Featured By: Nurul Hana June 19, 2023 @ 10:02pm

Penonton Buat ‘Mosh’ Sampai Sepak Orang Sekeliling, Pengawal Keselamatan Dikecam ‘Naik Tangan’? – “Jiwa Kacau Jatuh Kepada Abang Security”

Baru-baru ini, tular sebuah video pengawal keselamatan ‘naik tangan’ terhadap salah seorang penonton gara-gara membuka ‘mosh pit’ di Konsert Jiwa Kacau yang berlangsung pada Sabtu lepas.

Menerusi perkongsian seorang pengguna di Twitter, pengawal keselamatan yang bertugas pada malam itu didakwa telah menggunakan kekerasan.

“First time pergi konsert / gig, security terjah crowd sebab buat mosh pit. Siap tangankan orang! Memang banganglah!

“Semoga event organizer yang lain jangan ambil company ni untuk jadi security kalau lineup ada band liar! Biar diorang jaga konsert Ella ke, Sufian Suhaimi ke apa,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Difahamkan, sesetengah penonton membuka ruangan untuk melakukan ‘mosh’ di tengah pentas sehingga mengganggu ketenteraman orang lain.

@afritxx

Jiwa kacau problem

♬ Racun Dunia (Album Version) – The Changcuters

Hantaran tersebut mendapat pelbagai respons dalam kalangan wargamaya mengenai isu terbabit dengan mengatakan penonton perlu memilih lagu dan konsert yang sesuai untuk ‘mosh’ kerana ia mengganggu penonton lain yang hadir.

Malah, ada juga yang berpendapat pengawal keselamatan terbabit tidak perlu naik tangan.

“Elok pun ditangankan. Tengok konsert elok-elok tak boleh? Nak buat mosh macam orang tak ada akal, ganggu orang lain yang nak enjoy tengok konsert.

“Nak letak salah kat security semua pun tak boleh jugak. Mungkin geng diorang tak biasa dengan konsert yang chaos macam ni. Sebab tu bila tengok ada pit, diorang terjah nak redakan. Apapun, sampai naik tangan tu memang aku tak boleh terima langsung,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Patutlah Malu-Malu, Dah Kahwin Rupanya…

Ketika ditanya tentang perjalanan majlis perkahwinan, tarikh dan lokasi, Ed menjawab dengan tenang dia sangat tertutup tentang kehidupan peribadinya

Cahaya Mata Wed, 7 Jun 2023
Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Saharul Ridzwan Terima Ugutan Bunuh

Saharul Ridzwan Terima Ugutan Bunuh Melalui DM Instagram

Trending Sun, 27 Dec 2020
Hiburan Sat, 24 Feb 2018

BILA OTAI DAH BERSUARA, ‘SEBAB KORANG, KAMI MERANA’

Dengar apa saya nak tegur, apa yang kamu lalui kami sudah lama tempuhi, jadi kasihanilah industri hiburan!

Trending Mon, 21 May 2018