Hiburan By: SGMS Faida January 25, 2019 @ 12:24pm

Shukri Yahaya Seronok Jadi Pelumba ‘Halal’

Pelakon Shukri Yahya mengaku semakin selesa menjadi pelumba ‘halal’ selepas dua musim menyertai Toyota Gazoo Racing Malaysia.

Akui pelakon drama Andainya Takdir 2 ini, banyak perkara dan selok belok tentang kereta dipelajarinya sepanjang menyertai festival yang dianjurkan oleh Toyota.

“ Saya masih ingat di awal penyertaan, berdebarlah juga. Maklumlah, saya perlu berlumba dengan pelumba profesional. Bukan hanya di kalangan selebriti sahaja.

“ Dua musim bersama mereka, saya belajar bagaimana mengawal kereta ketika memandu dengan laju. Kuncinya adalah tenang dan sabar. Jika tak sabar, bahaya mungkin menanti,” katanya kepada XTRA.

 Akui bapa satu anak ini, dia turut berpeluang menimba pengalaman menyertai kelas berlumba sejak musim pertama festival itu dianjurkan lagi.

“ Saya dan rakan artis lain diajar tentang keselamatan diri ketika di litar. Malah cara untuk mengemudi kereta dengan tepat memandangkan memandu di litar berbeza dengan pemanduan di jalan biasa. Saya seronok berlumba tapi biarlah perlumbaan yang ‘halal’,” katanya.

Selain Shukri, festival perlumbaan Toyota Gazoo Racing (TGR) ini turut menampilkan lapan selebriti terkenal termasuk Janna Nick, Wany Hasrita, Khai Bahar, Diana Danielle dan ramai lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 15 Dec 2019
Hiburan Fri, 28 Sep 2018

Eh…Macam Neelofa Tapi Bukan. Siapa Wanita Cantik Ini?

Sosok wajah Kylie juga bukan saja disamakan dengan Neelofa malah senyuman dan bentuk muka dikatakan mirip pelakon Fazura.

Hiburan Wed, 28 Feb 2018

Nur Sajat Has Her Own Show!

The lady has been the icon of controversy for the longest of time now but that does not mean her influence isn’t strong. Now, she has even has her own reality show!

Hiburan Thu, 16 May 2019

Punyalah Manja…Suami Nak Makan Masakan Syahrini Sahaja!

Kalau tidak, dia tidak mahu makan. Begitu. Manja ya Pak RB…

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Jangan Bila Dah Tua, Baru Nak Cari Kami

Tambah Zed, dia kecewa dengan segelintir artis yang tidak pernah hadir pada acara yang diadakan Seniman namun begitu ‘galak’ mengkritik menerusi sosial media.

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

“I Feel the Emptiness from Every So Often…” – Taemin on Jonghyun’s Absence

It’s been more than a year but the members still get affected every once in a while.

Hiburan Mon, 25 Mar 2019

Ruffedge Lancar Kelab Peminat

Ini merupakan inisiatif para peminat sendiri untuk menjadikan sebuah platform yang menghubungkan dengan para peminat kami.

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

Psst…7 Hal MENARIK Yang Perlu Korang Tahu Sebelum Pergi Menonton Gol & Gincu Vol 2

Kenapa Fazura tidak berlakon dalam Gol & Gincu Vol 2 eh? Nak tahu, jom baca info di atas!

Trending Hari Ini Mon, 6 Apr 2020

| Live TV