Featured By: Salma Syahbuddin March 6, 2023 @ 11:38am

“Sakit Jahit Lagi Sakit Dari Beranak” – Mahu ‘Move On’, Nurul Shuhada Takkan Putuskan Hubungan Ayah & Anak-Anak

Enggan mengulas lanjut mengenai situasi dirinya ditumbuk, bekas isteri pelakon Hafidz Roshdi, Nurul Shuhada Mat Shukri, 29, mengaku hanya mampu menyerahkan segala-galanya kepada pihak polis untuk siasatan.

Bagaimanapun, dia menyifatkan kesan tumbukan tersebut lebih sakit berbanding pengalaman melahirkan anak.

“Saya minta maaf tapi perkara ni dah serahkan segala-galanya kepada pihak polis. Jadi, buat masa sekarang pihak polis akan kendalikan semua dan percaya mereka boleh selesaikan kes ni dengan adil dan saksama.

“Di sini, saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada doktor dan semua staf  Hospital Selayang cuba buat yang terbaik untuk saya. Doktor siap cakap kat saya ‘I am so sorry, I will try my best to look your parut look nice’. Tapi tak apa, saya anggap ini adalah peringatan untuk saya dan ‘hadiah’ hari jadi buat saya yang ke-29.

“Jahit dekat ni lagi sakit dari jahit beranak, sakit sangat-sangat. Nasib baik tak kena kat mata,” kata Shu ketika di temu bual dalam program Melodi.

Meskipun reda dengan takdir yang ditentukan Tuhan, Shuhada memaklumkan dia perlu ‘move on’ daripada bekas suaminya itu dan memastikan hubungan ayah dan anak-anaknya tidak akan terputus.

“Saya tidak mahu memburukkan ayah mereka dan perkara ini juga saya tidak beritahu mereka.

“Lagipun, mereka perlukan ayah mereka dan saya tidak akan putuskan hubungan antara ayah dan anak-anak,” jelasnya.

Terdahulu, Hafidz dilaporkan menumbuk muka Shuhada sehingga terkoyak dan meninggalkan kecacatan kekal pada wajahnya dan telah ditahan kira-kira jam 12 tengah hari ketika dia hadir di Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11) di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor.

Bagaimanapun, pelakon tersebut dibebaskan dengan ikat jamin pada hari sama sebaik sahaja selesai diambil keterangan.

ARTIKEL BERKAITAN:Tumbuk Muka Isteri Hingga Koyak, Kes Nurul Shuhada Kini Dirujuk Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita & Kanak-Kanak

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 9 Nov 2021
Hiburan Sat, 21 Jul 2018

Suami Dituduh Curang, Sharifah Sakinah Bengang?

Siapa Anda, Pelik Gila? Siapa tak bengang kan, tiba-tiba tak semena-mena hantar mesej menuduh macam tu. Sabarlah ya…

Selebriti Tue, 12 Mar 2024
Featured Mon, 1 Aug 2022
Kes Mahkamah Wed, 16 Aug 2023

Susulan Kes Seksual Terhadap 2 Remaja Lelaki, Safiey Ilias Dilepas Tanpa Dibebaskan Daripada 4 Pertuduhan

Saya sudah bersedia dengan pelbagai kemungkinan, dan tetap akan melawan kes ini – Safiey

Hiburan Sat, 10 Sep 2022
Featured Tue, 12 Mar 2024
Featured Thu, 27 Apr 2023
Trending Mon, 1 Jun 2020