Trending By: Salma Syahbuddin February 18, 2021 @ 4:41pm

“Ia Memang Menyakitkan!”- Ameera Khan Akui Tertekan Sering Dibandingkan Dengan Neelofa

Sebut sahaja Ameera Khan atau lebih dikenali dengan panggilan Little Miss Khan (LMK), pasti ramai yang mengenali susuk tubuh gadis ini yang sering terpalit dengan isu kontroversi sejak beberapa tahun yang lalu.

Walaupun namanya tidaklah segah kakak beliau yang juga merupakan seorang usahawan dan pengacara terkenal, Neelofa, namun LMK pastinya punya pesona tersendiri.

Seringkali dikaitkan atau dibandingkan dengan Neelofa, maka tidak hairanlah jika LMK rasa terganggu dengan anggapan tersebut.

Malah, ada juga segelintir netizen yang melemparkan komen-komen negatif terhadapnya.

Bagaimanapun, beliau mengakui bijak dalam menangani dan menyembunyikan perasaannya itu.

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

“Bohong kalau saya beritahu ia tidak memberikan apa-apa kesan kepada saya langsung kerana ia ada ketikanya menyakitkan. Cuma saya rasa, saya agak baik di dalam menyembunyikan apa yang saya rasakan ketika membaca komen mengenai apa yang mereka perkatakan tentang saya”.

“Apabila mereka bandingkan saya dengan kakak. Sejujurnya, ia menyakitkan tetapi..”

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Bagi Ameera, walaupun sering dibandingkan dengan Neelofa beliau tetap memahami bahawa jalan yang dipilih beliau ini adalah disebabkan sokongan keluarga.

Beliau tidak mahu mengambil perkara ini serius kerana menganggap ia lumrah dalam industri.

Ameera juga memaklumkan bahawa, apa sahaja yang dikongsikan beliau di media sosial itu bukanlah merujuk kepada gaya hidup beliau secara keseluruhan.

“Apa yang saya tunjuk di media sosial adalah apa yang saya mahu kongsi. Bukan segala-galanya atau 100 peratus kisah hidup saya. Mungkin ianya hanaylah 2 peratus sahaja” 

Berbeza umur lebih 11 tahun dengan Neelofa

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Mengakui perjalanannya masih jauh, beliau perlu kuat untuk menghadapi segala kritikan yang diterima kerana, jika dibandingkan dengan Neelofa, perbezaan umur amatlah ketara iaitu 11 tahun. Beliau baru sahaja menginjak ke usia 20-an dan segalanya amatlah baru bagi Ameera.

” Saya dan Neelofa pun berbeza lebih 11 tahun. Saya masih muda baru mencecah usia 20 tahun dan masih jauh lagi perjalanan. Tetapi ada sesetengahnya yang anggap mereka tahu segalanya mengenai diri saya”

“Tapi tidak mengapalah, saya tahu mereka bukanlah tahu semuanya. Tapi inilah jalan yang saya pilih dan saya perlu hadapi. Saya okay saja cuma ada ketikanya ia menyakitkan”.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Apr 2021

“Berkepuk Duit Dia Bawa Belanja” – Aksi Pemuda Borong Makanan Peniaga Bazar Ramadan Raih Perhatian Netizen

Aksi seorang pemuda yang memborong makanan jualan peniaga di bazar Ramadan menjadi tular di laman Twitter. Tindakan pemuda yang membeli semua makanan jualan di beberapa buah gerai dan meminta agar ia disedekahkan kepada pengunjung mendapat […]

Trending Sun, 17 Jan 2021
Trending Fri, 25 Jan 2019

疯狂夫妻搜集30尊「古董娃娃」不生小孩:它们更听话!

美国一对夫妻结婚4年,因为受不了亲友催问生育大计,两人竟发挥创意,将太太从小热爱搜集的娃娃成为「亲生女」!

Trending Sun, 15 Nov 2020
Trending Fri, 5 Oct 2018
Trending Tue, 23 Feb 2021
Trending Wed, 3 Jun 2020
Trending Wed, 28 Oct 2020

| Live TV