Hiburan By: SGMS Faida December 31, 2019 @ 9:00am

Tidak Melancong Ke Luar Negeri, Che Ta Bawa Anak Ke Mana Tahun Ini?

Kebiasaanya, pelakon Rozita Che Wan pasti akan mengambil peluang untuk bercuti ke luar negara pada setiap hujung tahun.

Tetapi pada tahun ini, Rozita Che Wan atau lebih mesra disapa sebagai Che Ta memberitahu tidak merancang untuk melancong ke luar negeri bersama keluarga.

“Bukan tidak mahu tetapi jadual kerja saya agak padat hujung tahun ini. Saya juga akan kembali ke lokasi penggambaran awal tahun depan dan akan terbang ke Uzbekistan Februari nanti.

“Baru-baru ini saya ke Pulau Pinang untuk bercuti dalam masa sama membawa kenalan dari Istanbul mengunjungi beberapa lokasi menarik di sana,” katanya kepada Xtra. 

 
 
 
View this post on Instagram

Bawak kawan jauh mai dr istanbul pekena sup topedo .. @mz_tatli . . #rozitachewan #cheta #rcw #penang #dec2019 . . ? @azmwhb

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

 
 
 
View this post on Instagram

Ada ni .. tgh dok main panaih . . #rozitachewan #cheta #rcw #penang #dec2019 . @zainsaidin23 @aaisyahdhiarana111 . . ? @azmwhb

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Sementara itu, Che Ta juga mengaku mahu fokus dalam bidang perniagaan pada tahun 2020 dan merangka rancangan menerbitkan pelbagai rancangan bermutu di bawa syarikatnya, Padusi Pictures.

“InsyaAllah semua akan ikut seperti perancangan. Selain itu, saya juga sibuk menguruskan perniagaan yang diusahakan secara atas talian.

“Jika tahun ini, saya keluarkan produk bengkung, tahun depan kami akan keluar produk baharu, tunggu dan lihat sahaja nanti,” katanya ketika ditemui di Festival LIFT, Sabtu lalu.

Festival LIFT adalah singkatan bagi ‘Literacy in Fincancial Technology’ atau Literasi Dalam Teknologi Kewangan’ anjuran Kementerian Kewangan Malaysia yang merupakan festival bermatlamatkan pemerkasaan celik kewangan sejajar dengan hasrat Kerajaan untuk membina masyarakat digital.

Buat julung kalinya diadakan, Festival LIFT yang diadakan pada Sabtu dan Ahad lalu mempamerkan literasi teknologi kewangan pada masa kini dan hadapan di mana ia merupakan kerjasama bersama Bank Negara Malaysia dan industri kewangan di Malaysia. Ia diadakan selaras dengan komitmen Kerajaan ke arah transformasi digital.

Dipersembahkan dalam konsep interaktif dan ‘fun’ dengan persembahan seni dan teknologi, festival berlangsung di tiga lokasi strategik iaitu di Menara [email protected], Bangunan Suasana PjH dan Kompleks Kementerian di Putrajaya, menerusi ‘The Showcase, The Market and The Fringe’.

Pada festival itu, pengunjung telah berpeluang melawati ‘Future Pods’, yang merupakan pameran awam mengenai aspek kehidupan masa hadapan bahkan boleh bermesra dengan robot ‘Cruzr’ yang bijak menjawab apa sahaja pertanyaan anda.

“Ini antara tarikan untuk memikat hati kanak-kanak agar minda mereka terbuka kepada dunia digital,” jelas Joe Sidek daripada Joe Sidek Productions Sdn Bhd selaku rakan kolaborasi pihak penganjur. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 26 Nov 2019

Black is Back! Protege Aedy Kama Muncul Juara Minggu ke-7!

Akhirnya! Dari ‘bottom two’, kini juara mingguan! Hebat!

Hiburan Sat, 7 Jul 2018

「话题终结者」伍家辉首搭傅健颖主持 自嘲节目差点难产

全新网络平台Pentagon Online TV 首炮推出三档节目!其中「话题终结者」伍家辉首搭傅健颖主持《调啤音乐人》,让伍家辉自嘲节目差点因为他难产。

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Terima Kasih Slash! Dedikasi Lagu Baru Buat Anggota Bomba

Terima kasih Slash kerana dedikasikan lagu ini buat anggota bomba kita!

Hiburan Tue, 18 Jun 2019

‘Macam Mana Boleh Kenal Syed Saddiq?’- Raja Yunika Putri Jawab Soalan Netizen

Pelakon cantik ini juga berterima kasih kepada beliau…

Hiburan Thu, 28 Dec 2017

SIAPA MR J DALAM HATI JOY REVFA?

Mr J hadiahkan apa tu kat Joy Revfa?

Events Sat, 30 Jun 2018

Ayuh! Hangatkan Segalanya Bola Bersama Moh Skor

Demi menghimpunkan semangat bola rakyat Malaysia dan menghangatkan musim piala dunia, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad telah menganjurkan Karnival Moh Skor yang dijalankan pada 30 Jun 2018, Sabtu, bertempat di My Town Cheras, Kuala Lumpur

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

Nama Belum Dikenali, Muna Shahirah Tak Mahu Mengalah!

Saya percaya, Allah menguji saya terlebih dahulu sebelum kerjaya saya berjalan lancar…

Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Nazim Othman Kongsi Detik Cemas Pertama Kali Alahan Ubat

Bahaya kalau alah pada ubat ni! Boleh mengundang maut!

Hiburan Sun, 20 May 2018

Alycia负脚伤拍MV 忍痛亲上阵打拳跑步

本地才女歌手Alycia推出全新歌曲《坏话》,邀得“音乐鬼才”黄明志合作。 进入MV拍摄期间,Alycia却因出游日本时,扭伤脚踝;为不耽误拍摄进度,她毅然负伤上阵,忍痛完成MV

| Live TV