTIKEL BERKAITAN: “Bukanlah Sorok Atau Merahsiakan…” Selepas 4 Tahun Nikah, Mona Allen & Pekin Ibrahim Bakal Timang Anak

ARTIKEL BERKAITAN: Selamat Lahirkan ‘Baby Merdeka’, Mona Allen Mohon Maaf Tak Sempat Balas DM

ARTIKEL BERKAITAN: Mona Allen Belum Sedia Kembali Berlakon, Ingin Fokus Besarkan Anak

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Wed, 18 Apr 2018

《娱协30》新人10强造势活动「李佩玲確定加盟」

原定缺席的李佩玲排开行程,确定加盟出席将于4月29日(星期日)下午3时,在金河广场大厅举办的《娱协30》新人10强造势活动!

Hiburan Wed, 13 Jun 2018

Seronok Masih Dapat Duit Raya Atuk

Lagi seronok, jumlah duit raya ditambah setiap tahun bagi cucu yang belum mendirikan rumah tangga. Agak-agak tahun depan Mira masih dapat tak? Hehe

Trending Sat, 19 Oct 2019

Thailand Dijangka Alami Musim Sejuk Suhu Serendah 7 Darjah Celcius

Tak payah pergi jauh jauh lagi kat Thailand pun dah sejuk

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

WHEN WILL SHARIFAH SAKINAH APOLOGISE FOR DISRESPECTING THE LATE KIM JONGHYUN?!

Janna Nick has made an apology for laughing at Sharifah Sakinah’s disrespectful joke about the late Kim Jonghyun but the latter has yet to say anything.

Hiburan Fri, 25 Aug 2023

Ditegur Pakai Rantai & Gelang, Zainal Abidin Tak Peduli Dikecam – “Kalau Panjang Umur Saya Berubah…”

Kita tak dapat nak puaskan hati semua orang kan, doakan yang baik baik

Hiburan Sun, 2 Dec 2018
error: Content is protected !!