Trending By: Salma Syahbuddin February 18, 2021 @ 4:41pm

“Ia Memang Menyakitkan!”- Ameera Khan Akui Tertekan Sering Dibandingkan Dengan Neelofa

Sebut sahaja Ameera Khan atau lebih dikenali dengan panggilan Little Miss Khan (LMK), pasti ramai yang mengenali susuk tubuh gadis ini yang sering terpalit dengan isu kontroversi sejak beberapa tahun yang lalu.

Walaupun namanya tidaklah segah kakak beliau yang juga merupakan seorang usahawan dan pengacara terkenal, Neelofa, namun LMK pastinya punya pesona tersendiri.

Seringkali dikaitkan atau dibandingkan dengan Neelofa, maka tidak hairanlah jika LMK rasa terganggu dengan anggapan tersebut.

Malah, ada juga segelintir netizen yang melemparkan komen-komen negatif terhadapnya.

Bagaimanapun, beliau mengakui bijak dalam menangani dan menyembunyikan perasaannya itu.

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

“Bohong kalau saya beritahu ia tidak memberikan apa-apa kesan kepada saya langsung kerana ia ada ketikanya menyakitkan. Cuma saya rasa, saya agak baik di dalam menyembunyikan apa yang saya rasakan ketika membaca komen mengenai apa yang mereka perkatakan tentang saya”.

“Apabila mereka bandingkan saya dengan kakak. Sejujurnya, ia menyakitkan tetapi..”

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Bagi Ameera, walaupun sering dibandingkan dengan Neelofa beliau tetap memahami bahawa jalan yang dipilih beliau ini adalah disebabkan sokongan keluarga.

Beliau tidak mahu mengambil perkara ini serius kerana menganggap ia lumrah dalam industri.

Ameera juga memaklumkan bahawa, apa sahaja yang dikongsikan beliau di media sosial itu bukanlah merujuk kepada gaya hidup beliau secara keseluruhan.

“Apa yang saya tunjuk di media sosial adalah apa yang saya mahu kongsi. Bukan segala-galanya atau 100 peratus kisah hidup saya. Mungkin ianya hanaylah 2 peratus sahaja” 

Berbeza umur lebih 11 tahun dengan Neelofa

Sumber : Instagram  @littlemisskhan

Mengakui perjalanannya masih jauh, beliau perlu kuat untuk menghadapi segala kritikan yang diterima kerana, jika dibandingkan dengan Neelofa, perbezaan umur amatlah ketara iaitu 11 tahun. Beliau baru sahaja menginjak ke usia 20-an dan segalanya amatlah baru bagi Ameera.

” Saya dan Neelofa pun berbeza lebih 11 tahun. Saya masih muda baru mencecah usia 20 tahun dan masih jauh lagi perjalanan. Tetapi ada sesetengahnya yang anggap mereka tahu segalanya mengenai diri saya”

“Tapi tidak mengapalah, saya tahu mereka bukanlah tahu semuanya. Tapi inilah jalan yang saya pilih dan saya perlu hadapi. Saya okay saja cuma ada ketikanya ia menyakitkan”.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 23 Sep 2020
Hiburan Tue, 4 Jan 2022

Fedtri Yahya Tampil Dengan Bual Bicara ‘Aduan Jiwa’, Dalami Kisah Sebalik Tirai Kehidupan

Terbaharu di TV9, program bual bicara ADUAN JIWA yang dikendalikan oleh pengacara berpengalaman iaitu Ahmad Fedtri Yahya bakal bersua dengan para penonton bermula 2 Januari lalu, setiap hari Ahad, pukul 8.30 malam hingga 9.00 malam […]

Featured Sat, 8 Jan 2022
Trending Fri, 17 Aug 2018

Pemandu Bas RapidKL Dalam Keadaan Separuh Sedar

Ujian saringan awal air kencing oleh Hospital Ampang terhadap pemandu bas terbabit akan dihantar ke Jabatan Kimia untuk dianalisa.

Featured Mon, 29 Nov 2021

Ebit Lew Bantu Pemuda Kudung Tinggal Di Tepi Jalan

Pendakwah terkenal, Ebit Lew bermurah hati membantu seorang pemuda kudung yang terpaksa tinggal di tepi jalan selepas mengalami kecederaan semasa bekerja dahulu. View this post on Instagram A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) Menerusi […]

Featured Thu, 6 May 2021

Program Jaringan Prihatin Diperkenalkan, RM300 Bagi Penerima Yang Layak

Bagi memastikan lebih ramai rakyat Malaysia menerima akses internet, Program Jaringan Pirihatin diperkenalkan untik merapatkan jurang digital dan menyokong agenda pendigitalan negara. Justeru, golongan yang layak berhak menerima bantuan RM180 untuk pembelian telefon atau kredit […]

Trending Fri, 3 Aug 2018

Air Terjun Setinggi 108 Meter Dalam Gedung Pencakar Langit

Liebian International Building yang terletak di Guiyang, China bahagian Barat Daya mempunyai air terjun buatan yang paling tinggi 108 meter

Hiburan Thu, 6 Jan 2022

Khai Bahar Tak Bimbang Jika Netizen Beri Gelaran Pelakon Kayu

Penyanyi yang kini bergelar pelakon, Khai Bahar mengakui tidak risau jika orang ramai menggelarnya sebagai pelakon ‘kayu’. Pada awal kemunculannya dalam bidang lakonan, dia sudah menerima pelbagai kritikan netizen. Bagaimanapun, Khai mengambil segala maklum balas […]

Featured Wed, 11 Mar 2020

Yuna dan Jlo bertemu dalam kempen ‘Originals Go Their Own Way’

Yuna satu-satunya bintang Asia yang dipilih

| Live TV