Hiburan By: Salma Syahbuddin October 3, 2018 @ 5:00pm

Ucapan Ayda Jebat Dianggap Sebagai Kurang Cerdik

Menang besar dalam Anugerah berprestij yang berlangsung baru-baru ini, Ayda Jebat sekali lagi dikecam bukan kerana kemenangannya tetapi kerana ucapan beliau pada malam anugerah tersebut.

Ucapan yang seakan-akan menyindir industri muzik tanah air seakan-akan tidak boleh menerima sebarang pembaharuan, Aida Jebat sekali lagi mengundang kecaman netizen akibat lagu Mata nyanyiannya itu tidak mendapat sambutan.

Sumber : Instagram @aydajebat

Namun, walaupun dikecam teruk Ayda memberitahu beliau tidak sedikit pun mahu menyinggung hati mana-mana pihak dan menurutnya, ucapannya pada malam anugerah tersebut adalah satu bentuk luahan hati beliau semata-mata.

Sumber : Instagram @aydajebat

” Ucapan saya sekadar luahan hati sebab lagu Mata jarang dimainkan di stesen radio tempatan. Barangkali ia diputarkan ketika promosi sahaja. Saya kira mungkin elemen lagu ini belum menepati kehendak stesen radio atau pendengar, namun dengan saya berharap kemenangan saya boleh membuka mata orang yang sebenarnya negara luar menyukai konsep lagu yang sebegini. Saya tiada niat untuk tujukan ucapan itu untuk sesiapa. Bagi saya, rezeki Allah itu luas, jika tidak dinegara sendiri, mungkin di tempat lain.” Katanya

Apapun, ucapan itu tetap akan menjadi salah-satu kontroversi, kerana ia sedikit sebanyak berkait rapat dengan isu lagu Mata beliau gagal melayakkan diri ke pentas AJL 32 pada tahun lepas.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 15 Jul 2019

‘GF’ Aliff Aziz Akhirnya Buka Mulut

Aliff Aziz memuat naik gambar bersama seorang wanita cantik di Instagramnya.

Fab Foodies! Mon, 20 May 2019

The Amazing Ondeh-Ondeh Muffin is Back in Starbucks + New Desserts

You can break fast with a quick bite from Starbucks when you’re on-the-go.

Hiburan Wed, 12 Jun 2019

PU Abu Mohon Maaf Dengan Anak

Moga dia mewarisi kesabaran dan kekuatan awak sepanjang kandungkan dia.

Fab Foodies! Wed, 5 Sep 2018
Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Ibu Bapa Generasi Baharu, Lisa Sedia Membantu!

Ibu kepada dua cahayamata Yahaira Leanne dan Yusof Leonne itu berkata, dia memahami perasaan ibu bapa generasi baharu kerana dia juga menggalas tanggungjawab yang sama dan tahu cabaran yang dihadapi golongan tersebut

Hiburan Thu, 4 Apr 2019

《不要玩啦》演员阵容鼎盛!毕书尽、张立昂惊喜演出

单元剧《不要玩啦》演员阵容大公开!毕书尽、张立昂惊喜演出。

Hiburan Mon, 11 Nov 2019
Hiburan Thu, 20 Dec 2018

Tamat Kerjaya Penyanyi, Altimet Buka Kelas Mengaji

Yang segan ke kelas mengaji, apa kata korang cuba aplikasi ini. Good Luck, Altimet!

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

Sering Diaju Soalan ‘Bila Nak Ada Anak’, Fattah Amin Mula Bersuara!

Pelakon KL Special Force ini turut memohon peminat mendoakan agar dia dan isteri dikurniakan zuriat seterusnya hidup bahagia hingga hujung nyawa.

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Dia Band Tukar Vokalis Lagi?

Ia soal komitmen. Yazid juga memiliki single sendiri. Kumpulan kami perlu mengorak langkah ke hadapan dengan komitmen. Tiada soal perselisihan faham atau sebagainya.

| Live TV