Featured By: Salma Syahbuddin August 5, 2022 @ 6:30pm

“Tidak Adil Untuk Diri Saya Yang Sering Dihina Dan Dipijak!” – Didakwa Menagih Simpati, Elyana Mohon Netizen Jangan Biadap

Penyanyi yang popular menerusi lagu Kalis Rindu ini mengakui kesal dengan tindakan segelintir warganet yang menuduhnya meraih simpati gara-gara penyakit yang dihidapinya.

Menurut Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal, 35, dia menyesal kerana mendedahkan tentang penyakitnya itu kepada umum.

Malah, sebelum memaklumkan mengenai kanser limfomanya itu, beliau mengambil masa yang cukup lama untuk betul-betul bersedia memaklumkan kepada peminat kerana tidak mahu dilabel cuba meraih simpati.

“Cari simpati? Ayat paling pantang telinga aku dengar. Inilah sebab kenapa aku ambil masa lapan tahun untuk tidak memberitahu masyarakat yang aku sakit. Sebab tidak ada gunanya pun.

“Aku buat keputusan yang salah. Terima kasih rakyat Malaysia yang tinggi ilmu agama. Bab komen pasal agama nombor satu. Solat lima waktu jangan tinggal pula,” tulisnya.

Sentap dituduh meraih simpati

Sementara itu, Elyana memaklumkan tidak salah andai ada peminat yang ingin menegur tentang auratnya namun, bila teguran itu menyakitkan hati sehingga memerli dan menuduhnya mahu meraih simpati ia sama sekali disifatkan sebagai sangat melampau.

Bagaimanapun, menerusi hantaran terkini Elyana di Instagram story miliknya, dia dilihat sempat berkongsi tangkapan skrin individu terbabit yang sekali lagi melabel dirinya tidak boleh menerima nasihat kerana mengajak untuk berjumpa individu terbabit secara ‘face to face’.

“Amboi… Aku PM tepi kau je kan… Bukan aku cakap dalam komen. Melampau betul kau ni!

“Dah sihat mcam ni pula perangai kau… tak boleh kena tegur pula. Kau tengah suka penyakit dah hilang, mana kau perasan apa yang kau buat sekarang.

“Kemain cabar aku pula nak jumpa depan-depan eh? Orang nasihat kau mencabar pula. Bukan main suruh jumpa depan-depan. Masuk dalam story pula tu. Kau kalau tak boleh kena tegur tak payah nak posting apa-apa.

“Ini aku tegir dalam DM ye beluam aku tegur dalamkomen. Benda yang betul aku cakap, orang keliling kau yang nampak… Kau mana nampak diri sendiri. Serius, melampau kau ni,” tulis individu terbabit.

 

Menganggap apa yang terjadi sebagai tidak adil, Elyana memaklumkan dia tidak akan berdiam diri dan membenarkan mana-mana pihak memijak dan menghinanya lagi.

“Mungkin dulu saya tidak suka menjawab. Tapi itu tidak adil untuk diri saya yang sering dihina dan dipijak. Apa jenis manusiakah anda?

“Niat mahu beri nasihat, tapi biadab.

“Ingatkan diam dah… baru nak maafkan. Inilah contoh zaman sekarang. Gunakan nasihat untuk bagi green light mencaci dan maki orang. Hujung-hujung dia kata tak boleh terima nasihat,” katanya.

Terdahulu, Elyana mengakui penat hidup berpura-pura kuat seperti yang sering dilihat oleh peminat dan warganet di luar sana. Kerana setakat ini beliau masih memerlukan rawatan kesan dari kemoterapi dan radioterapi yang dilakukan sebelum ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Wed, 24 Oct 2018

Bayar Kompaun Atau Di Bawa Ke Mahkamah

Bayar Kompaun Atau Di Bawa Ke Mahkamah, Majlis Perbandaran Kuantan Beri Amaran

Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Terbaik! Ini Cara Kris Dayanti Bantu Mangsa Gempa Bumi Lombok

Difahamkan, penyanyi ini telah melelong sepasang kasut jenama Christian Louboutin miliknya pada harga 6 juta rupiah (RM1,600).

Trending Fri, 5 Feb 2021

Bayaran Permohonan Rayuan GKP 2.0 Bermula Hari Ini

Bagi permohonan yang berjaya, Patuh SOP jika ke cawangan bank berdekatan anda!

Hiburan Sun, 30 Jun 2019

‘Papa Selamat Ditemui, Terima Kasih Orang Gerik!’- Zahid Baharuddin

Terima kasih saudara mara di Teluk Intan yang bertungkus lumus mencari papa sehingga jumpa. Terima kasih juga pihak PDRM yang membantu. Semoga Allah SWT membalas jasa kalian semua. Syukur ya Allah…

Trending Thu, 1 Mar 2018

Traditional Chinese Cough Medicine Becomes Top Seller in New York

Ang mohs seem to be obsessing over Asian things lately and the price for one bottle of this cough medicine is way too expensive!

LIFESTYLE Thu, 21 Nov 2019

| Live TV