Featured By: Salma Syahbuddin September 13, 2022 @ 4:46pm

Terpaling Juara : Dipanggil Bod*h Sombong & Poyo, Netizen ‘Geram’ Dengar Kenyataan Ifa Raziah

Selepas penyingkirannya pada konsert Terpaling Juara baru-baru ini, ramai nampaknya warganet meninggalkan reaksi positif walaupun nyanyian penyanyi dangdut popular, Ifa raziah kali ini semakin baik.

Namun, apa yang menimbulkan rasa kurang senang warganet adalah, kenyataan yang dikeluarkan beliau sebaik sahaja ditanya mengenai penyingkirannya itu.

“Saya akur tersingkir pada minggu ini. Saya dah kata sejak awal, sama ada tersingkir atau mara ke pusingan akhir, saya tetap Ifa Raziah.

“Rezeki Allah itu luas dan bukan di sini sahaja. Dekat luar sana ada banyak lagi rezeki lain. Mungkin Allah nak tunjuk yang perjalanan saya hanya sampai di sini sahaja tapi dia nak bagi lebih lagi daripada apa yang saya dapat di sini.

“Saya tetap di sini, berdiri teguh dan masih relevan di dalam industri. Orang masih lagi memanggil saya untuk buat persembahan, berlakon dan mengacara. Yang ketawakan saya itu, hidup mereka masih sama sahaja.

“Saya okay sahaja bila orang yang tak suka atau membenci saya. Saya berterima kasih kerana mereka ini yang memberikan promosi percuma kepada saya.

“Yang ketawa-ketawakan saya tu, kau macam tu je hidup engkau! Aku ada starvendors aku, aku ada produk aku, aku kaya juga!” katanya.

@xtra_my Betul tuh rakyat Malaysia ni ada berjuta, ada ramai tau yang sayangkan Ifa Raziah 🥰 Min doakan semoga Ifa Raziah terus suskses ya😘 #fyp #xtramy #ifaraziah #tersingkir #terpalingjuara #playlistajl #tontonmy #beritaditiktok #sembangentertainment ♬ original sound – XTRA

 

Susulan hal tersebut, ramai yang berasa geram dan menyifatkan kata-kata yang dilemparkan penyanyi Ser Ser Ser itu menunjukkan sikap dirinya yang  bongkak.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

Selamat Tinggal Forteen, Izzue Islam Kini Bergerak Solo

Selepas tujuh tahun, Izzue Islam kini bergerak solo. Good luck Izzue!

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

Hiburan Fri, 7 Dec 2018
Featured Sun, 11 Apr 2021

KKM Diminta Umum Keputusan Rentas Negeri Lebih Awal Sempena Aidilfitri

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) diminta untuk melakukan keputusan membenarkan Pergerakan rentas negeri lebih awal sempena Hari Raya Aidilfitri. Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata pengumuman lebih awal akan memudahkan orang ramai membuat […]

Featured Thu, 19 Aug 2021

#JusticeForBella, Pengasas Rumah Bonda Bakal Didakwa Di Mahkamah

Isu penderaan seorang kanak-kanak perempuan Sindrom Down, Bella yang tular di media sosial dipercayai didera di sebuah pusat kebajikan dikenali Rumah Bonda masih belum menemui titik penamat. Terbaru, suspek utama kes penderaan Bella yang juga […]

Featured Mon, 4 Jul 2022

Mahkamah Perintahkan Ira Kaza Tidak Ganggu Puteri Sarah, Perlu Masuk Pembelaan Dalam Masa Sebulan

Nasi sudah jadi bubur 🥲 Moga semua yang terjadi ini dapat beri peringatan kepada semua di luar sana 😊

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

Baggio Pertaruhkan ‘Laduni Cinta’

Baggio atau nama sebenarnya Bahagia bin Daharun merupakan penyanyi utama kumpulan Damasutra yang begitu popular pada suatu ketika dahulu dengan lagu ‘Umpama Mimpi Dalam Mimpi’. Baggio yang sudah 30 tahun berada di dalam industri muzik, […]