Hiburan By: Del14 October 29, 2019 @ 3:49pm

Serius Dalam Lakonan, Syafiq Kyle Sanggup Korbankan ‘Identiti’

Pelakon yang memang terkenal dengan imej berkumis, Syafiq Kyle baru-baru ini telah mencukur misainya bagi menjayakan watak lelaki lembut.

Watak yang dibawa oleh Syafiq adalah sebagai Shiba, seorang peguam yang berkarekter lembut dalam telefilem berjudul Shiba Shiba Doo yang sedang dalam penggambaran. 

“Bagi watak Shiba, wajah saya perlu nampak bersih supaya terserlah kecomelan karekter berkenaan.  Justeru, saya kena cukur misai. 

“Saya menerima tawaran melakonkan watak itu pun kerana skripnya yang bagus.  Memegang watak lelaki lembut juga menjadi pengalaman baharu buat saya.  Lagipun, watak sebegini semakin diterima ramai dalam masyarakat kita.  

“Saya juga berani membawakan watak berkenaan kerana ia memberikan cabaran berbeza.  Apatah lagi, ramai peminat yang mahu melihat saya membawakan watak berlainan, jadi saya rasa karekter terbabit sangat sesuai,” katanya kepada BH Online.

Syafiq atau nama sebenarnya Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak memberitahu dia kini sedang membuat kajian bagi karekternya nanti dengan memerhatikan gaya dan cara percakapan seorang individu yang amat dikenali sebagai sumber inspirasinya. 

Wah, tak sabar pula nak tengok macam mana Syafiq Kyle berlakon sebagai lelaki lembut! Dari segi kecomelan tu memang tak boleh dinafikan lagi, Syafiq memang ‘jambu’!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 9 May 2018

Selebriti Kongsi Gambar Jalankan Tanggungjawab Undi PRU14

Laman Instagram Selebriti kali ini meriah dimana rata-rata berkongsi gambar dakwat di jari menandakan yang undi telah dibuat

Hiburan Tue, 26 Mar 2019

Selepas Bapa, Nenek Adira Pergi Menemui Illahi…Al-Fatihah

Semoga Adira terus kuat menghadapi dugaan ini, Amin YRA…

Events Thu, 10 Oct 2019

Erra Fazira Akui Shahir Bukanlah Pilihan Utama

Wow, habistu siapa agaknya pilihan pertama Erra?

Events Tue, 27 Aug 2019

Sanitary Pad Meets Fashion: KOTEX® Batik Collection Stole the Show at KL Fashion Week

Kotex® empowers female artisans from Batik Boutique and up-and-coming designer, Seza Zulkeple, to bring collection to life at KLFW

Contest Mon, 6 Apr 2020

Trending No. 1, MK K-Clique Bikin ‘Pecah’ Pentas ICSYVMY3?

Pergh! Siapa dah tengok episod ni, memang power lah dik!

Hiburan Tue, 20 Nov 2018

Cedera Di Set Penggambaran, Bintang K-POP Ini Terima 30 Jahitan

Menurut syarikat pengurusan, G-Tree Creative, aktor berkenaan sedang menjalani penggambaran drama The Last Empress ketika kejadian itu berlaku.

Hiburan Fri, 31 Jan 2020

Ruhainies Bengang Dengan Kedutaan Malaysia Di Filipina

Terkandas di Manila akibat letusan gunung berapi di sana pada awal Januari lalu, Ruhainies meluahkan rasa terkilan dan kecewa dengan pihak Kedutaan Malaysia di Filipina. Menurut Ruhainies, apabila dia menghubungi Kedutaan Malaysia untuk meminta pertolongan ianya dibalas […]

Hiburan Tue, 19 Dec 2017

ZARINA ANJOULIE ‘SOUND’ DIRA ABU ZAHAR

“So dira is this what u do pergi turun padang aib kan another female thats digusting n a digrace to puteri umno punya society.  “Maybe Fathia did say something but tak payah lah nk aibkan […]

Hiburan Thu, 27 Dec 2018

Miley Cyrus – Liam Hemsworth Dah Kahwin?

Selepas 10 tahun berkawan, akhirnya…

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

Lama Bercinta…Fadlan Hazim Buka Mulut Soal Kahwin

Pelakon drama Seribu Rindu ini mengenali Julie sejak zaman sekolah dan pernah menjadi teman baik.

| Live TV