Hiburan By: SGMS Faida July 6, 2019 @ 5:08pm

‘Sekat’ Anak Bukan Cara Ajak Shiro

Pelawak, Ajak Shiro mengaku sebagai bapa, dia tidak pernah menyekat kebebasan anak dalam memilih cita-cita yang bersesuaian dengan jiwa mereka.

Ajak atau pemilik nama penuh, Mohamad Hanaffi Razak berkata, anak sulungnya, Mohd Jad Thaqif, 9, dilihat cenderung ke arah bidang kreatif. Selain meminati bidang tarian, anak lelakinya itu turut mengambil kelas mempertahankan diri Muay Thai pada masa lapang.

“Sebenarnya saya bukanlah jenis ibu bapa yang menekankan hala tuju dan masa depan anak-anak kerana jika dikawal dengan ketat sekali pun, akhirnya mereka akan memilih bidang yang dekat dengan diri mereka.

“Sejak kecil ini kita sebenarnya sudah dapat melihat corak pemilihan bidang yang bersesuaian dengan mereka. Jika minat bersukan, saya akan menyokong mereka untuk bergerak lebih aktif dalam bidang itu. Begitulah juga dengan cabang-cabang lain yang menjadi minat mereka.

“Apa pun, saya tetap menitik beratkan pendidikan kerana ia menjadi keutamaan, cuma tidaklah sehingga memaksa mereka membuat sesuatu yang tidak kena dengan jiwa mereka,” katanya kepada Xtra.

Ajak di temui di majlis pelancaran single terbaharunya yang berjudul Yang Mano bertempat di ibu pejabat, Warner Music Malaysia, baru-baru ini.

Anggota Shiro itu mendirikan rumah tangga bersama Nur Afifah Amin pada 6 Jun 2009 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Mohamad Jat Thaqif ,9, Mohamad Had Thaqif, 6, dan Nada Soffea, 4.

Single ketiga pertaruhan Ajak itu adalah ciptaan Altimet dan Ezra Kong untuk bergerak lebih aktif dalam bidang nyanyian.

Oleh: Zaara Talita

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Fri, 29 Mar 2019

#xtraGiveaway: Here are the Winners for Disney On Ice!

Congratulations to all the winners!

Hiburan Mon, 13 Dec 2021

“Sebelum Nak Upload Sesuatu, Saya Akan Fikir Banyak Kali” – Aliff Iskandar Enggan Popular Kerana Kontroversi

Penyanyi dan komposer muda, Aliff Iskandar, 21, enggan menempa populariti dengan mencipta sebarang kontroversi. Tersenarai sebagai calon akhir kategori Artis Baharu Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular BH 34 yang berlangsung baru-baru ini, Aliff lebih selesa […]

Hiburan Fri, 30 Aug 2019

Erra Fazira Kongsi Pengalaman Di Tanah Suci

Saya nampak awan hitam berarak sebelum hujan turun dengan sangat lebat…

Hiburan Tue, 29 May 2018

品冠回马签唱会 粉丝大胆台上索吻

久违的品冠上周末回马为最新专辑《言外之意》举办签唱会,吸引不少粉丝前来一睹偶象风采;除了马来西亚,还包括中国、香港及新加坡的粉丝到场支持!

Hiburan Sun, 14 Apr 2019

Lepas Cili Jeruk, Ayu OIAM Sibuk Jual Sambal Terung Pula!

Jom serbu booth Ayu di MAEPS, Serdang pada 24-26 Mei nanti okay!

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Dwayne Johnson And Lauren Hashian Welcome Second Daughter into the Family!

There’s another little rock in the family now.

Hiburan Mon, 12 Aug 2019
Hiburan Thu, 30 May 2019
Hiburan Fri, 24 May 2019

| Live TV