#tilljannah By: Fatin Nurain January 13, 2023 @ 9:22am

Syifa Melvin & Safawi Rasid Dedah Detik Awal Perkenalan – “Sampai Sekarang Saya Simpan…”

Pasangan selebriti Syifa Melvin dan Safawi Rasid tampil mendedahkan detik awal perkenalan mereka selepas hampir dua bulan mereka mendirikan rumah tangga.

Pendedahan tersebut telah dilakukan oleh pasangan itu sendiri ketika membuat Live di TikTok, semalam.

Menerusi video yang tular di platform tersebut, Safawi menyatakan bahawa dia yang memulakan detik perkenalan bersama Syifa dengan menghantar satu pesanan menerusi Direct Message di Instagram.

“Sebenarnya saya yang mengorat dulu. Masa tu bulan puasa 2019 dalam seminggu lagi nak raya. Masa tu saya pernah jumpa dia dekat Podium. Saya tengok dia macam boleh tahan.

“Biasalah time tu muda semua pernah lalui. Then, satu hari tu selepas seminggu macam tu saya terjumpa dia punya IG (Instagram) dan DM dia,” katanya.

Dalam perkongsian tersebut, Syifa turut menyatakan dia telah berkongsi perkara tersebut kepada rakan-rakannya, terlebih dahulu sebelum membalas pesanan tersebut.

“Sampai sekarang Syifa simpan start daripada 1 Jun dia DM saya. Dia beri salam dan ucapkan selamat berpuasa. Time tu tengah packing nak balik kampung. So, kita dapat text daripada dia.

“Saya macam tahu dia ni pemain bola tapi kita tak tahulah dia famous mana waktu tu. So, kita tahu dia pemain bola dengan gosip-gosip dia lepastu.

“Kemudian saya screenshot hantar dalam group kawan-kawan. Masa tu saya belum reply lagi wish Safawi. Then, kawan saya cakap ingat saya akan termakanlah. Tapi, masa tu saya pun gatal sebab tengah single, takda sesiapa, saya reply.

“Sebelum tu, saya seen je dulu. Tapi, Safawi dia send unsend tau text tu supaya kita perasan message dia. Pastu saya approve dulu DM tu. Lepas tiga hari baru Safawi minta nombor saya dan lepas dua minggu baru kami berjumpa pada 16 Jun,” jelasnya.

Selain itu, Syifa juga sempat mendedahkan antara sebab dirinya tertarik untuk mendekati dan berkenalan dengan pemain bola sepak negara itu.

“Salah satu sebab kenapa saya tertarik dengan Safawi ni sebab dia sejenis ingat semua benda kecil yang saya suka dan tak suka tu dia ingat.

“So begitulah cerita dia. Safawi yang start. Lepas daripada tu kami fikir balik banyaklah perkara coincidence terjumpa apa semua. Macam biasa kami lalui fasa-fasa ujian, penyondol pun ada.

“Tapi kita kena strong lah sebab kita kena tahu apa benda yang kita nak dalam relationship kita. Kita nak sampai ke mana, kalau nak sampai ke tahap tu kita kerja sampai ke tahap tu,” katanya.

@bonnorhidayah Replying to @fatingggggg🍀 ni awak, nasib la syifa sambung cerita kalau tunggu pawi mungkin minggu depan baru habis 🤣🤣🤣🤣 #adikberadikthemelvin #syifamelvin #safawirasid29 #syifawi ♬ original sound – BonNor Hidayah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 20 Dec 2022

Comel! Pujukan Anak Izara Aishah Curi Tumpuan – “Mama Please, Please Mama!”

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian yang menunjukkan pelakon Izara Aishah sedang merakam gelagat anak sulung, Irisa Alaia yang sedang merayu. Menerusi hantaran tersebut, Irisa sedang memujuk Izara menggunakan suara yang comel. “Mama please, please. I […]

Featured Thu, 18 Aug 2022

“Kata Tunggu 2 Tahun, Tapi Kenapa Mainkan Perasaan…” – Peminat Kecewa Bila Aedy Ashraf Padam Semua Gambar Amelia Henderson

Alamak, kecewa betul ni peminat pasangan sejoli ini 😅😫 Kalau dah tak ada jodoh, nak buat macam mana kan 🫠Doakan je baik baik 😌🥰

Hiburan Tue, 11 Apr 2023
Hiburan Wed, 9 Mar 2022

Dulu Penyanyi Kini Usahawan, Erna Elliyana Lakar Sejarah Membanggakan

Nama Erna Elliyana, 33, mungkin agak asing di telinga di anak muda masa kini. Namun bagi peminat dunia seni, Erna cukup dikenali sebagai pelakon kanak-kanak ternama sekitar tahun 90-an serta Erna juga menceburkan diri sebagai […]

Cahaya Mata Fri, 23 Dec 2022
Hiburan Wed, 8 Jan 2020

‘Demam’ Kampung People Bakal Berakhir?

Oh Tidakkkkk! Mungkin akan ada Kampung People versi 2.0??

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Hampir Setahun Menunggu, Aishah Kecewa Dipermainkan?

ihak sana ada memberitahu mahu berjumpa selepas raya haji tapi sampai sekarang masih diam tanpa berita. Sehingga sekarang, saya masih tertunggu-tunggu jawapan. Kalau anda jadi saya, sudah tentu anda juga rasa kecewa bukan?