Featured By: Salma Syahbuddin January 25, 2023 @ 6:05pm

“Saya Tak Ada Kena Mengena Dengan Masalah Keluarga Ni…” – Janna Nick Bidas Dakwaan Punca Fyna Jebat & Madu Berkelahi

Kontroversi melibatkan kisah rumah tangga penyanyi yang juga adik kepada Ayda Jebat, Fyna Jebat masih hangat diperkatakan sehingga ke hari ini.

Ia berlanjutan selepas ramai dalam kalangan selebriti yang tampil memberi pesanan agar tidak membuat teguran ‘kasar’ terhadap perkahwinan penyanyi itu dengan jurulatih bola sepak popular, Datuk Zainal Abidin Hassan.

Bahkan, dek kerana masalah yang timbul, nama pengacara Famili Duo, Janna Nick juga turut terpalit, sekaligus dia tampil menepis dakwaan kononnya menjadi punca Fyna dan madu berkelahi.

Perkara itu dikongsi Janna menerusi komen balasnya di akaun instagram milik Fizz Fairuz sebelum ini.

“Salam, tolong delete gambar saya sebab saya tak ada kena mengena dengan masalah keluarga ni.

“Sorry for being insensitive about things yang saya sendiri tak tahu atau diberitahu in the first place,” tulisnya.

Dalam pada itu, Janna menerusi hantaran terkini di Instagram miliknya tampil mendedahkan perkara sebenar mengenai sebab dan punca konflik tersebut timbul termasuklah skrip yang telah diberikan padanya pada malam tersebut.

“Saya ni jarang la nak defensive. Kalau orang nak kata. Kata la, saya okay tambahan kalau yang mengata tu adalah netizen.

“Tapi bila ada pelakon veteran dalam industri yang menuduh secara membabi buta & konon saya sengaja nak sakitkan hati first wife kepada si polan. Saya jadi marah. Cuba untuk tidak endahkan tapi media media mula menjadikan saya sebagai “TAJUK” utama perbalahan di antara isteri pertama dan  isteri kedua.

“Saya langsung tidak tahu akan kewujudan isteri pertama dan  masalah rumah tangga yang dilalui mereka. Konon saya pulak punca berlakunya kejadian tarik menarik rambut. Rancangan #FamiliDuotv3 memang berkonsepkan family. Kekeluargaan. Memang soalan tentang, suami, anak , isteri, ibu dan ayah akan acapkali ditanya. Lebih lagi kalau suami mereka agak dikenali.

“Di page sebelah, saya sertakan script yang telah di “bold” kan dengan Warna merah yang membawa maksud. “Wajib tanya”. I love my team & I love everyone dalam #familiduoTV3. Sebagai pengacara.. saya akui segala kekurangan adalah kelemahan saya sendiri & yang baik itu dari Allah SWT,” katanya.

Malah, pengacara dan pelakon ini juga menegaskan, kenyataan yang dibuat adalah untuk tidak melibatkan dirinya dalam konflik rumah tangga pasangan tersebut selain memohon maaf kepada isteri pertama jurulatih bola sepak berkenaan.

“This would be my last statement, saya harap para media hormati saya dan jangan libatkan saya dengan masalah rumah tangga orang lain.

“Saya juga memohon maaf secara terbuka kepada isteri pertama tersebut sekiranya gurauan itu telah pun menyakitkan hati,” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 12 Aug 2021

Abang Siti Sarah Sudah Ditidurkan, Doktor Mahu Rehatkan Paru-Paru

Abang Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Ahmad Firdous yang dimasukkan ke Hospital Serdang akibat positif COVID-19 telah dipindahkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan ditidurkan sejak jam 5 pagi tadi, boleh membolehkan paru-parunya berehat. Perkara itu

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

Kangin Officially Quits Super Junior After 14 Years

Breaking news! Another idol from a legendary K-pop group calls it quit!

Trending Tue, 16 Oct 2018

Nike签下首位脑麻运动员!他泪崩「能限制你的只有你的思想」

运动品牌Nike近期宣布,签下品牌旗下第一位残障马拉松选手;当事人得知后一度跪地痛哭,他说道「谢谢大家相信,这个世界上没有身障人士做不到的事情。」

Hiburan Mon, 18 Jun 2018

Meriahnya! Rumah Nenek Lofa Jadi Tumpuan

Kebiasaannya, kami menyediakan khemah untuk sanak-saudara dan peminat yang datang beraya. Hari raya kedua dan ketiga pun rumah nenek masih penuh dengan tetamu.

Fab Foodies! Thu, 26 Jul 2018

Would You Spend RM1,000 for an Ice Cream Cake?

It looks extremely gorgeous!

Featured Sun, 14 Aug 2022
Trending Fri, 23 Oct 2020

Masjid, Surau Di Zon Merah Di Pulau Pinang Masih Dibuka

Walaupun beberapa kawasan di Pulau Pinang, diisytiharkan zon merah, namun kerajaan negeri belum memutuskan untuk menutup masjid dan surau di kawasan yang berada dalam zon merah Covid-19 di negeri itu. Aktiviti keagamaan di masjid dan

Featured Thu, 27 Oct 2022

[VIDEO] Ramai Minta Tips Untuk ‘Push’, Elfira Loy Kongsi Proses Bersalin Anak Kedua – “Ambil Epidural Sebab..”

Mak aih, tenangnya Elfira masa bersalin anak kedua 🥵 Alhamdulillah dipermudah segalanyaa fuhh

Acara Mon, 6 Jul 2020

| Live TV