#tilljannah By: Fatin Nurain January 13, 2023 @ 9:22am

Syifa Melvin & Safawi Rasid Dedah Detik Awal Perkenalan – “Sampai Sekarang Saya Simpan…”

Pasangan selebriti Syifa Melvin dan Safawi Rasid tampil mendedahkan detik awal perkenalan mereka selepas hampir dua bulan mereka mendirikan rumah tangga.

Pendedahan tersebut telah dilakukan oleh pasangan itu sendiri ketika membuat Live di TikTok, semalam.

Menerusi video yang tular di platform tersebut, Safawi menyatakan bahawa dia yang memulakan detik perkenalan bersama Syifa dengan menghantar satu pesanan menerusi Direct Message di Instagram.

“Sebenarnya saya yang mengorat dulu. Masa tu bulan puasa 2019 dalam seminggu lagi nak raya. Masa tu saya pernah jumpa dia dekat Podium. Saya tengok dia macam boleh tahan.

“Biasalah time tu muda semua pernah lalui. Then, satu hari tu selepas seminggu macam tu saya terjumpa dia punya IG (Instagram) dan DM dia,” katanya.

Dalam perkongsian tersebut, Syifa turut menyatakan dia telah berkongsi perkara tersebut kepada rakan-rakannya, terlebih dahulu sebelum membalas pesanan tersebut.

“Sampai sekarang Syifa simpan start daripada 1 Jun dia DM saya. Dia beri salam dan ucapkan selamat berpuasa. Time tu tengah packing nak balik kampung. So, kita dapat text daripada dia.

“Saya macam tahu dia ni pemain bola tapi kita tak tahulah dia famous mana waktu tu. So, kita tahu dia pemain bola dengan gosip-gosip dia lepastu.

“Kemudian saya screenshot hantar dalam group kawan-kawan. Masa tu saya belum reply lagi wish Safawi. Then, kawan saya cakap ingat saya akan termakanlah. Tapi, masa tu saya pun gatal sebab tengah single, takda sesiapa, saya reply.

“Sebelum tu, saya seen je dulu. Tapi, Safawi dia send unsend tau text tu supaya kita perasan message dia. Pastu saya approve dulu DM tu. Lepas tiga hari baru Safawi minta nombor saya dan lepas dua minggu baru kami berjumpa pada 16 Jun,” jelasnya.

Selain itu, Syifa juga sempat mendedahkan antara sebab dirinya tertarik untuk mendekati dan berkenalan dengan pemain bola sepak negara itu.

“Salah satu sebab kenapa saya tertarik dengan Safawi ni sebab dia sejenis ingat semua benda kecil yang saya suka dan tak suka tu dia ingat.

“So begitulah cerita dia. Safawi yang start. Lepas daripada tu kami fikir balik banyaklah perkara coincidence terjumpa apa semua. Macam biasa kami lalui fasa-fasa ujian, penyondol pun ada.

“Tapi kita kena strong lah sebab kita kena tahu apa benda yang kita nak dalam relationship kita. Kita nak sampai ke mana, kalau nak sampai ke tahap tu kita kerja sampai ke tahap tu,” katanya.

@bonnorhidayah Replying to @fatingggggg🍀 ni awak, nasib la syifa sambung cerita kalau tunggu pawi mungkin minggu depan baru habis 🤣🤣🤣🤣 #adikberadikthemelvin #syifamelvin #safawirasid29 #syifawi ♬ original sound – BonNor Hidayah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 29 Oct 2018

Klon Allahyarham A. Ramlie Janji Teruskan Perjuangkan Pop Yeh Yeh

Sekitar tahun 2006 hingga 2009, A. Rozainie pernah menghasilkan album pertama di Singapura. Selepas itu saya pulang ke Malaysia dan menghasilkan album Fatimah Pujaanku.

Featured Wed, 4 Aug 2021

“Saya Dah Tak Ada Kaitan Dengan Dhabitah” – Azhar Apandi

Sejak namanya menjadi sebutan di Sukan Tokyo Olimpik, personaliti manis dan menawan yang dimiliki penerjun negara Nur Dhabitah Sabri menjadi tumpuan ramai justeru tidak hairan sekiranya kehidupan peribadi gadis berusia  22 tahun itu menarik minat

Trending Fri, 25 Jan 2019

疯狂夫妻搜集30尊「古董娃娃」不生小孩:它们更听话!

美国一对夫妻结婚4年,因为受不了亲友催问生育大计,两人竟发挥创意,将太太从小热爱搜集的娃娃成为「亲生女」!

Hiburan Fri, 18 Oct 2019
Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Featured Fri, 23 Sep 2022
Trending Mon, 19 Apr 2021
Hiburan Wed, 11 Sep 2019

Filem Terbaru Upin Ipin Pemenang Anugerah Antarabangsa

Tahniah diucapkan kepada Produksi Les’ Copaque apabila filem animasi tempatan terbitan mereka, Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal telah dipilih sebagai pemenang kategori “Feature Film” di Montreal International Film Festival Animation 2019 (ANIMAZE) semalam.  

| Live TV