Featured By: Aqilah Paharuzi May 6, 2022 @ 9:17pm

“Sambutan Raya Tahun Ini Penuh Freedom, Jauh Dari Segala Anasir Lain” – Shila Amzah

Penyanyi terkenal Shila Amzah mengakui sambutan hari raya pada tahun ini adalah sambutan yang paling bermakna setelah melangkah ke fasa kehidupan yang baru.

Shila, 31, menyifatkan sambutan raya kali ini seakan mendapat ‘kebebasan’ dan boleh membuat persiapan sepenuhnya tanpa perlu memikirkan pihak ketiga.

“Raya tahun ini raya paling bermakna dan yang paling happy. Sebab pada saya ini adalah satu kebebasan yang luar biasa.

“Pada saya kenapa sambutan raya tahun ini sangat bermakna sebab saya dapat merasai sebuah sambutan yang kali ini saya betul-betul dapat involve sepenuhnya tanpa perlu memikirkan anasir-anasir luar biasa yang lain tu.

“Saya fokus sepenuhnya kepada anak sebab pada saya sambutan hari raya amat penting kepada anak-anak,” kata Shila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Untuk rekod, Shila dan bekas suaminya, Haris Idraki Elias mendirikan rumah tangga pada April 2018 namun rumah tangga mereka tidak bertahan dan bercerai pada Februari 2022. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang putera Seth Uwais.

Shila ditemui ketika sidang media untuk program tonton Soundstage: Shila Amzah & Friends baru-baru ini.

Program satu jam ini mengisahkan perjalanan kerjaya Shila Amzah sebagai seorang penyanyi dan meraikan muzik bersama-sama dengan rakan-rakannya di industri hiburan.

Dihoskan oleh Shila, program ini juga menampilkan Jihan Muse, Fara Fauzana, Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Sekumpulan Orang Gila (S.O.G) sebagai selebriti jemputan.

Lagu-lagu yang dipersembahkan dalam program ini adalah Patah Seribu, Memori Tercipta (Shila Amzah), Pelukan Angkasa (Shila Amzah & S.O.G), Beribu Sesalan (Shila Amzah, Ning Baizura & Jaclyn Victor), lagu medley Ikut Rentakku / Drama (Jaclyn Victor & Ning Baizura), Bunga Api Di Hati (Fara Fauzana, Jihan Muse & Shila Amzah).

Program ‘Tonton Soundstage: Shila Amzah & Friends’ akan disiarkan di TV3 pada 7 Mei 2022 (Sabtu) pada pukul 10 malam.

Menurut penerbit program ini, Nurhul Huda Haji Khalid, penonton juga boleh menonton program ini di portal tonton, di mana akan ada ‘extended’ version.

“Dekat TV kita dah sunting manakala di portal tonton ada behind the scene serta soalan-soalan yang mungkin tak dapat dikeluarkan di TV akan disiarkan di portal tonton,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 12 Jun 2020
Featured Mon, 26 Aug 2019
Trending Tue, 30 Jan 2018

Suami Hadiahkan Beg LV Palsu, Netizen Kecam Teruk

Suami Hadiahkan Beg LV Palsu , Isteri mengadu di page KRT kena kecam dengan netizen teruk!! Apa kes sebenarnya nie

Featured Fri, 27 Jan 2023

[VIDEO] Cantiknya Berbaju Pengantin! Ramai Puji Rupa Paras Siti Khadijah

Pelakon meningkat naik, Siti Khadijah Halim atau lebih mesra dipanggil Siti sememangnya sering mencuri perhatian ramai dengan kecantikan rupa paras semula jadinya. Terbaru, tular sebuah perkongsian yang dimuat naik oleh Siti di platform TikTok yang […]

Hiburan Mon, 21 Aug 2023
Hiburan Wed, 11 Sep 2019
error: Content is protected !!