Featured By: Fatin Nurain August 30, 2022 @ 9:00am

Sharnaaz Ahmad Bukan Lagi Rakan Kongsi Shuib – “Saya Dengan Dia Okay”

Pelawak dan usahawan Shuib memaklumkan kini pelakon Sharnaaz Ahmad bukan lagi rakan kongsi bagi francais Bubble Bee yang diurusnya.

Menurut Shuib,  mereka telah mencapai persetujuan tersebut dengan baik, malah hubungannya bersama pelakon itu juga tiada masalah.

“Dia salah seorang rakan kongsi kita di cawangan di Setapak. Itu kerjasamanya dengan Bubble Bee. Akhirnya kita selesaikan dengan beli semula cawangan itu.

“Saya buat perbincangan sangat baik dengan Sharnaaz. Kami beli semula cawangan itu dan alhamdulillah semua berjalan lancar.

“Saya dengan dia okey tiada masalah. Namun saya tak tahu punca dia enggan teruskan bisnes ini,” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, Shuib menyifatkan Sharnaaz seorang yang sibuk sehingga terpaksa melepaskan francais itu.

“Saya kenal dia seorang yang sibuk. Ia cabaran dalam bisnes dan perkara normal. Sebab itulah bisnes takkan sama langsung dengan industri.

“Kalau semasa dengan Sharnaaz pun tiada masalah, itu adalah masalah dalam bisnes. Ia takkan dibawa masuk dalam industri.

“Saya boleh pergi main golf dengan dia dan lepak dengannya. Buat program pun bersama-sama dengan dia. Memang tiada masalah langsung sebab dia pun bisnesman,” katanya.

Biarpun sudah melalui pelbagai dugaan yang hebat dalam bidang itu, Shuib sempat menyatakan dia menjadikan Datuk Rosyam Nor sebagai inspirasi untuk terus memajukan perniagaannya.

“Ketika itu saya beranggapan mungkin ada orang tak suka tengok kita berjaya. Saya kadang-kadang tengok Ahli Lembaga Pengarah kata jangan beritahu orang apa wawasan kita dan apa sukses kita.

“Tapi saya tak boleh lari dari benda ini. Saya pula pegang kalau benda ini boleh bagi inspirasi pada orang lain, mengapa tidak? Sebab saya juga terinspirasi dari orang lain.

“Saya terinspirasi dengan Datuk Rosyam Nor. Saya okey dengan dia. Saya terinspirasi dengan ramai orang yang mana saya percaya ramai orang yang berjaya dalam dunia ini bermula dengan kosong. Dia pun susah dan bukan orang senang,” katanya.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

Pelakon Popular Mengandungkan Wanita Muda Hingga Lahir Anak

Betul ke pelakon popular ini mengandungkan wanita muda hingga kelahiran anak luar nikah. Kalau betul kesian pada wanita muda itu kerana menanggung sendirian

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

ALL HAIL, JOE JONAS – KING OF THE NORTH!

We love good and surprising news don’t we? And nothing beats good surprising news than the recent engagement announcement made by Sophie Turner and Joe Jonas on their Instagram accounts. *screams*

Trending Wed, 6 Jul 2022

Mira Filzah Sedih Berjauhan Dengan Anak, Bakal Bekerjasama Dengan Neelofa

Mira Filzah sukar berjauhan dengan anak, kongsi bakal bekerjasama dengan Neelofa.

Trending Thu, 20 May 2021

Ain Edruce Selamat Bersalin Selepas Berbelas Jam Di Hospital, Belum Dedah Jantina Anak

Pelakon dan pengacara tinggi lampai, Ain Edruce selamat melahirkan cahaya mata sulung di sebuah pusat perubatan swasta, malam tadi. Ain atau nama sebenarnya, Nurulain Edruce, 30, berkongsi berita gembira terbabit menerusi ruangan Instagram Story miliknya.

Featured Wed, 30 Jun 2021

Tiada Lagi Total Lockdown Buat Perlis, Kelantan & Terengganu, Dijangka Masuk Fasa 2 Minggu Hadapan

Negeri Perlis, Kelantan dan Terengganu antara beberapa negeri yang dijangka beralih ke Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN) minggu depan. Memetik laporan Awani, keputusan untuk menamatkan ‘total lockdown’ di beberapa negeri dibuat oleh pentadbiran Putrajaya

Featured Wed, 6 Apr 2022

Yasin Sulaiman Cetuskan Isu Perlunya Kajian Terhadap Penggunaan Ganja Dalam Perubatan, KKM Sedia Bantu

Kes Yasin Sulaiman menyedarkan pihak KKM untuk melakukan kajian terhadap penggunaan ganja

Trending Wed, 28 Mar 2018

通往阴间路?惊见「幽灵列车」进站

中国内蒙古日前惊现一辆「幽灵列车」,监视器画面清楚地录下一辆透明列车进站的全过程,令人不寒而栗,引起许多网友讨论,认为这是开往阴间的火车,也有人觉得是平行空间。

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

| Live TV