Hiburan By: SGMS Faida October 8, 2019 @ 1:33pm

Tolak Jadi ‘Mangsa’ Depresi…Ini Cara Aman RA

Sebelum ini penyanyi Haqiem Rusli pernah membuat pengakuan berdepan dengan masalah depresi sehingga memaksanya untuk ‘bercuti’ sementara dari menggunakan media sosial.

Apa yang mengejutkan, rakan duetnya dalam lagu Jatuh Bangun, penyanyi Aman RA turut membuat pengakuan pernah berdepan dengan masalah sama beberapa tahun lalu.

“Saya pernah harung depression sekitar tahun 2011-2013. Arwah mak saya ada Bi-Polar. Dia meninggal dunia ketika umur saya 26 tahun, dan saya hanya kenal Mama saya yang sakit.

“Dengar cerita, dia seorang yang sangat sporting dan caring. Tapi, sepanjang saya kenal Mama saya, walaupun saya tahu dia tengah harung perjuangan dia, dia banyak biarkan diri jadi mangsa keadaan,” kongsinya di Instagram. 

Tambah Aman, dia pernah berjanji sebelum ini untuk tidak mahu lagi menjadi salah seorang ‘mangsa’ depresi. Atas sebab itu, dia cenderung menghasilkan lagu yang menyuntik semangat dalam diri pendengar. 

“Rasanya saya tulis untuk diri sendiri dulu. Sebagai peringatan. Terima kasih kerana sudi kongsi lagu- lagu saya dengan orang-orang sekeliling anda,” katanya. 

Masalah depresi semakin hangat dibincangkan pada masa ini. Harus ingat, menjadi selebriti kegilaan ramai bukan jaminan mereka terselamat daripada mengalami depresi.

Sebelum Haqiem dan Aman RA, pelakon Nazim Othman melalui Instagramnya juga pernah memberitahu dia mengalami masalah tersebut sewaktu berusia sekitar 13 tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 14 Jun 2019

Dakwaan Khianat Sahabat Sendiri, Erra Fazira Tampil Mohon Maaf

Semoga dengan kenyataan ini, tiada lagi perbalahan berbangkit selepas ini.

Hiburan Fri, 6 Mar 2020

Selepas Setahun Tangguh, Kisah Cinta Akim Dan Stacy Diabadikan Menerusi Single Duet “Aku Kau Dan Muzik”

Walaupun berbeza aliran dan fahaman muzik, siapa sangka pasangan cantik Stacy dan Akim berjaya menempatkan diri bukan sahaja sebagai pasangan duet serasi sekali gus mencipta magis tersendiri! Terbaharu, single duet mereka, Aku Kau Dan Muzik Lagu […]

Hiburan Sun, 6 Oct 2019
Hiburan Mon, 13 Nov 2017

SEKARANG BARU HANDSOME KE? – SYAFIQ KYLE

Ini lah dia padah mewarnakan rambut dengan warna yang betul-betul sesuai dengan pelakon Mocha Kau Bahagia Itu.

Contest Wed, 2 Oct 2019

Single “Andai Nanti” Serlah Kematangan Vokal Mu’izz Zulqarnain

Terus support Mu’izz dan jangan lupa tonton video klip Andai Nanti okay!

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

张祖诚比赛唱一半中断!全场评审傻住

大马创作歌手张祖诚在24日播出《不凡的改变》中,致敬周蕙《好想好好爱你》,他的微醺嗓音,让所有评审包括原唱周蕙都按铃通过。没想到当最后一位评审按铃,全场灯亮时,张祖诚却突然停下来傻笑,引起现场一片惊呼。

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Penyanyi Ddu-Du-Ddu-Du Datang KL 23 Februari 2019

Wohooo…siapa kat sini excited macam we all? Tak sabarnya!

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

Kurang Selesa Kongsi Soal Peribadi, Intan Ladyana Kunci Mulut

Kalau dah sampai hari bahagia, jangan lupa jemput kami yer!

Hiburan Fri, 10 Nov 2017

大马演员钟玉芳入围《亚洲电视大奖》戏剧类最佳女主角

2017年《第22届亚洲电视大奖》在日前宣布入围名单,本地艺人钟玉芳凭都市奇幻剧《美丽新世界》里的第一单元《乌鸦》中饰演的母亲一角,成功入围戏剧类最佳女主角奖项。

OMG Thu, 30 Aug 2018

Sambut Hari Kemerdekaan Bersama Ice Watch!

Ice Watch Malaysia memperkenalkan koleksi jam tangan edisi terhad paling istimewa? Nak tahu rupa bentuk Ice Watch istimewa kali ini, jangan lupa klik artikel ni okay!

| Live TV