Events By: Salma Syahbuddin November 25, 2022 @ 11:21am

Pesona ‘Story Teller’ Raisa Bikin Peminat Susah ‘Move On’!

Walaupun sudah 6 hari berlalu namun kesan yang ditinggalkan oleh penyanyi popular Indonesia, Raisa masih dapat dirasai oleh seluruh peminatnya yang hadir pada malam konsert Raisa Live In Kuala Lumpur yang diadakan di Zepp Kuala Lumpur baru-baru ini.

Dihadiri lebih 2,500 peminat, Raisa tampil memukau dengan kelunakan vokalnya menerusi 20 lagu hit yang diambil dari album Raisa, Heart to Heart, Handmade dan It’s Personal.

Antaranya ialah, Kali Kedua, Bahasa Kalbu, LDR, Percayalah, Cinta Sederhana, Teman Bisa, Jangan Cepat berlalu, Usai Di Sini, Bertahan/Pergi, Nyawa Dan Harapan, Percayalah, Pameran Utama, Biarkanlah dan banyak lagi termasuklah tiga lagu berbahasa Inggeris popularnya, Could It Be, Love And Let Go dan You.

“Lagu-lagu yang saya tulis kebanyakannya mengenai cinta. Tapi cinta bukan sahaja membabitkan hubungan sesama manusia, malah kepada Tuhan dan alam,” katanya.

@abebear_tom Awww. Thanks @RAISA6690 For a memorable night !! Galau Sungguh !! Kamu Cantik Banget !! #RaisaLiveInMalaysia #Raisa ♬ original sound – Abebear Tom

 

Bagaimanapun, konsert yang berlangsung lebih dua jam itu bagaimanapun berlalu dengan cepat apabila penyanyi berusia 32 tahun itu bertindak persis ‘story teller’ apabila menceritakan kisah sebenar disebalik setiap lagu yang dibawanya pada malam tersebut.

 

Sementara itu, penyanyi yang digilap bakatnya selepas berkolaborasi dengan komposer terkenal David Foster untuk melakukan konsert di Jakarta ini dianggap seperti magis apabila nyanyiannya sedikit pun tidak sumbang sepanjang konsert berlangsung.

Bahkan, Raisa kelihatan begitu selesa bermain dengan vokalnya ditambah persona dirinya yang membuatkan peminat di Malaysia tidak boleh ‘move on’ sehingga ke hari ini.

Dalam pada itu, Raisa terharu kerana sepanjang tempoh 12 tahun dalam industri konsert Raisa Live In Kuala Lumpur ini seolah-olah terbayar dengans ambutan peminat.

“Dua belas tahun saya tunggu untuk mementaskan konsert ini. Terima kasih Malaysia, kalian semua memang comel.

“Harap saya akan diundang lagi untuk membuat persembahan di Malaysia,” jelasnya.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 29 Nov 2018

学生「粉笔画」创作惊人!老师狠心一擦心都碎了

Illusdreamer 是一个由几名香港高中学生组成的创作小组,他们采用彩色粉笔在黑板上创作巨幅的画作,尽管作品的生命有限,但令人难以置信的神奇画面,却让大家都惊叹不已!

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

SudahTerima Notis Hadir Ke Mahkamah, Intan Najuwa Terlibat Kes Dadah?

Semoga kes perbicaraan ini berjalan dengan lancar dan diminta pihak yang terbabit tidak memberikan apa-apa spekulasi berkenaan isu ini

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

George Clooney Artis Hollywood Paling Kaya

George dilaporkan menjual syarikat tersebut dengan harga AS$1 bilion (RM4 bilion) yang turut dikongsi bersama dua orang rakannya iaitu Rande Gerber dan Mike Meldman.

Events Fri, 5 Oct 2018

Kenali Muzik Warisan, UTP Anjur Festival Simfoni Gamelan

Pihak UTP dalam satu kenyataan memaklumkan objektif festival ini diadakan adalah salah satu usaha menggalakkan orang ramai khususnya generasi muda untuk menghargai muzik gamelan.

Trending Tue, 27 Jul 2021

Bisnes Terkesan Kerana Pandemik Tak Jadi Penghalang Untuk Mila Jirin Bantu Orang Ramai

Perniagaan perkahwinan dan kembara umrah yang diusahakan oleh penyanyi Mila Jirin terkesan kerana kehadiran pandemik sejak tahun lalu. Namun begitu, Mila tidak berdiam diri dan berusaha menyelamatkan pekerjanya yang ramai dengan menceburi pelbagai bisnes lain

Hiburan Sat, 14 Sep 2019

Airmata Gembira Iringi Pernikahan Rizman

Semoga kekal hingga ke Jannah!

| Live TV