Featured By: Fatin Nurain August 30, 2022 @ 9:00am

Sharnaaz Ahmad Bukan Lagi Rakan Kongsi Shuib – “Saya Dengan Dia Okay”

Pelawak dan usahawan Shuib memaklumkan kini pelakon Sharnaaz Ahmad bukan lagi rakan kongsi bagi francais Bubble Bee yang diurusnya.

Menurut Shuib,  mereka telah mencapai persetujuan tersebut dengan baik, malah hubungannya bersama pelakon itu juga tiada masalah.

“Dia salah seorang rakan kongsi kita di cawangan di Setapak. Itu kerjasamanya dengan Bubble Bee. Akhirnya kita selesaikan dengan beli semula cawangan itu.

“Saya buat perbincangan sangat baik dengan Sharnaaz. Kami beli semula cawangan itu dan alhamdulillah semua berjalan lancar.

“Saya dengan dia okey tiada masalah. Namun saya tak tahu punca dia enggan teruskan bisnes ini,” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, Shuib menyifatkan Sharnaaz seorang yang sibuk sehingga terpaksa melepaskan francais itu.

“Saya kenal dia seorang yang sibuk. Ia cabaran dalam bisnes dan perkara normal. Sebab itulah bisnes takkan sama langsung dengan industri.

“Kalau semasa dengan Sharnaaz pun tiada masalah, itu adalah masalah dalam bisnes. Ia takkan dibawa masuk dalam industri.

“Saya boleh pergi main golf dengan dia dan lepak dengannya. Buat program pun bersama-sama dengan dia. Memang tiada masalah langsung sebab dia pun bisnesman,” katanya.

Biarpun sudah melalui pelbagai dugaan yang hebat dalam bidang itu, Shuib sempat menyatakan dia menjadikan Datuk Rosyam Nor sebagai inspirasi untuk terus memajukan perniagaannya.

“Ketika itu saya beranggapan mungkin ada orang tak suka tengok kita berjaya. Saya kadang-kadang tengok Ahli Lembaga Pengarah kata jangan beritahu orang apa wawasan kita dan apa sukses kita.

“Tapi saya tak boleh lari dari benda ini. Saya pula pegang kalau benda ini boleh bagi inspirasi pada orang lain, mengapa tidak? Sebab saya juga terinspirasi dari orang lain.

“Saya terinspirasi dengan Datuk Rosyam Nor. Saya okey dengan dia. Saya terinspirasi dengan ramai orang yang mana saya percaya ramai orang yang berjaya dalam dunia ini bermula dengan kosong. Dia pun susah dan bukan orang senang,” katanya.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

郭晓东欲成立咖啡学院「影视音乐作品明年再说吧!」

郭晓东(小东)与女友Zen俊倩今年2月自创精品咖啡品牌「TAZ STORY」正式推介;日前小东在《咖啡杯测分享会》上道出他下半年计划重心将放在咖啡艺术,欲成立咖啡学院!

Featured Sun, 20 Jun 2021

Ramai M40 Tergelincir Kepada B40, Beri Kelonggaran i-Sinar 2.0 Secara Bersasar – Pakar Ekonomi

Baru baru ini, terdapat laporan yang mengatakan lebih daripada 600,000 isi rumah dari golongan berpendapatan pertengahan (M40) tergelincir ke kategori golongan berpendapatan rendah B40 kerana krisis Covid-19 sekali gus memberikan tamparan hebat kepada rakyat Malaysia. […]

Featured Wed, 12 Jan 2022

Jumpa Individu Persis Arwah Abam, Fad Bocey Ubati Rindu

Pemergian pelawak dan penghibur Allahyarham Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan hampir dua tahun lalu meninggalkan kesan di hati peminat. Perkara sama pasti dirasakan oleh rakan seperjuangannya, Fad Bocey. Seorang […]

Featured Mon, 15 Jan 2024

Gara-Gara Skandal Rumah Tangga, Shuk Sahar Dedah Kereta Pernah Kena Ludah

Tapi ramai juga yang back up makcik tu kata padan muka shuk🤭

Trending Thu, 26 Mar 2020
Trending Fri, 22 May 2020

Mengejutkan! Wanita Ini Dijangkiti Covid-19 Sebanyak 8 Kali

So, jangan ambil mudah simptom yang mungkin biasa bagi korang okay

error: Content is protected !!