Hiburan By: SGMS Faida December 31, 2019 @ 9:00am

Tidak Melancong Ke Luar Negeri, Che Ta Bawa Anak Ke Mana Tahun Ini?

Kebiasaanya, pelakon Rozita Che Wan pasti akan mengambil peluang untuk bercuti ke luar negara pada setiap hujung tahun.

Tetapi pada tahun ini, Rozita Che Wan atau lebih mesra disapa sebagai Che Ta memberitahu tidak merancang untuk melancong ke luar negeri bersama keluarga.

“Bukan tidak mahu tetapi jadual kerja saya agak padat hujung tahun ini. Saya juga akan kembali ke lokasi penggambaran awal tahun depan dan akan terbang ke Uzbekistan Februari nanti.

“Baru-baru ini saya ke Pulau Pinang untuk bercuti dalam masa sama membawa kenalan dari Istanbul mengunjungi beberapa lokasi menarik di sana,” katanya kepada Xtra. 

 
 
 
View this post on Instagram

Bawak kawan jauh mai dr istanbul pekena sup topedo .. @mz_tatli . . #rozitachewan #cheta #rcw #penang #dec2019 . . ? @azmwhb

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

 
 
 
View this post on Instagram

Ada ni .. tgh dok main panaih . . #rozitachewan #cheta #rcw #penang #dec2019 . @zainsaidin23 @aaisyahdhiarana111 . . ? @azmwhb

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Sementara itu, Che Ta juga mengaku mahu fokus dalam bidang perniagaan pada tahun 2020 dan merangka rancangan menerbitkan pelbagai rancangan bermutu di bawa syarikatnya, Padusi Pictures.

“InsyaAllah semua akan ikut seperti perancangan. Selain itu, saya juga sibuk menguruskan perniagaan yang diusahakan secara atas talian.

“Jika tahun ini, saya keluarkan produk bengkung, tahun depan kami akan keluar produk baharu, tunggu dan lihat sahaja nanti,” katanya ketika ditemui di Festival LIFT, Sabtu lalu.

Festival LIFT adalah singkatan bagi ‘Literacy in Fincancial Technology’ atau Literasi Dalam Teknologi Kewangan’ anjuran Kementerian Kewangan Malaysia yang merupakan festival bermatlamatkan pemerkasaan celik kewangan sejajar dengan hasrat Kerajaan untuk membina masyarakat digital.

Buat julung kalinya diadakan, Festival LIFT yang diadakan pada Sabtu dan Ahad lalu mempamerkan literasi teknologi kewangan pada masa kini dan hadapan di mana ia merupakan kerjasama bersama Bank Negara Malaysia dan industri kewangan di Malaysia. Ia diadakan selaras dengan komitmen Kerajaan ke arah transformasi digital.

Dipersembahkan dalam konsep interaktif dan ‘fun’ dengan persembahan seni dan teknologi, festival berlangsung di tiga lokasi strategik iaitu di Menara [email protected], Bangunan Suasana PjH dan Kompleks Kementerian di Putrajaya, menerusi ‘The Showcase, The Market and The Fringe’.

Pada festival itu, pengunjung telah berpeluang melawati ‘Future Pods’, yang merupakan pameran awam mengenai aspek kehidupan masa hadapan bahkan boleh bermesra dengan robot ‘Cruzr’ yang bijak menjawab apa sahaja pertanyaan anda.

“Ini antara tarikan untuk memikat hati kanak-kanak agar minda mereka terbuka kepada dunia digital,” jelas Joe Sidek daripada Joe Sidek Productions Sdn Bhd selaku rakan kolaborasi pihak penganjur. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Jasmine Suraya Chin Teruja Dalam ‘Back To You’

Bangsa, Agama dan budaya perlu dihormati dan diangkat oleh kita, Rakyat Malaysia!

Hiburan Wed, 26 Dec 2018

Seminggu Sukar Bernafas, Awie Ditahan Di Hospital

Kami doakan agar penyanyi kesayangan ramai ini cepat sembuh, Insha Allah.

Fab Foodies! Sat, 10 Mar 2018

This Sheep Cafe In Korea Will Make You Go ‘Bah Bah’

Pet cafes are the in thing right now as it is the most trending cafe style. But have you ever seen sheep cafe before?!

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Kaum Lelaki, Awas Dengan Jenis Serangan Ini!

Lelaki pun ada penyakit yang digelar pembunuh dalam senyap. Nak tahu jom baca perkongsian ini

Events Tue, 24 Jul 2018

Altimet ‘Mengidam’?

Sebelum bersara penyanyi yang pernah memenangi persembahan terbaik di Anugerah Juara Lagu 32 menerusi lagu Amboi ini berhasrat untuk mengadakan mini konsert.

Hiburan Sun, 18 Nov 2018

尤雅自封「Lady Yaya」与歌迷一起忆往事

歌坛「第一玉女」尤雅一年访马两次!现年60多岁的她自嘲魅力不输女神卡卡,还自封「Lady Yaya」。

Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Fri, 16 Aug 2019

Suami Tak Cari Lain? Ini Tips Nora Jaga Rumah Tangga

Tips berguna buat para isteri diakhir zaman ni. Suami? Jangan pernah lupa tanggungjawab juga okay!

Hiburan Wed, 15 Jan 2020
Hiburan Thu, 7 Feb 2019

Peminat Ajak Kahwin, Apa Agaknya Respon Jennie BLACKPINK?

Kejadian ini berlaku ketika Jennie sedang menikmati minuman di tepi pentas, seorang peminatnya menjerit mengajaknya untuk berkahwin.

| Live TV