Trending By: Salma Syahbuddin February 18, 2021 @ 4:41pm

“Ia Memang Menyakitkan!”- Ameera Khan Akui Tertekan Sering Dibandingkan Dengan Neelofa

Sebut sahaja Ameera Khan atau lebih dikenali dengan panggilan Little Miss Khan (LMK), pasti ramai yang mengenali susuk tubuh gadis ini yang sering terpalit dengan isu kontroversi sejak beberapa tahun yang lalu.

Walaupun namanya tidaklah segah kakak beliau yang juga merupakan seorang usahawan dan pengacara terkenal, Neelofa, namun LMK pastinya punya pesona tersendiri.

Seringkali dikaitkan atau dibandingkan dengan Neelofa, maka tidak hairanlah jika LMK rasa terganggu dengan anggapan tersebut.

Malah, ada juga segelintir netizen yang melemparkan komen-komen negatif terhadapnya.

Bagaimanapun, beliau mengakui bijak dalam menangani dan menyembunyikan perasaannya itu.

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

“Bohong kalau saya beritahu ia tidak memberikan apa-apa kesan kepada saya langsung kerana ia ada ketikanya menyakitkan. Cuma saya rasa, saya agak baik di dalam menyembunyikan apa yang saya rasakan ketika membaca komen mengenai apa yang mereka perkatakan tentang saya”.

“Apabila mereka bandingkan saya dengan kakak. Sejujurnya, ia menyakitkan tetapi..”

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Bagi Ameera, walaupun sering dibandingkan dengan Neelofa beliau tetap memahami bahawa jalan yang dipilih beliau ini adalah disebabkan sokongan keluarga.

Beliau tidak mahu mengambil perkara ini serius kerana menganggap ia lumrah dalam industri.

Ameera juga memaklumkan bahawa, apa sahaja yang dikongsikan beliau di media sosial itu bukanlah merujuk kepada gaya hidup beliau secara keseluruhan.

“Apa yang saya tunjuk di media sosial adalah apa yang saya mahu kongsi. Bukan segala-galanya atau 100 peratus kisah hidup saya. Mungkin ianya hanaylah 2 peratus sahaja” 

Berbeza umur lebih 11 tahun dengan Neelofa

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Mengakui perjalanannya masih jauh, beliau perlu kuat untuk menghadapi segala kritikan yang diterima kerana, jika dibandingkan dengan Neelofa, perbezaan umur amatlah ketara iaitu 11 tahun. Beliau baru sahaja menginjak ke usia 20-an dan segalanya amatlah baru bagi Ameera.

” Saya dan Neelofa pun berbeza lebih 11 tahun. Saya masih muda baru mencecah usia 20 tahun dan masih jauh lagi perjalanan. Tetapi ada sesetengahnya yang anggap mereka tahu segalanya mengenai diri saya”

“Tapi tidak mengapalah, saya tahu mereka bukanlah tahu semuanya. Tapi inilah jalan yang saya pilih dan saya perlu hadapi. Saya okay saja cuma ada ketikanya ia menyakitkan”.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 8 Sep 2022

Isu Dedah Gangguan Seksual Secara Umum, Puteri Balqis Selar Azhar Sulaiman

Aku lebih rela menjadi anak pengutip sampah yang berilmu, dari menjadi orang kekaya yang dungu – Puteri Balqis

Trending Wed, 11 Sep 2019

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Apa kes wei posmen dengan atlet lontar peluru?

Trending Mon, 16 Jul 2018

Rebut Kereta Punya Pasal Punca Suami Naik Tangan?

Mangsa nekad tidak mahu mengalah dan terus masuk ke dalam kereta di bahagian penumpang hadapan dengan niat untuk menghalang tindakan suspek.

Featured Mon, 8 May 2023
Featured Wed, 13 Oct 2021

Bas Elektrik Pertama di Sabah Akan Beroperasi Tidak Lama Lagi

Kerajaan negeri Sabah akan melaksanakan projek bas elektrik yang pertama akhir tahun ini di bandar Kota Kinabalu bagi menyediakan pengangkutan awam yang lebih baik kepada rakyat. Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah, Datuk Jafry […]

Featured Tue, 17 May 2022
Trending Fri, 10 Jul 2020
error: Content is protected !!