Hiburan By: Padin December 24, 2022 @ 10:34pm

“Saya Hampir Gila Tak Dapat Jumpa Anak” – Pengalaman di Hospital Buatkan Nad Zainal Lebih Hargai Kehidupan

Fasa ditidurkan hampir sebulan dan ditempatkan di unit rawatan rapi (ICU) menjadi momen yang paling diingati pelakon Nad Zainal.

Menurut Nad dalam sesi siaran langsung di TikTok sebentar tadi, dia lebih menghargai kehidupan dan pengalaman terbabit tidak akan dapat dilupakan.

“Pengalaman selama sebulan di hospital menjadi satu pengalaman bermakna dan tak akan saya lupakan.

“Pengalaman itu membuatkan saya lebih menghargai kehidupan dan akan lebih berhati-hati.

“Selepas ini, saya akan selalu lakukan pemeriksaan kesihatan selain mahu hargai semua makanan. Tak mahu buang-buang dah. Nanti kita cerita selebihnya.

“Hari ini, ia lebih kepada saya ingin menyatakan penghargaan dan ucapan terima kasih atas sokongan semua,” katanya.

Dalam sesi terbabit, Nad turut memberitahu dia akan berehat dalam bidang seni terlebih dulu atas nasihat keluarga dan rakan-rakan.

Nad juga mendedikasikan penghargaan kepada semua pihak yang menitipkan semangat serta doa yang baik-baik.

Pelakon drama bersiri Takdir Yang Tertulis ini turut meminta sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab agar menghentikan spekulasi tidak berasas.

Bakal mengulas lanjut mengenai penyakit yang dihidapi olehnya pada sesi lain, Nad sebak berkongsi reaksi anak-anak yang melihatnya kembali pulih.

“Bercakap mengenai anak-anak, sudah tentu mereka gembira. Ibu bapa saya datang terlalu awal sebelum masa saya dibenarkan keluar hospital.

“Jadi, saya minta kebenaran pihak hospital untuk saya jalan keluar ke kereta ibu bapa. Nak tengok anak-anak saya.

“Saya sering terfikir, bilakah dapat keluar? Malah, saya ingatkan tak dapat balik lagi. Saya hampir gila kerana tidak dapat berjumpa anak-anak.

“Saya berjalan buat pertama kalinya keluar dari hospital. Saya nampak Som, dia tunjukkan kat saya dan cakap ‘mummy mummy!’

“Saya boleh nampak dari dalam kereta, Som dah senyum dan nampak barisan gigi Som sudah penuh. Ketika saya dalam wad, dia sakit gusi sebab nak tumbuh gigi.

“Itulah pengalaman yang saya tak boleh lupa, dengan melangkah keluar, kena sinaran matahari. Dia macam, ‘wow, hidup baru!’ Begitulah… sebulan kot tak jumpa anak,” katanya.

Pada penghujung November lalu, Nad atau nama sebenarnya, Farah Nadia Zainal Abidin, 32, dimasukkan ke hospital kerana paru-paru berdarah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Jackie Chan Announces New Album to be Released this Year

It’s been 16 years since he last release an album.

Trending Sun, 22 Jul 2018

Haruan Makan Anak, Budak Empat Tahun Dijadikan Pemuas Nafsu Bapa Sendiri!

Ajar si kecil anda dan terangkan bahagian private part yang tak boleh disentuh. Untuk para isteri di luar sana, sayangkan suami janganlah sampai kalau dia rogol anak sendiri, anda masih mahu mempertahankannya. Ada akan fikiran, sila gunakan! Ish geramnya.

Trending Sun, 13 May 2018

婚礼拍成鬼片风!PS神人挑战都败退

相信许多人在结婚、举办婚礼时,都会请专人来拍照留下回忆,但若是找来的人技术不佳,看见成果可能就会想吐血了……

Trending Tue, 14 Jul 2020
Hiburan Thu, 10 May 2018

Miranda Kerr Timang Anak Lelaki Kedua

Supermodel terkenal Miranda Kerr selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam.

Kisah Viral Thu, 7 Apr 2022
Hiburan Thu, 28 Feb 2019

‘Salah Tetap Salah’- Krisis Kakak Buat Aprena Manrose Serba Salah

Belajarlah juga untuk tidak terus menghukum. Kita semua manusia biasa…

Featured Wed, 30 Nov 2022

“Lawa Gila!” – Netizen Puji Rupa Paras Qadejah Anak Aliff Syukri

Anak perempuan kepada usahawan Datuk Seri Aliff Syukri, Qadejah Elzahra yang semakin menginjak dewasa berjaya mencuri perhatian ramai dengan kecantikan semula jadi. Terbaharu, tular sebuah hantaran yang dimuat naik oleh Qadejah di laman TikTok memaparkan

| Live TV