Hiburan By: Salma Syahbuddin February 27, 2018 @ 3:54am

“Saya Tahu Apa Saya Buat” – Neelofa Jawab Isu Kelab Malam

Wow! Tak sangka Neelofa lancar koleksi tudung terbarunya di sebuah kelab terkemuka di Kuala Lumpur kan? Namun, tindakannya itu mengundang kecaman teruk daripada peminat beliau sendiri mahupun netizen. Alahai Lofa, kenapalah pilih tempat macam tu?

Menurut Lofa dalam satu temubualnya bersama Berita Harian, beliau tidak akan mempedulikan apa jua kata-kata netizen berhubung pelancaran koleksi terbarunya ini.

“Saya membuat keputusan untuk tidak mempedulikan lagi kritikan orang ramai berhubung mana-mana perkara, yang penting saya tahu apa yang dilakukan.” Jelasnya.

Namun, keterujaan golongan wanita untuk mendapatkan tudung koleksi terbaru Lofa iaitu #BeLofa ini mungkin tersekat apabila ramai yang mempertikaikan kenapa majlis seumpama ini yang berkait rapat dengan agama diadakan di tempat sebegini dan bukannya di tempat yang lebih tertutup atau hotel-hotel mewah.

“Sampai bila pun takkan habis kalau terus melayan kecaman netizen. Jadi tahun ini saya memilih untuk tidak ambil peduli lagi kata-kata orang.” Katanya

Dalam masa yang sama, selain melancarkan koleksi tudung terbaru beliau, Lofa juga turut menyambut majlis ulangtahun ke 29 beliau di sana.

Dan, apa yang lebih mengundang kemarahan orang rama lagi ialah, statement Lofa yang mengatakan tempat tersebut jauh lebih murah berbanding tempat lain sama sekali ditolak oleh peminat dan followers beliau yang kini sudah mencecah 5.5 juta itu.

“Lokasi dipilih sesuai dengan tema selepas menyenarai pendek beberapa tempat. Kalau pilih tempat lain, saya perlu keluarkan wang  8 kali ganda bagi memenuhi kehendak tema.” Tambahnya Lagi

Pelancaran tudung baru #BeLofa semalam

Tindakan Lofa yang katanya ingin mengikut tema itu nyata mengundang kontroversi pelbagai pihak sehingga ada yang melabel beliau sebagai biadap kerana menyentuh sensitiviti masyarakat.

Tapi, pelik juga kenapa Lofa tak dapat tajaan mana-mana pihak? Lofa kan seorang yang berpengaruh?

Apapun Lofa, diharap hal sebegini dijadikan iktibar untuk masa hadapan okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 1 Sep 2018

阿牛加入嘉宾阵容!山脚下演唱会「满满回忆杀」

山脚下男孩兄弟帮义气相挺同台演出,演唱会除之前宣布的了黄一飞、暌违多年再合体的年少外,连阿牛(陈庆祥)都点头答应参与演唱会,这个中秋节势必让大家带着满满的回忆杀啊!

Hiburan Wed, 18 Mar 2020

Lepas Dua Tahun Jadi Duda ‘Hot’, Rashidi Ishak Cari Jodoh Di Tinder?

SELEPAS berpisah dengan aktor Vanidah Imran pada Ogos 2018 yang lalu, ramai peminat Rashidi Ishak mula mempersoalkan bilakah pelakon kacak ini akan manamatkan zaman dudanya. Menurut pelakon yang terkenal dengan watak Abu menerusi drama Kampung […]

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

《双世宠妃2》与《千年来说对不起》演员来马宣传

配合dimsum二周年庆,古装穿越爱情网络剧《双世宠妃2》中国演员和《千年来说对不起》新加坡演员将来马宣传,与剧迷粉丝们一起同欢共乐!

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

李幸倪为演唱会试造型「真空上阵」尽显背肌和纤腰

距离Gin李幸倪首个香港红馆《First Of All Live》演唱会不足一星期时间,日前Gin为演唱会试造型,其中蓝色夜空长裙最为性感夺目!

Hiburan Sat, 12 Jan 2019

Ibu Diana, Linda Rafar Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat Allayarhamah Rasimah Abdul Rahman…

Events Fri, 1 Nov 2019

Mnet MAMA 2019 Umum Barisan Artis Yang Bakal Membuat Persembahan Pada Tahun Ini!

Wow, tak sabar nak tengok siapa yang bakal menyandang kategori Artist Of The Year tahun ni!

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Persenda Sherry Al-Hadad Gemuk, Ayda Jebat Dilabel Kurang Ajar

Apapun, kita tunggu jawapan Ayda Jebat lepas ni okay

LIFESTYLE Mon, 20 Aug 2018
Hiburan Mon, 12 Feb 2018

HAEL TAK BOLEH BAYANG HIDUP TANPA HELENA

Helena merupakan anugerah terindah dalam hidupnya dan kemenangan ini ditujukan khusus untuk bayi comel itu…Alahai, sweet la daddy Hael ni…

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Siapa “H” Dihati Nelydia Senrose?

Walaupun sebelum ini Nelydia mengakui masih single, tetapi menurut beberapa sumber Nelydia kini sedang dilamun cinta dengan seorang jutawan muda yang dikenali sebagai Mr H?

| Live TV