Featured By: Aqilah Paharuzi October 13, 2022 @ 6:55pm

Prekuel Filem Mat Kilau Tiada Syamsul Yusof, Adi Putra, & Beto Kusyairi… Ini Penjelasan Penerbit Studio Kembara

Penerbit syarikat produksi Studio Kembara Sdn Bhd mengesahkan filem prekuel Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan tidak akan dilakonkan oleh pelakon utama, Datuk Adi Putra dan Beto Kusyairi.

Selaku penerbit, Rahman Md Dali turut berkata khidmat Syamsul Yusof sebagai pengarah juga tidak akan digunakan.

Mengulas lebih lanjut, Rahman bagaimanapun menafikan wujud konflik di antara mereka, sebaliknya menjelaskan watak Adi Putra dan Beto tidak diperlukan dalam filem prekuel Mat Kilau serta memberi peluang kepada pengarah lain untuk menerajui filem ini.

“Filem Studio Kembara yang akan datang ada kena mengena dengan Mat Kilau namun di sudut lain iaitu prekuel yang dikeluarkan sebelum kisah Mat Kilau 2.

“Filem prekuel ini tidak membabitkan watak Adi Putra dan Beto dan tidak diperlukan berdasarkan jalan cerita dan kisah sebelum kemunculan Mat Kilau. Belum sampai waktu untuk watak mereka dikeluarkan.

“Ada beberapa pelakon yang kami telah menandatangani kontrak untuk prekuel filem ini. Tapi, ada sebahagian besar yang kekal dalam filem ini, namun masih mengikut kepada kesesuaian, hanya ini yang saya boleh katakan buat masa ini.,” katanya.

Berkongsi mengenai pemilihan pengarah, Rahman memuji selebriti Syamsul yang tidak dinafikan sangat berbakat menjadi seorang pengarah, namun menurutnya peluang harus diberikan kepada industri seni lain untuk terus berkembang dan maju.

“Ketiadaan Syamsul disebabkan kami ingin memberi peluang kepada pengarah lain untuk memberikan sentuhan. Syamsul orang yang sangat berbakat dalam pengarahan filem, tapi kita kena lahirkan pelapis yang ramai. Oleh itu saya percaya masih ramai pengarah lain yang boleh berkarya bersama Studio Kembara,” katanya.

Rahman yang ditemui pada majlis apresiasi dan santai bersama media di Bandar Baru Bangi tengah hari tidak menegaskan tidak mempunyai sebarang masalah dengan dua pelakon utama seperti didakwa ramai pihak.

“Bukan sebab ada konflik antara mereka, tapi memang watak mereka tidak diperlukan untuk prekuel filem Mat Kilau. Saya tiada masalah dengan Adi Putra. Benda tiada apa-apa isu, semasa berjumpa di Indonesia pun hubungan kami sangat baik cuma masing-masing sibuk dan tiada kekangan masa,” jelasnya.

Artikel Berkaitan: “Saya Ni Jenis Yang ‘Forget & Forgive’, Tak Simpan Dalam Hati…” – Isu Salah Faham Babitkan Adi Putra & Pihak Kembara Studio Sudah Selesai!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 12 Jul 2019

Alamak…Jurukamera ‘Seriau’ Kena Kacau Maknyah!

Adoi, nasib baik takde apa-apa jadi wak!

Hiburan Wed, 21 Aug 2019
Events Tue, 21 Aug 2018

Sebaik-Baik Doa Adalah Pada Hari Arafah…Ayuh Berdoa!

Sesungguhnya Allah SWT Maha Mengetahui apa yang kita nyatakan dan apa yang kita rahsiakan. Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Meneliti segala hajat yang ada di hati kita, maka mohonlah agar disampaikan hajat itu.

Featured Tue, 24 May 2022

Bunga Citra Lestari Sudah Move On – ” Saya On The Way Menuju Bahagia”

Pastinya ini bukan proses yang mudah ya buat BCL

Trending Sat, 20 Feb 2021

Semakan Bayaran GKP Tambahan Sehingga RM1,000 Bermula Mac Ini

Manfaatkan bantuan yang diberikan kerajaan sebaiknya okay!

Trending Wed, 22 Apr 2020
Featured Mon, 10 Jan 2022

Saintis Namakan Pokok Spesis Baru Leonardo DiCaprio

Sekumpulan saintis antarabangsa di Royal Botanic Kew Gardens London dan Herbarium Kebangsaan Cameroon telah memberi penghormatan kepada pelakon Hollywood terkenal, Leonardo DiCaprio yang juga merupakan aktivis alam sekitar dengan menamakan spesis pokok tropika baharu dengan

Trending Thu, 25 Oct 2018

10张你一定看过「严重PS失误」的电影海报

其实好像真的很少人会仔细地去观察电影海报,不过海报正是最多不合逻辑和奇怪的东西会出现的地方。若不仔细观察,你能看出问题吗?

Hiburan Sat, 29 Sep 2018

Dayangku Intan Selamat Jalani Pembedahan Derma Buah Pinggang

Alhamdulillah…Penyanyi malar segar, Dayangku Intan selamat menjalani pembedahan mendermakan buah pinggang kepada suaminya, Rosman Yahil di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur. Pengurusnya, Rushuhaimin Ab Rahman, berkata pasangan berkenaan sudah keluar daripada bilik pembedahan dan

| Live TV