Hiburan By: Salma Syahbuddin March 20, 2019 @ 11:24am

Netizen Samakan Ketiak Sharifah Sakinah Dengan Kuih Akok?

Pelik tapi benar!

Itu adalah apa yang netizen cuba sampaikan kepada pelakon, Sharifah Sakinah apabila gambar yang dimuat naik menerusi akaun instagram miliknya itu mengundang perhatian netizen.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Ini kisah sebenar . Dulu saya gemuk( tak pernah tangkap gambar.) Untuk lose weight saya banyak buat cardio (running) so kurus drastically beserta intermitten fasting . Yes memang akan cepat turun . So bila Dah kurus . My excess skin susah betul nak hilang .(ketiak,perut semua gelebeh)Nak kurus senang sangat . Nak fit tu yang susah! Especially u tak ambik supplement and buat secara natural (FOOD) . I wish i had muscles like the other trainers. Its a mix of genetics,training style and intensity,goals, frequency and calorie intake. Never just one thing . Saya berjaya kurus and jaga makan. But now my goal untuk fit ! Jom do this togetherrrrr nak? Malu apa peeps ?? asalkan natural tak surgery

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Sebenarnya, pelakon itu  hanya sekadar berkongsi perkembangan terkini beliau namun, netizen lagi cekap menjalankan ‘kerja’ mereka. Apa nak jadi lah wahai netizen sekalian?

Mana taknya, ada diantara mereka sempat meninggalkan komen dan menyamakan ketiak Sakinah sama seperti kuih akok.

 

Walaupun rata-rata followers beliau meninggalkan komen mengenai ketiak Sakinah,tetapi ada juga segelintir yang memuji body goals pelakon ini. Malah, ada yang menyamakan beliau sama seperti model antarabangsa Kourtney Kardashian.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Meet liyana #klgu @iflixmy

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

 
Menurut Sakinah, tujuan beliau memuat naik gambarnya itu adalah untuk berkongsi tips menurunkan berat badan tanpa perlu mengambil ubat-ubatan. 
 
Apapun, usaha Sakinah untuk mendapatkan body goals ini bukanlah mudah ye! Dan, itu sebenarnya harus dipuji bukan di kutuk.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Tiz Zaqyah Kecewa Dengan Mentaliti Pengotor

Siapa tidak sedih dan kecewa, kalau tempat yang pernah memberi ketenangan, kini penuh sampah sarap dan bunyi bising lagu dangdut. Perasaan itulah diluahkan pelakon jelita, Tiz Zaqyah di Twitternya selepas melawat pulau pelancongan popular Langkawi, minggu […]

TECH Tue, 11 Dec 2018

Cara Unfollow Akaun yang Tidak Followback di Instagram

Berharap untuk memadamkan banyak akaun sekaligus yang tidak mengikuti Instagram kita kembali. Anda boleh menggunakan kaedah berikut.

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

Bukan Sorok Cuma…

Filem lakonan Reen, KL Vampire bakal menjengah pawagam bermula esok (14 November). 

Hiburan Tue, 16 Oct 2018

OMG! Wawa Zainal Panik Accident Atas Air?

Walaupun tidak mengalami kecederaan serius, gambaran dalam video yang dikongsi Aeril itu membuatkan netizen berdebar menontonnya.

Events Wed, 24 Oct 2018

#SFMM33 : Revolusi Penyanyi Lama Dan Baharu Dalam Separuh Akhir MM33

Bakat dan kemampuan penyanyi muda juga tidak boleh dipertikaikan kerana MM33 bukan hanya bersandar kepada populariti semata-mata tapi…

Hiburan Sun, 13 Jan 2019

Sarah Hildebrand Bukan Obses Kat Remy Ishak, Tapi…

Ingat! Nadine tak obses dengan Danny okay. Nanti adda orang marah tau…

Hiburan Wed, 24 Apr 2019

‘Mula-Mula Segan, Tapi…’-Fara Fauzana Kongsi Pengalaman Buat FB Live Di Makkah

Alhamdulillah…seronok dengar pengalaman Fara. Semoga kita semua diberi peluang untuk mengerjakan Umrah bersama yang tersayang nanti!

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

#ASK2018: Terima Kasih Da’I Hamidah Atas Tajuk ‘Luar Biasa’

Tahniah buat semua team produksi Suhan Movie atas kemenangan besar malam tadi!

| Live TV