Featured By: Aqilah Paharuzi March 26, 2022 @ 12:13pm

Selepas Yuna, Dolla & Iman Troye, Kini Giliran Aina Abdul Pula Terpampang Di Papan Iklan Times Square

Pemenang Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu 36, Aina Abdul seakan tidak mempercayai bahawa wajahnya kini terpampang di ruang iklan tersohor di New York.

Perkongsian yang membanggakan itu dimuat naik di akaun Instagram miliknya memaparkan jelas wajah Aina dalam persalinan elegan serba putih terserlah di tengah bandar Times Square.

Menerusi kapsyen di hantaran tersebut, Aina meluahkan perasaannya yang menyifatkan pengiktirafan ini adala seperti satu mimpi kerana dapat bersama dengan penyanyi berkaliber yang lain dalam kempen EQUAL anjuran Spotify ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

“Still finding words to describe this precious moment! Thank you team who made it possible with me! To be on board with of the best female musicians for the EQUAL campaign still feels surreal to me! To another milestone!” katanya.

Menerusi satu video pendek yang dimuat naik oleh Spotify, Aina mendedahkan bahawa dia telah terpilih sebagai duta kempen EQUAL pada bulan ini berasa sangat istimewa kerana selaras dengan sambutan Hari Wanita Sedunia.

“Sertai saya untuk memperkasakan lagi wanita di Spotify. Dengarkan trek terbaru saya, ‘Fool’ dan muzik-muzik oleh penyanyi wanita lain dalam playlist Spotify: EQUAL Singapore & Malaysia.

“Marilah kita raikan wanita, tanpa mengira hari,”ujarnya.

Dengan pemilihan tersebut telah mencatatkan satu lagi langkah kejayaan dalam mengindahkan perjalanan karier seninya sebagai seorang penyanyi serta penerusi legasi muzik tanah air.

Untuk maklumat, kempen EQUAL ini menyenaraikan beberapa kategori ‘playlist’ yang mewakili penyanyi daripada pelbagai negara.

Meninjau di ruangan komen hantaran tersebut, ramai dalam kalangan mereka yang mengucapkan tahniah atas kejayaan unggul pelantun lagu Semalam itu.

Tidak ketinggalan, rakan-rakan selebriti tanah air juga turut meluahkan rasa bangga dengan pencapaian Aina seperti penyanyi lagenda Rock wanita, Ella selaku mentor Aina dalam rancangan realiti televisyen Mentor Legend.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 7 Jul 2021

3 Cara Mudah Mohon Moratorium Secara Automatik

Moratorium automatik selama 6 bulan bermula Julai telah diumumkan oleh Perdana Menteri untuk semua peminjam Individu B40, M40 & T20 di bawah Pakej Bantuan PEMULIH hari ini. Mulai hari ini, semua golongan peminjam boleh mendapatkan […]

Featured Tue, 30 Aug 2022
Featured Tue, 1 Jan 2019

Tidur Cukup 8 Jam Tapi Masih Rasa Mengantuk, Apa Yang Tak Kena?

Rasa mengantuk yang tak berkesudahan bererti ada sesuatu yang mengganggu fikiran anda!

Featured Thu, 28 Oct 2021
error: Content is protected !!