Trending By: Salma Syahbuddin February 18, 2021 @ 4:41pm

“Ia Memang Menyakitkan!”- Ameera Khan Akui Tertekan Sering Dibandingkan Dengan Neelofa

Sebut sahaja Ameera Khan atau lebih dikenali dengan panggilan Little Miss Khan (LMK), pasti ramai yang mengenali susuk tubuh gadis ini yang sering terpalit dengan isu kontroversi sejak beberapa tahun yang lalu.

Walaupun namanya tidaklah segah kakak beliau yang juga merupakan seorang usahawan dan pengacara terkenal, Neelofa, namun LMK pastinya punya pesona tersendiri.

Seringkali dikaitkan atau dibandingkan dengan Neelofa, maka tidak hairanlah jika LMK rasa terganggu dengan anggapan tersebut.

Malah, ada juga segelintir netizen yang melemparkan komen-komen negatif terhadapnya.

Bagaimanapun, beliau mengakui bijak dalam menangani dan menyembunyikan perasaannya itu.

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

“Bohong kalau saya beritahu ia tidak memberikan apa-apa kesan kepada saya langsung kerana ia ada ketikanya menyakitkan. Cuma saya rasa, saya agak baik di dalam menyembunyikan apa yang saya rasakan ketika membaca komen mengenai apa yang mereka perkatakan tentang saya”.

“Apabila mereka bandingkan saya dengan kakak. Sejujurnya, ia menyakitkan tetapi..”

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Bagi Ameera, walaupun sering dibandingkan dengan Neelofa beliau tetap memahami bahawa jalan yang dipilih beliau ini adalah disebabkan sokongan keluarga.

Beliau tidak mahu mengambil perkara ini serius kerana menganggap ia lumrah dalam industri.

Ameera juga memaklumkan bahawa, apa sahaja yang dikongsikan beliau di media sosial itu bukanlah merujuk kepada gaya hidup beliau secara keseluruhan.

“Apa yang saya tunjuk di media sosial adalah apa yang saya mahu kongsi. Bukan segala-galanya atau 100 peratus kisah hidup saya. Mungkin ianya hanaylah 2 peratus sahaja” 

Berbeza umur lebih 11 tahun dengan Neelofa

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Mengakui perjalanannya masih jauh, beliau perlu kuat untuk menghadapi segala kritikan yang diterima kerana, jika dibandingkan dengan Neelofa, perbezaan umur amatlah ketara iaitu 11 tahun. Beliau baru sahaja menginjak ke usia 20-an dan segalanya amatlah baru bagi Ameera.

” Saya dan Neelofa pun berbeza lebih 11 tahun. Saya masih muda baru mencecah usia 20 tahun dan masih jauh lagi perjalanan. Tetapi ada sesetengahnya yang anggap mereka tahu segalanya mengenai diri saya”

“Tapi tidak mengapalah, saya tahu mereka bukanlah tahu semuanya. Tapi inilah jalan yang saya pilih dan saya perlu hadapi. Saya okay saja cuma ada ketikanya ia menyakitkan”.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 29 Jun 2018

Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai Ditutup

Menurut pihak berkuasa, lapangan terbang itu ditutup sejak jam 3 pagi tadi (waktu tempatan) dan dijangka berterusan hingga hari ini.

Trending Tue, 27 Oct 2020
Trending Fri, 5 Jul 2019
Trending Mon, 9 Nov 2020

Kes Covid-19 Di Seluruh Dunia Kini Melebihi 50 Juta

Semoga dunia mampu pulih semula..

Trending Tue, 29 Jan 2019

Lebih ONG Dengan CJ WOW SHOP

Semestinya WOW bersama CJ WOW SHOP!

Trending Sun, 21 Jul 2019

Rakaman Gadis Pijak Al-Quran, Apa Kata Bapa?

netizen dinasihatkan agar tidak terus menghukum keluarga mangsa

Trending Thu, 18 Oct 2018

Sejak Lukisan Ombak Tular, Wanita Muda Ini Terima Banyak Tempahan

Nasha mendapat inspirasi lukisan laut dalam dan ombak daripada lagu The Beach.

Trending Tue, 30 Apr 2019
Trending Mon, 16 Aug 2021

‘Dulu Lebih 200, Sekarang Sekitar 20 Pesakit Sahaja’ – Pengarah HKL

Jika kelmarin seorang pegawai kesihatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) berkongsi khabar gembira mengenai situasi pesakit Covid-19 di Jabatan Kecemasan yang semakin berkurangan, semalam pengarahnya mengesahkan perkara itu. Dr Rohana Johan berkata, trend penurunan berlaku […]

Featured Tue, 18 May 2021

Semakan Dan Penebusan RM 150 E-Wallet Bermula 1 Jun 2021

Khas buat golongan belia dan pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) di Malaysia, anda layak untuk menerima bantuan kredit eWallet menerusi Program eBelia RM150 melalui Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA). Kerajaan memperuntukkan bantuan  sebanyak […]

| Live TV