Featured By: Fatin Nurain August 9, 2022 @ 12:55pm

Shuib Enggan Berkahwin Dengan Selebriti Atau Usahawan – “Tidak Kisah Calon Daripada Kalangan Wanita Biasa”

Pelawak popular Shuib, mengakui dirinya lebih selesa mencari isteri bukan dalam kalangan selebriti mahupun usahawan sepertinya.

Setelah pemergian isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Shuib menitikberatkan untuk mencari calon isteri yang mampu menjaga ibu dan empat orang anaknya dengan baik.

Namun, Shuib juga menyatakan selebriti dan usahawan bukanlah calon yang bersesuaian untuk dijadikan isteri kerana dia memahami kesibukan seorang artis dalam mencipta kerjaya.

“Saya sentiasa sibuk dengan perniagaan dan kerjaya. Dengan empat cahaya mata yang masih kecil, jadi rasanya tiada selebriti atau usahawan yang sanggup menjaga anak-anak saya.

“Tambahan pula, saya tahu bagaimana sibuknya kehidupan selebriti, begitu juga usahawan. Jadual saya sentiasa sibuk, jadi jika saya pilih wanita yang sama-sama sibuk, siapa akan jaga dan memberikan tumpuan kepada anak-anak?

“Sebab itu, saya tidak kisah jika calon daripada kalangan wanita biasa. Apa yang penting, calon isteri mampu menjaga Mama dan anak-anak saya. Jika boleh ‘pergi’ dengan dua syarat ini, insya-Allah, saya akan okay,” kata Shuib.

Selain itu, Shuib turut menyatakan perasaan serta penerimaan anak-anak dan ibunya lebih menjadi keutamaan dalam memilih teman hidup.

“Pasti, saya perlu memikirkan perasaan anak-anak. Memang keutamaan adalah penerimaan anak-anak dan Mama. Jika mereka terima, barulah saya teruskan.

“Jika tidak, saya tak akan teruskan kerana ini bukan soal saya seorang. Kalau boleh, saya nak kehidupan seperti dahulu macam mana arwah melayan dan rapat dengan Mama, begitu jugalah calon isteri yang saya mahukan.

“Arwah dengan Mama cukup rapat, mereka boleh menjadi teman baik dan berkongsi macam-macam perkara. Selain itu, bahagian anak juga paling penting,” kata Shuib.

Terdahulu, Allahyarham Siti Sarah meninggalkan suami dan empat cahaya mata, Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayash Affan.

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Dec 2017

Azwan & Ezzaty Kini Bergelar Ibu Bapa

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan selebriti, Azwan Kombos dan Ezzaty Abdullah yang kini sudah bergelar ibu bapa apabila anak sulung mereka selamat dilahirkan kira-kira pukul 10.27 malam Rabu.  Azwan yang merupakan seorang pelakon ketika dihubungi […]

Trending Wed, 8 Jul 2020
Trending Fri, 14 Sep 2018

Polis Digantung Kerja Gara-Gara Tak Kenal Bos Sendiri

Dua pegawai polis di Noida, India digantung kerja kerana didakwa tidak berdisiplin selepas mereka gagal mengenali kenderaan Ketua Polis Uttar Pradesh pada Rabu, kata para pegawai. Ketua Pengarah Polis (DGP) OP Singh sedang dalam perjalanan […]

Featured Mon, 9 Aug 2021

Permohonan & Semakan PSU 4.0, Bantuan RM 600 Buat Semua Pekerja

Para majikan kini boleh mula memohon bantuan di bawah Program Subsidi Upah 4.0 yang dibuka bermulai 1 Ogos sehingga 31 Oktober. Menerusi PSU 4.0, bantuan berjumlah RM 600 akan disalurkan terus kepada majikan dan terhad […]

Kes Mahkamah Mon, 19 Feb 2024

Atas Dakwaan Berkhalwat, Buruh Binaan Jadi Pesalah Pertama Di Terengganu Kena Hukuman Sebat

Pesalah khalwat yang merupakan seorang buruh binaan menjadi pesalah pertama di Terengganu dikenakan hukuman empat sebatan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Terengganu hari ini.

Events Fri, 27 Dec 2019

陈慧恬自爆好事近!笑言「确定了一定会通知」

首要媒体2020年新春活动《鼠来宝 笑笑力量大》首个任务就派出了两位「微笑大使」Rickman谢承伟和Orange陈慧恬化身一日店长,散播正能量。

Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Sheila Rusly Bukan Terer Drama Je…Tapi….

Boleh buat orang nangis lah!