Featured By: Maya Basir May 3, 2023 @ 5:25pm

“Syabas Sebab Aku Tak Maafkan…” – Mila Jirin Dituduh Tak Hargai Pekerja Gara-Gara…

Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin meluahkan rasa terkilan apabila dia dituduh tidak menghargai pekerja gara-gara tidak memberi bonus pada hari raya lalu.

Menerusi perkongsiannya di Instagram Story, meskipun tiada bonus, dia tidak lupa untuk memberikan duit raya kepada 200 orang pekerjanya itu.

“Harini aku sangat sedih. Aku pilih untuk jadi seorang majikan. Aku selalu fikir apa lagi dapat aku bagi manfaat pada team.

“Bila harini ada seorang hamba Allah fitnah aku tak hargai team aku sebab aku tak bagi bonus bulan raya lepas dan bagi duit raya sahaja pada dua ratus lebih orang team aku,” katanya.

Menurut Mila, pekerjanya sudah sedia maklum bonus akan diberi seperti yang dijanjikan namun tidak menyangka isu tersebut dibangkitkan oleh individu lain.

Malah, tuduhan itu telah menggores hatinya sehingga dia tidak dapat memaafkan individu berkenaan.

“Pedihnya. Aku tak tahu nak cakap sebab orang tu cakap macam dia dah dok sembang dengan aku tanya plan aku dengan team management.

“Team pengurusan dah aku maklumkan apa target dan bila bonus akan dikuatkuasakan. Tapi itu lah manusia, bila menulis memang untuk menyakiti hati manusia lain.

“Syabas kau berjaya tapi syabas jugak sebab lagi aku tak maafkan. Pergi tanya ustaz-ustaz apa kau kena buat,” ujarnya.

Sementara itu, suaminya juga turut memberi kata-kata pujukan agar tidak terus bersedih dengan kata-kata individu berkenaan.

“Tadi suami aku tegur aku sambil aku lap air mata. Suami kata ‘Hidup kita kini bukan untuk pujian. Apa kita buat bukan untuk perhatian manusia tapi perhatian Allah’.

“Allah pilih aku jadi majikan. Allah pilih aku untuk jadi majikan. Sebulan Allah izinkan aku kongsi rezeki dengan team aku setengah juta sebulan untuk gaji sahaja. Belum KWSP, SOCSO semua itu,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

‘ Takde Job? Jangan Salahkan Syarikat Produksi’- Lan Siro

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Tak gitu?

Hiburan Sun, 16 Sep 2018

山脚下男孩25周年开唱「我们做到了!」

「山脚下男孩」七子因吴彬安在去年逝世而无法圆满,其他六位成员承诺「会带着彬安」一起上台;故在怀缅彬安的环节上,特别摆着麦克风「留下彬安位置」,并凭歌《都有你在》唱出思念之情。

Anugerah Mon, 13 Mar 2023
Trending Tue, 17 Jul 2018

‘Sila Duduk, Jangan Lari’ Tukar Suasana Dewan Rakyat

Baginda dalam nada jenaka ‘menitahkan’ supaya Ahli Parlimen tidak lari meninggalkan Dewan Rakyat.

Featured Wed, 9 Mar 2022