Featured By: Aqilah Paharuzi May 6, 2022 @ 9:17pm

“Sambutan Raya Tahun Ini Penuh Freedom, Jauh Dari Segala Anasir Lain” – Shila Amzah

Penyanyi terkenal Shila Amzah mengakui sambutan hari raya pada tahun ini adalah sambutan yang paling bermakna setelah melangkah ke fasa kehidupan yang baru.

Shila, 31, menyifatkan sambutan raya kali ini seakan mendapat ‘kebebasan’ dan boleh membuat persiapan sepenuhnya tanpa perlu memikirkan pihak ketiga.

“Raya tahun ini raya paling bermakna dan yang paling happy. Sebab pada saya ini adalah satu kebebasan yang luar biasa.

“Pada saya kenapa sambutan raya tahun ini sangat bermakna sebab saya dapat merasai sebuah sambutan yang kali ini saya betul-betul dapat involve sepenuhnya tanpa perlu memikirkan anasir-anasir luar biasa yang lain tu.

“Saya fokus sepenuhnya kepada anak sebab pada saya sambutan hari raya amat penting kepada anak-anak,” kata Shila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Untuk rekod, Shila dan bekas suaminya, Haris Idraki Elias mendirikan rumah tangga pada April 2018 namun rumah tangga mereka tidak bertahan dan bercerai pada Februari 2022. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang putera Seth Uwais.

Shila ditemui ketika sidang media untuk program tonton Soundstage: Shila Amzah & Friends baru-baru ini.

Program satu jam ini mengisahkan perjalanan kerjaya Shila Amzah sebagai seorang penyanyi dan meraikan muzik bersama-sama dengan rakan-rakannya di industri hiburan.

Dihoskan oleh Shila, program ini juga menampilkan Jihan Muse, Fara Fauzana, Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Sekumpulan Orang Gila (S.O.G) sebagai selebriti jemputan.

Lagu-lagu yang dipersembahkan dalam program ini adalah Patah Seribu, Memori Tercipta (Shila Amzah), Pelukan Angkasa (Shila Amzah & S.O.G), Beribu Sesalan (Shila Amzah, Ning Baizura & Jaclyn Victor), lagu medley Ikut Rentakku / Drama (Jaclyn Victor & Ning Baizura), Bunga Api Di Hati (Fara Fauzana, Jihan Muse & Shila Amzah).

Program ‘Tonton Soundstage: Shila Amzah & Friends’ akan disiarkan di TV3 pada 7 Mei 2022 (Sabtu) pada pukul 10 malam.

Menurut penerbit program ini, Nurhul Huda Haji Khalid, penonton juga boleh menonton program ini di portal tonton, di mana akan ada ‘extended’ version.

“Dekat TV kita dah sunting manakala di portal tonton ada behind the scene serta soalan-soalan yang mungkin tak dapat dikeluarkan di TV akan disiarkan di portal tonton,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 27 May 2018
Eat Travel Thu, 26 Mar 2020

Gedung buku, destinasi ilmu yang menarik untuk diteroka

Bawa ahli keluarga ‘bercuti’ dalam lautan ilmu

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

E! News Digs Indonesian Singer-Songwriter Tulus’ Secrets to Staying Primed

Another week, another hot episode from E! News! And just like how they on do every Monday, E! News is bringing you the latest news in fashion and beauty. In this week’s episode, an Indonesian […]

Hiburan Fri, 11 May 2018

Suri Rumah Kena Ada Pendapatan Sampingan!

Kenapa perlu suri rumah kena ada pendapatan sampingan!

Featured Mon, 6 Apr 2020

Perokok dijangkiti COVID-19 lebih berisiko meninggal dunia

PKP masa sesuai untuk berhenti merokok

Hiburan Tue, 15 Mar 2022

Kucaimars Berkolaborasi Dengan Duo Indonesia Menerusi Obat Rindu

Penyanyi kacak, Kucaimars, bersama-sama duo muzikal pop-folk terkenal yang berasal dari Jakarta, Suara Kayu, berkolaborasi secara harmoni menerusi sebuah single baharu berjudul ‘Obat Rindu’. Single yang kedengaran easy-listening serta flirty ini dinyanyikan dengan cara yang […]

Featured Fri, 18 Jun 2021

Parlimen Laksana WFH Hingga 28 Jun

Parlimen Malaysia akan melaksanakan dasar Bekerja Dari Rumah (BDR) bermula 15 hingga 28 Jun 2021. Perkara itu dimaklumkan menerusi satu pengumuman dalam ciapan twitter Parlimen Malaysia pada Jumaat. BDR yang dilaksanakan selaras dengan pelanjutan tempoh […]

Trending Tue, 2 Jun 2020

Semua Taska Dibenarkan Beroperasi, Perlu Patuh SOP

Perhatian buat ibu bapa yang mempunyai anak bersekolah taska..

Hiburan Sat, 30 Dec 2017

10/10 AKSI CIUM BELLA DAN ENGKU EMRAN?

Namun, ugutan dari Bella itu disifatkan sebagai ugutan romatik dan rata-rata peminat menyifatkan pasangan ini adalah pasangan yang bahagia

| Live TV