Hiburan By: SGMS Faida October 8, 2019 @ 1:33pm

Tolak Jadi ‘Mangsa’ Depresi…Ini Cara Aman RA

Sebelum ini penyanyi Haqiem Rusli pernah membuat pengakuan berdepan dengan masalah depresi sehingga memaksanya untuk ‘bercuti’ sementara dari menggunakan media sosial.

Apa yang mengejutkan, rakan duetnya dalam lagu Jatuh Bangun, penyanyi Aman RA turut membuat pengakuan pernah berdepan dengan masalah sama beberapa tahun lalu.

“Saya pernah harung depression sekitar tahun 2011-2013. Arwah mak saya ada Bi-Polar. Dia meninggal dunia ketika umur saya 26 tahun, dan saya hanya kenal Mama saya yang sakit.

“Dengar cerita, dia seorang yang sangat sporting dan caring. Tapi, sepanjang saya kenal Mama saya, walaupun saya tahu dia tengah harung perjuangan dia, dia banyak biarkan diri jadi mangsa keadaan,” kongsinya di Instagram. 

Tambah Aman, dia pernah berjanji sebelum ini untuk tidak mahu lagi menjadi salah seorang ‘mangsa’ depresi. Atas sebab itu, dia cenderung menghasilkan lagu yang menyuntik semangat dalam diri pendengar. 

“Rasanya saya tulis untuk diri sendiri dulu. Sebagai peringatan. Terima kasih kerana sudi kongsi lagu- lagu saya dengan orang-orang sekeliling anda,” katanya. 

Masalah depresi semakin hangat dibincangkan pada masa ini. Harus ingat, menjadi selebriti kegilaan ramai bukan jaminan mereka terselamat daripada mengalami depresi.

Sebelum Haqiem dan Aman RA, pelakon Nazim Othman melalui Instagramnya juga pernah memberitahu dia mengalami masalah tersebut sewaktu berusia sekitar 13 tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

13 Tahun Menunggu, AKHIRNYA Gol & Gincu Vol 2 Ke Layar Perak!

Masih dengan tema persahabatan dan memperkasakan wanita, Umi memberitahu filem ini merupakan suara muda generasi kini!

Events Fri, 27 Jul 2018

#daiTV3 : Agaknya Siapakah Dai’ Yang Bakal Tersingkir?

#daiTV3 akan menampilkan kembali 10 orang bakal pendakwah nusantara yang akan tampil dengan isu dakwah terbaharu yang diberikan sebagai tugas mereka untuk minggu kedua ini. 

Hiburan Mon, 23 Dec 2019
Hiburan Fri, 29 Nov 2019

黄浚维授勋神山效忠星章!沙洲首华裔男歌手获殊荣

黄浚维授勋神山效忠星章,成为沙巴洲首位华裔男歌手获殊荣。

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

Nak Tahu Apa Misi Terbaru Ejen Ali?

Tak sabar nak tengok Ejen Ali The Movie. Tunggu okay!

Hiburan Sat, 28 Aug 2021

“Ada Yang Tegur Kerana…” – Amir Masdi Selesa Dengan Rambut Panjang

Penyanyi yang popular dengan lagu Kau Sakiti, Amir Masdi, 25, mengakui dirinya selesa dengan imej berambut panjang. Menurut Amir atau nama sebenarnya, Amir Syazwan Masdi, ramai peminat turut bersetuju dengan imej yang dibawanya sekarang. “Ada […]

Trending Hari Ini Sun, 7 Jun 2020
Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Che Ta Tak Nak Kongsi Zain!

Apa cerita pulak ni?

Events Sun, 6 Jan 2019

One FM《新年嘟嘟好》造势活动开跑!歌词小抄被抢闹趣事

One FM《新年嘟嘟好》造势活动开跑!丁丁和李文杰演唱《财神到》时,歌词小抄被抢闹趣事~

| Live TV