Hiburan By: Fatin Nurain May 18, 2022 @ 5:41pm

“Project Menyahkan Sampah..” – Gigih Bertukang & Dekorasi Bilik Tidur, Ramai Kagumi Kreativiti Shakilla Khoiriri

Pelakon Shakilla Khoiriri dikagumi peminat dan rakan artis selepas berkongsi momen dan kreativitinya menghias bilik sendiri.

Menerusi perkongsian di Instagram, Shakilla berkongsi perkembangan projek yang baru sahaja dimulakan.

“Today bukanlah hari special apa-apa pun. Tapi tarikh hari ni akan jadi hari, bulan dan tahun yang baik untuk aku dengan Ameena.

“Project menyahkan sampah dalam bilik utama ni baru 30 peratus siap. Banyak lagi parts yang kena tukar dan buang. Tapi share jugaklah yang simple ni buat kenangan dah tua nanti,” tulis Shakilla.

Menurut Shakilla, dia berharap momen yang dikongsikan itu dapat dikenang kembali di hari tuanya nanti.

“At least dah tua nanti dapatlah puji balik effort sendiri masa muda. Hahaha. Tapi sebenarnya bukan senang juga nak pasang shiplap tu.

“Menguji kesabaran dan keremajaan aku kadang-kadang dengan tak berapa sihat masa buat ni. Tapi gigih siapkan sebelum Ameena balik,” jelasnya.

Perkongsian itu turut menarik perhatian peminatnya dan rakan artis yang rata-ratanya kagum dengan kegigihan dan kreativitinya.

“Power la sis,” puji Indah Ruhaila.

“Mokkk pandai ya siap water level… Rajinnn.. Kita nak lipat kain pun malas haaa,” kata Sharifah Shahirah.

“Serius cantik. Salute mommy Killa .. Serba boleh.. Kalau akak rasanya tak jadi macam ni.. Untung Ameena dapat mommy yang serba boleh ni,” tulis seorang peminatnya.

Menerusi perkongsian itu juga, pelakon itu turut meluahkan rasa terharu dan sebak apabila usahanya dipuji dan dihargai anaknya, Ameena.

“Tapi penat dah terbayar bila bila aku cakap Ameena tengok mimi buat apa. Dia punya respon buat aku sedih. Dia cakap. “OH MY GOD mimi, mimi buat. Cantiknyaaaa.. Ameena suka!!! Thank you mimi buat untuk Ameena & mimi cantik-cantik.

“Hilang tau rasa penat tu. Sumpah hilang pi mana tak tahu. Selama aku buat macam-macam tak pernah rasa dihargai macam ni sekali. Rasa sebak macam nak terburai jantung.

“Dulu masa buat play house dia, dia kecil. Mulut tak banyak lagi. Sekarang ni Allahu. Thank you Ameena. You make my day,” kongsinya.

Shakilla turut berpesan yang hasil dekorasinya itu mengikut caranya tersendiri dan dia juga akan berkongsi lagi perjalanannya menghias bilik tersebut

“Saja nak pesan. Ni buat cara I dengan cara paling simple dah malas. Nanti kalau rajin I share lagi lah. Tengah fikir cat and perabot lain yang nak ganti. Tilam, katil bantal pun nak buang and ganti baru. Panjang lagi perjalanan bilik ni,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 Jun 2018

Harga RON 95, Diesel Kekal

Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengumumkan peruntukan sebanyak RM3 bilion subsidi untuk RON95 dan diesel, bagi memastikan harga bahan api ini diapungkan di pasaran.

Hiburan Wed, 22 Jun 2022
Events Thu, 9 Jan 2020

李心洁自认与角色相符!若年轻30岁张艾嘉会抢演角色

李心洁自认与《夕雾花园》角色相符!张艾嘉自嘲若年轻30岁,会与李心洁抢演角色。

Trending Fri, 31 Aug 2018

12星座在《延禧攻略》能活到第几集?

电视剧《延禧攻略》虽然大结局不过堪称宫斗经典,领盒饭匆匆下线的妃子也不在少数,那么12星座在其中又能活到第几集呢?

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

萧敬腾「娱乐先生」世界巡演 7 月登入大马

「金曲歌王」萧敬腾确定今年 7 月来马开唱!

Featured Sat, 16 Apr 2022
Trending Thu, 20 Sep 2018

Hantu Bertudung Litup Munafik 2 Bukan Perempuan Tetapi Lelaki Kacak!

Melihat wajah sebenar hantu ala-ala Valak dalam filem Munafik 2, bikin ramai wanita crush!

Hiburan Mon, 29 Jan 2018

Sporting habis ayah Yuna, cayalah!

Bapa Yuna, Datuk Indera Mat Zara’ai Alias membuat kejutan dengan menghadiahkan 2 buah lagu untuk anak beliau sewaktu majlis persandingan

Hiburan Tue, 17 Sep 2019

Kejutan Yuna! Dari Pentas Nyanyian Ke Pentas Peragaan

Apakah Yuna bakal sehebat Kendal Jenner?

| Live TV