Featured By: Salma Syahbuddin June 5, 2022 @ 12:00pm

“Saya Mahu Elak, Tak Sanggup Dan Semestinya Tak Ada Pengganti Untuk Dia” – Shuib Enggan Jumpa ‘Kembar’ Siti Sarah

Selepas kehadiran individu yang dikatakan ‘kembar’ Allahyarham Siti Sarah pada sambutan ulang tahun kelahiran ke-66 pelakon veteran yang juga bapa kepada arwah, ramai dalam kalangan warganet yang menunggu dan tidak sabar mahu melihat reaksi pelawak, Shuib pula.

Bagaimanapun, permintaan segelintir warganet itu seolah-olah tidak akan berlaku apabila Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad, 33, menegaskan dia tidak sanggup  dan tidak sampai hati melihat individu tersebut.

Menurutnya, memori dan ‘keberadaan’ Siti Sarah masih kuat dalam dirinya.

“Untuk melihat ‘figure’ Sarah sekarang ini saya tak sanggup. Sebab dia dah tak ada dan semestinya tak ada pengganti untuk dia. Untuk tengok depan mata saya tak sampai hati dan tak sanggup.

“Untuk anak-anak berjumpa dia (Emy) saya okay saja dan tak larang. Saya boleh bawa, tak ada masalah. Sebab Allah Maha Kaya, Maha Hebat. Saya selalu dengar kita ini ada tujuh kembar, muka sama kita dalam dunia ini. Satu kelebihan juga Allah nak bagi muka sama,” katanya.

Tidak kisah dengan tanggapan dan pandangan orang terhadap individu yang dikatakan ‘kembar’ arwah, Shuib akui dan percaya memang setiap dari manusia yang ada di muka bumi ini mempunyai kembar ataupun pelanduk dua serupa.

“Saya percaya setiap orang ada muka sama. Begitu juga dengan saya. Perkara sebegini memang dah ada dan tak ada isu pun. Kalau terjumpa ia satu rezeki,”ujarnya.

Namun, tetap dengan pendiriannya, Shuib tidak akan berjumpa individu yang dikenali sebagai Emy Nur Faranizah itu dengan sebab rindu beliau terhadap Allahyarham Sarah tidak pernah habis. jelasnya.

“Kalau orang tanya saya nak jumpa saja-saja saya cakap tak sebab rindu saya dengan Sarah memang takkan pernah habis. Saya tak boleh nak tengok, saya tahu bukan dia walaupun muka sama,” jelasnya.

 

 

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Sherry Ibrahim Naik Hantu Dengan FattZura?

Isu kontroversi terbaru mengaitkan Sherry dan perkahwinan FattZura nyata mengundag padah apabila Sherry sendiri sudah tidak tahan dengan spekulasi yang cuba dikaitkan terhadap dirinya itu

Featured Tue, 8 Jan 2019
Featured Sun, 15 Mar 2020

Topeng muka DIY tidak kalis virus?

Risiko jangkitan lebih tinggi

Hiburan Mon, 21 May 2018

Syukur! Nabil Ahmad Bakal Jadi Tetamu Allah Kali Keempat

Setiap kali pulang perasaan rindu itu semakin menebal dan saya akan ambil peluang ini untuk beribadat dan memperbaiki diri…

Trending Tue, 23 Oct 2018
Events Mon, 11 Mar 2019
error: Content is protected !!