Featured By: Aqilah Paharuzi October 13, 2022 @ 6:55pm

Prekuel Filem Mat Kilau Tiada Syamsul Yusof, Adi Putra, & Beto Kusyairi… Ini Penjelasan Penerbit Studio Kembara

Penerbit syarikat produksi Studio Kembara Sdn Bhd mengesahkan filem prekuel Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan tidak akan dilakonkan oleh pelakon utama, Datuk Adi Putra dan Beto Kusyairi.

Selaku penerbit, Rahman Md Dali turut berkata khidmat Syamsul Yusof sebagai pengarah juga tidak akan digunakan.

Mengulas lebih lanjut, Rahman bagaimanapun menafikan wujud konflik di antara mereka, sebaliknya menjelaskan watak Adi Putra dan Beto tidak diperlukan dalam filem prekuel Mat Kilau serta memberi peluang kepada pengarah lain untuk menerajui filem ini.

“Filem Studio Kembara yang akan datang ada kena mengena dengan Mat Kilau namun di sudut lain iaitu prekuel yang dikeluarkan sebelum kisah Mat Kilau 2.

“Filem prekuel ini tidak membabitkan watak Adi Putra dan Beto dan tidak diperlukan berdasarkan jalan cerita dan kisah sebelum kemunculan Mat Kilau. Belum sampai waktu untuk watak mereka dikeluarkan.

“Ada beberapa pelakon yang kami telah menandatangani kontrak untuk prekuel filem ini. Tapi, ada sebahagian besar yang kekal dalam filem ini, namun masih mengikut kepada kesesuaian, hanya ini yang saya boleh katakan buat masa ini.,” katanya.

Berkongsi mengenai pemilihan pengarah, Rahman memuji selebriti Syamsul yang tidak dinafikan sangat berbakat menjadi seorang pengarah, namun menurutnya peluang harus diberikan kepada industri seni lain untuk terus berkembang dan maju.

“Ketiadaan Syamsul disebabkan kami ingin memberi peluang kepada pengarah lain untuk memberikan sentuhan. Syamsul orang yang sangat berbakat dalam pengarahan filem, tapi kita kena lahirkan pelapis yang ramai. Oleh itu saya percaya masih ramai pengarah lain yang boleh berkarya bersama Studio Kembara,” katanya.

Rahman yang ditemui pada majlis apresiasi dan santai bersama media di Bandar Baru Bangi tengah hari tidak menegaskan tidak mempunyai sebarang masalah dengan dua pelakon utama seperti didakwa ramai pihak.

“Bukan sebab ada konflik antara mereka, tapi memang watak mereka tidak diperlukan untuk prekuel filem Mat Kilau. Saya tiada masalah dengan Adi Putra. Benda tiada apa-apa isu, semasa berjumpa di Indonesia pun hubungan kami sangat baik cuma masing-masing sibuk dan tiada kekangan masa,” jelasnya.

Artikel Berkaitan: “Saya Ni Jenis Yang ‘Forget & Forgive’, Tak Simpan Dalam Hati…” – Isu Salah Faham Babitkan Adi Putra & Pihak Kembara Studio Sudah Selesai!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Fri, 4 Jan 2019
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Akhirnya, Ini Pengarah Filem Biopik Hasmah ‘Bila Deh Bertemu Det’

Tak sabar nak tau siapa pengarah filem biopik Tun Hasmah dan Che Det!

Trending Thu, 9 May 2019

Wajah Malaysia Baharu Selepas Setahun

9 Mei 2018 adalah kebangkitan aman rakyat Malaysia.

Featured Tue, 2 Nov 2021

Selepas Penangguhan Selama Sebulan, DBKL Larang Penjualan Arak Bermula 1 November

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah menguatkuasa larangan penjualan arak (liquor) di premis perniagaan seperti kedai ubat Cina, kedai serbaneka dan kedai runcit bermula Isnin, 1 November 2021. Walaubagaimanapun, premis yang berkenaan masih boleh menjual […]

LIFESTYLE Tue, 30 Apr 2019
Trending Tue, 6 Jul 2021

Ini 4 Perkara Mengejutkan Mengenai Industri Perladangan Malaysia

Tahukah anda bahawa terdapat sejenis tanaman yang menyumbang sebanyak RM70 billion kepada negara, menjadi sumber rezeki kepada 650,000 keluarga peladang serta jutaan pekerja lain tetapi sering dilemparkan dengan pelbagai tuduhan tidak berasas dan menimbulkan salah […]

Hiburan Wed, 20 Nov 2019
Trending Fri, 5 Mar 2021

Kerajaan Pertimbang Rentas Negeri Mengikut Zon & Status Bekerja Dari Rumah – Ismail Sabri

Ayuh, sama-sama kita turunkan kes Covid-19. Jangan selfish! Kerana, ramai yang sedih tak dapat balik kampung jumpa parents mereka.. ☹