Hiburan By: Salma Syahbuddin March 20, 2019 @ 11:24am

Netizen Samakan Ketiak Sharifah Sakinah Dengan Kuih Akok?

Pelik tapi benar!

Itu adalah apa yang netizen cuba sampaikan kepada pelakon, Sharifah Sakinah apabila gambar yang dimuat naik menerusi akaun instagram miliknya itu mengundang perhatian netizen.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Ini kisah sebenar . Dulu saya gemuk( tak pernah tangkap gambar.) Untuk lose weight saya banyak buat cardio (running) so kurus drastically beserta intermitten fasting . Yes memang akan cepat turun . So bila Dah kurus . My excess skin susah betul nak hilang .(ketiak,perut semua gelebeh)Nak kurus senang sangat . Nak fit tu yang susah! Especially u tak ambik supplement and buat secara natural (FOOD) . I wish i had muscles like the other trainers. Its a mix of genetics,training style and intensity,goals, frequency and calorie intake. Never just one thing . Saya berjaya kurus and jaga makan. But now my goal untuk fit ! Jom do this togetherrrrr nak? Malu apa peeps ?? asalkan natural tak surgery

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Sebenarnya, pelakon itu  hanya sekadar berkongsi perkembangan terkini beliau namun, netizen lagi cekap menjalankan ‘kerja’ mereka. Apa nak jadi lah wahai netizen sekalian?

Mana taknya, ada diantara mereka sempat meninggalkan komen dan menyamakan ketiak Sakinah sama seperti kuih akok.

 

Walaupun rata-rata followers beliau meninggalkan komen mengenai ketiak Sakinah,tetapi ada juga segelintir yang memuji body goals pelakon ini. Malah, ada yang menyamakan beliau sama seperti model antarabangsa Kourtney Kardashian.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Meet liyana #klgu @iflixmy

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

 
Menurut Sakinah, tujuan beliau memuat naik gambarnya itu adalah untuk berkongsi tips menurunkan berat badan tanpa perlu mengambil ubat-ubatan. 
 
Apapun, usaha Sakinah untuk mendapatkan body goals ini bukanlah mudah ye! Dan, itu sebenarnya harus dipuji bukan di kutuk.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

范文芳亏老公跌伤像美人鱼?李铭顺大吃儿子的醋

相隔了14年再度合作的「明星夫妻档」李铭顺和范文芳,在全新电视剧《入侵者》饰演夫妻;早前因拍摄跌伤膝盖的李铭顺,让范文芳亏老公受伤趴地姿势像美人鱼,使得李铭顺吃醋笑指“她有多一个情人,所以我不重要!”

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

Cabaran ‘Berat’ Sufian Suhaimi, Amira Othman

Peranan ‘soundtrack’ dalam sesebuah filem adalah sangat penting bagi mengiringi perjalan sebuan filem.

Events Mon, 28 Jan 2019

Pokémon: Catch ‘Em All at Genting Highlands in February

Catch Pokémon The Movie: The Power of Us at Resorts World Genting next month.

Hiburan Tue, 19 Mar 2019
TECH Fri, 18 May 2018

Gmail for iOs Kini Menerima Ciri Bayaran Google Pay

Google Pay yang membolehkan korang ‘membayar sesiapa saja menggunakan alamat emel’

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Selepas Tiga Tahun, Justin Bieber Akhirnya…

Bieber yang bakatnya dicungkil menerusi platform Youtube pada tahun 2007 mencetuskan fenomena luar biasa di seluruh dunia.

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

‘Salah Tetap Salah’- Krisis Kakak Buat Aprena Manrose Serba Salah

Belajarlah juga untuk tidak terus menghukum. Kita semua manusia biasa…

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

‘Police Entry’ Taruhan Terbaru Elizabeth Tan

Tambah Elizabeth, selepas bernaung di bawah Warner Music, dia mula fokus dengan perancangan masa depan dalam industri.

Hiburan Sat, 13 Jul 2019

Alhamdulillah, I’m A Mother- Juliana Evans

Pelakon drama Mimpi Sabrina ini memuat naik sekeping foto dan mengucapkan syukur.

LIFESTYLE Sun, 9 Sep 2018

Ciri-Ciri Pasangan Main Kayu Tiga

Tanda-tanda pasangan curang boleh dikatakan klise dan selalu dilakukan oleh pasangan yang pernah curang sebelum ini

| Live TV