Featured By: Salma Syahbuddin September 20, 2022 @ 7:40pm

Pelakon Remaja Nafi Bercumbu Dan Berpelukan – “Itu Bukan Saya! Mak Akan Ada Sekali Kemanapun Saya Pergi”

Pelakon remaja, Qistina Raisah, menafikan dia adalah selebriti yang didakwa berkelakuan kurang manis dalam sebuah video yang sedang tular di media sosial.

Menganggap tindakan invidu tersebut sebagai tidak bertanggungjawab, Qistina atau nama sebenarnya, Nur Qistina Raisah Mohd Kamarol, 14, tampil menepis dakwaan terbabit.

“Saya ingin jelaskan, saya tidak kenal siapa individu dalam video itu, malah saya tidak tahu yang cuba dilakukan oleh pemilik rakaman tersebut.

“Apa motif dia memuat naik video berkenaan? Tetapi, itu bukan saya! Saya tampil membuat penjelasan ini kerana ada komen bertanya: ‘Adakah ini budak yang lupa password telefon?’.

“Saya tidak tahu mengapa nama saya dikaitkan, sedangkan individu dalam video tersebut bukan saya,” katanya.

Tegasnya, dia tidak pernah keluar tanpa ditemani oleh ibunya malah, ahli keluarga juga tahu siapakah gerangan rakan-rakan beliau.

“Saya kalau pergi mana-mana, mesti ada emak sekali. Anda jangan risau, kalau pun nanti terserempak, saya pandai jaga diri lebih-lebih lagi apabila di depan khalayak.

“Saya masih ada emak dan ayah, malah mereka tahu apa yang saya buat. Kalau nanti orang nampak saya pergi ‘dating’, jangan risau kerana emak mesti ada sekali,” jelasnya.

Pelakon drama rantaian Camelia itu juga sempat menitipkan pesanan buat individu tidak bertanggungjawab yang menyebarkan video terbabit supaya berhenti menyebarkan fitnah ke atas dirinya.

“Untuk pemilik video yang sebar dan sesiapa yang komen, jangan buat fitnah kerana takut orang lain yang baca akan mempercayai dan menyebarkannya.

“Saya tidak mahu ia menjadi fitnah sebab kita tidak tahu siapa sebenarnya individu dalam video tersebut,” katanya.

Terdahulu, Qistina terpalit dengan isu kontroversi melibatkan dirinya selepas sebuah video tersebar di laman sosial TikTok menunjukkan sepasang remaja sedang berkelakuan ‘mesra’ di khalayak ramai.

 

Sumber: Mstar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 27 Aug 2023
Hiburan Tue, 2 Apr 2019

Kongsi Jantina Anak? Nanti Dulu…

Saya sukakan kejutan. Kalau sebelum ini saya memberi kejutan kepada ahli keluarga ketika mengumumkan berita hamil, jadi untuk soal jantina, saya akan lakukan yang sama…

Featured Thu, 17 Mar 2022

Fasa Endemik, Solat Berjemaah Tanpa Penjarakan Fizikal Dibenarkan Bermula 1 April

Alhamdulillah, semua jemaah digalakkan untuk membawa sejadah sendiri ya 🤩😍

Featured Wed, 13 May 2020
Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Bertuahnya Mawar Rashid!

Untung Mawar, Selain cantik beliau juga bertuah kerana dapat memiliki suami yang romantik seperti Raff. Betul tak?

Hiburan Tue, 17 Oct 2023
Featured Sat, 16 Oct 2021
error: Content is protected !!